TOSFED ÇEVRE İÇİN START ALDI

TOSFED ÇEVRE İÇİN START ALDI

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) bünyesinde kurulan Çevre Komisyonu,bölgenin ekolojik dengesini göz önünde bulundurarak, sporun sürdürülebilirliği ve karbon ayak izini en aza indirme hedefiyle yola çıkarak #ÇevreİçinStartAl diyor.

Çevre bilinçli hareketleri konusundaki çalışmaları tüm rallilerde devam ederken fidan dikim etkinliklerine katılıp fidanlar dikiyorlar, tohum topları serpiyorlar, okullara gidip öğrencilere trafik kurallarını anlatıyorlar.

Marmaris Ege Rallisi’ nde devam ettirilen ‘Çevre Bilinçli Eylemler’ hareketiyle Marmaris Ağaçlandırma ve Doğa Koruma Derneği, Muğla Atatürk İlkokulu öğrencileri ve TOSFED Kadınlar Komisyonu iş birlikteliğiyle keçiboynuzu içeren tohum topları hazırlandı. Hazırlanan bu toplar yarış ekosistemi içerisinde bulunan görevliler, yarışçılar, takımlar, markalar, sponsorlar ve diğer tüm paydaşlarla birlikte doğaya bırakıldı. Doğaya 1.000 adet bırakılan bu tohumlar yeşerip ağaç olduklarında bal arıları için zengin besin kaynakları olacaklar.

Aynı zamanda çevre için yeni projeler geliştirmeyi görev edinen TOSFED bir çok farklı alanda da aksiyon alarak çevre bilinçli eylemlerine devam ediyor. Her yarışta toplanan atık lastikler (100-150 arası) AKO Grup iş birlikteliğiyle, Art Recyle desteğiyle 5 ton üzerinde yağ, pil, mavi kapak ve kontamine atık geri dönüşüme kazandırılıyor.

Dünya Ralli Şampiyonası (WRC)’nin bir ayağı olan ve 2020 senesinde Marmaris’te gerçekleştirilen WRC Türkiye Marmaris Rallisi’nde alınabilecek en yüksek çevre akreditasyonu olan 3 yıldızı alan TOSFED, çevre bilinçli hareketlerine hız kesmeden devam etmektedir.

0c9a6e08-1c3a-4289-a71b-440d4a59ebf8.jpeg

0ebc8721-3d6a-48e2-9d12-6d61940647f9.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.