TÜM DÜNYADAN BİSİKLETÇİLER BODRUM’DA BULUŞACAK

TÜM DÜNYADAN BİSİKLETÇİLER BODRUM’DA BULUŞACAK

Bodrum Halikarnas Granfondo Bisiklet Yol Yarışının ikincisi 15 Mayıs 2022 tarihinde Kısa ve Uzun Parkur olmak üzere iki ayrı rotada gerçekleştirilecek.

İlki geçtiğimiz yıl 23 Mayıs’ta 212 farklı ülkeden 1000'e yakın Bisiklet tutkununun katılımı ile Bodrum’da gerçekleştirilen Bodrum Halikarnas Granfondo Bisiklet Yol Yarışının ikincisi 15 Mayıs 2022 tarihinde Kısa ve Uzun Parkur olmak üzere iki ayrı rotada gerçekleştirilecek. Bu sene geçtiğimiz yıl yanan Ormanların motto olarak ele alındığı yarışta slogan “Pedallar Ormanlarımız için Dönüyor”.Yarışma kapsamında oluşturulan Alanda 14 Mayıs’ta Bodruma gelecek bisiklet tutkunları önce bir fidan dikecekler.Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen Yarışma Bodrum Kaymakamlığı himayelerinde Bodrum Belediyesi destekleri ile gerçekleştirilecek. 68 km’lik Kısa Parkur, Bodrum Merkezden start alarak Mumcular, çamlık gibi Bodrum’un kırsal alanını da içine alarak Bodrum Antik Tiyatro’da sona erecek 108 Km'lik Uzun Parkur ise Milas sınırlarına kadar ulaşıp yine Mumcular ve Çamlık gibi bölgeleri de kapsayacak. Organizasyon Bodrum’un sadece Turizm Bölgelerini değil kırsalda bulunan alanlarını da tüm dünyaya tanıtacak.Bodrum'un ikinci kez önemli bir spor organizasyonuna ev sahipliği yapacağını belirten Türkiye Bisiklet Federasyonu Muğla Temsilcisi İlker Cömert, Nisan ayında düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun ardından Bodrum Halikarnas Granfondo’nun da Bodrum’da düzenlenmesinin önemine dikkat çekerek şunları söyledi;"Hem Cumhurbaşkanlığı yarışının Bodrum İlçemizden başlaması hem de Granfondo Bisiklet yarışının 2.sinin Bodrum’da yapılmasında sayın Ak Partili vekillerimizin çok önemli rolü olmuştur. Yine Bisiklet sporunu çok seven kıymetli Valimiz Orhan Tavlı ve Organizasyonun ilk düşünce aşamasından geldiğimiz noktaya kadar hemen her noktasında engin düşünce ve katkıları ile Bodrum Kaymakamımız Bilgehan Bayar ve bizleri sürekli cesaretlendiren Bisiklet tutkunu Bodrum Belediye Başkanımız Ahmet Aras’ın organizasyonun Bodrum’da gerçekleştirilmesinde büyük destekleri oldu. Geçen sene oluşan eksiklerimizi gidermek yolunda azimle çalışıyoruz. Umarım organizasyonu Bodrum’a yakışır bir şekilde gerçekleştirebiliriz.

BOTAV VE BODER’DEN ÖNEMLİ DESTEK

Organizasyon süresince 1 Mayıstan itibaren sporcu, Antrenör, mekanisyen, izleyici ve sporcu aileleri ile Bodrum yarımadasında 5000 kişilik bir hareketlilik yaşanması bekleniyor. Bodrum Turizmi için çok önemli kuruluşlar olan BOTAV ve BODER organizasyonu destekliyorlar. 15 Mayıs’ta Bodrum Yarımadasında düzenlenecek olan organizasyona 14 Ülkeden 2000 e yakın sporcunun katılması bekleniyor. Yarışma ilgili detayların önümüzdeki günlerde yapılacak bir lansman toplantısı ile açıklanması bekleniyor.

JUNİOR GRANFONDO

Bodrum Halikarnas Granfondo Uluslararası Bisiklet Yol yarışı kapsamında 14 Mayıs 2022 akşamı saat 18.00'da Kale önünde 17 metrelik özel hazırlanmış bir alanda 4-6 yaş grubunda 25 çocuk denge bisikleti ile Junior Granfondo yarışını gerçekleştirecek 4-6 yaş grubu kız erkek isteyen tüm çocukların katılacağı yarışmada tüm katılımcı çocuklara ödüller verilecek. “Baba anne beni de Bodruma götür” mottosu ile gerçekleştirilecek yarışmaya Bodrumlu ailelerde çocuklarını kayıt ettirebilecekler.

15 Mayıs’ta Bodrum Yarımadasında düzenlenecek olan ve 14 Ülkeden 2000 e yakın sporcunun katılması beklenen Bodrum Halikarnas Granfondo yarışı öncesi 14 Mayıs 2022 de Bodrum Belediyesi önünden başlayıp Bodrum Kalesinin önüne kadar uzanan bir EXPO alanı yarışmacıların ve Bodrumluların ziyaretine açılacak. Alanda Sponsorların yanı sıra Bisiklet ekip ve teknik servislerinin yer aldığı stantlar yer alacak. Birbirinden değişik etkinliklerin de yer aldığı alanda yarışmacıların kayıt ve kit dağıtım işlemleri de gerçekleştirilecek.

ÖDÜL TÖRENİ BODRUM KALESİNDE

15 Mayıs’ta Bodrum Yarımadasında düzenlenecek olan ve 14 Ülkeden 2000 e yakın sporcunun katılması beklenen Bodrum Halikarnas Granfondo Uluslararası Bisiklet Yol yarışının Ödül Töreni 15 Mayıs saat 14:00'da Bodrum Kalesi Sahnesinde gerçekleştirilecek. Erkeklerde 10 Kadınlarda 10 ve 2 kategoride de Genel Klasmanda dahil olmak üzere toplamda 66 sporcuya değişik ödüller ve madalyaların verileceği ödül töreni canlı olarak yayınlanacak.

BODRUM HAZIRLIKLARINI SÜRDÜRÜYOR

Organizasyona büyük destek veren Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar’ın talimatları ile parkurda ki yol çalışmalarına hız verildi. Bodrum’un bu önemli ve büyük organizasyonun altından başarı ile kalkacağını söyleyen Kaymakam Bayar; "biz üzerimize düşeni fazlası ile yerine getireceğiz. Zaten spora özellikle Bisiklete çok önem veriyoruz. Bu organizasyon pandemi sonrası Turizm sezonu öncesi Bodrum'un hareketlenmesine hem de tanıtımına büyük katkı sağlayacaktır" dedi.Bodrum Granfondo’nun ilkini Bodrum Belediyesinin destekleri ile başarı ile gerçekleştirdiklerini belirten Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ise ilk yılda ki eksikleri gidererek dünya çapında bir yarış olma yolunda güçlü adımlarla ilerleyen bu yarış Bodrumumuz için ayrı bir önem taşıyor dedi. Tüm bisiklet tutkunlarını Bodrum’a bekliyoruz dedi.

img-2027.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.