TEK Parti Genel Başkanı Ahmet Özal Marmaris'te çok özel açıklamalarda bulundu

TEK Parti Genel Başkanı Ahmet Özal Marmaris'te çok özel açıklamalarda bulundu

Türkiye Cumhuriyeti 8.Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özalı’ın kendisi gibi siyasetçi oğlu TEK Parti Genel Başkanı Ahmet Özal, Marmaris’te beş yıldızlı bir otele geldi.

Özal basın mensupları ile sohbet niteliğinde yaptığı görüşmede çarpıcı açıklamalarda bulundu.

‘’ Marmaris Rahmetli babamın çok değer verdiği çok sevdiği bir ilçedir’’

Marmaris ziyaretinin siyasi bir amacı olup olmadığı sorulan TEK Parti Genel Başkanı Özal ‘’Rahmetli babamın da çok sevdiği bir yerdi hatta burada çok anıları vardır, yaptığı çalışmalar var alt yapı yatırımları var. Milli park ilan ettiği bölgeyi, Fethiye Körfezi'ni ben de çok seviyorum. Onun için geldim dostlarımızı arkadaşlarımız gördük. Bir iki gün dinlendik, İnşallah bugün ayrılıyoruz ‘’ dedi.

‘’Hedefimiz Turgut Özal’la kalkınan 80 li yılların güzelliklerine dönmek’’

TEK PARTİ ile ilgili sorulan soruya Özal ‘’Valla bizim bu partimiz 98 yılında kurulmuş bir parti. Esasında yeni bir parti değil biz ismini değiştirdik partinin. Bir genel kurulla genel başkan olduk. Şimdi teşkilatlarımızı tamamlıyoruz, eksiklerimizi bitiriyoruz bizim hedefimiz 80'li yıllardaki gibi tekrardan bir kalkınma dönemine girebilmek. En önemlisi rahmetli Turgut Özal'ın başlattığı Barış, kardeşlik, hür düşünce, adalet mekanizması, belki büyük bir anayasa değişikliği ve tabii ki en önemlisi ekonomik konularda Türkiye'de yeniden yapıları yerine oturtmak yani fabrika ayarlarına geri dönmek. Ben iktisatçıyım yurtdışında çalıştım uzun yıllar IMF de bulundum. Sonra rahmetli Özal'la beraber Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı köşkünde bulundum. Bunların tecrübeleri var, birikimleri var. Yirmi sene ara verdikten sonra sıhhati tekrardan elimizden ne geliyorsa yapmak için yola çıktık. Allah nasip ederse ‘’ şeklinde cevap verdi.

‘’ Siyaseti sevmeyen siyasetçiyim’’

Siyasetten uzak kaldığı 20 yılı da değerlendiren Özal ‘’ siyaseti sevmeyen bir siyasetçiyim çok da sevmem siyaseti. Ama Türkiye 2002 yılında biliyorsunuz büyük bir değişimle girdi. Ak parti büyük bir çoğunlukla iktidar oldu fakat ilk 10 sene 12 -13 sene falan çok da başarılı olduğunu düşünüyorum. Çok da destekledim Ak Partiyi o dönemlerde. Hatta 2013 yılında kişi başına milli gelirimiz 12 bin 500 dolara çıkmıştı. Bunu sayın cumhurbaşkanı da açıklamıştı o dönemde. Ama şu anda işte o zamanlar Türkiye dünyadaki gelişmiş ülkelerde ilk on yedinci sıradaydı. Şimdi yirmi bir e düştük, yirmi ikiye doğru gidiyoruz demek ki son beş altı senedir yapılan bazı hatalar var ekonomi yönetiminde. Onları biliyoruz neler olduklarını. Çok da zor değil bunlar düzeltmek. Ak Parti'nin yaptığı yatırımlarda güzel yatırımlar var. Bu yatırımları altyapı yatırımları olarak güzel görüyorum, fakat bunların maliyetleri biraz fazla olabilir, onları iyi hesaplamak lazım. Belki de bazı değişiklikler yapılabilir ama ekonomide bilimsel kurallara uyarak hareket etmek lazım. Bu pandemi ve Rusya savaşından, Ukrayna savaşından sonra biliyorsunuz bütün dünyada ve gelişmekte olan ülkeler para değerlerini kaybetmeye başladı gelişmiş ülkeler de paranın değerini kaybediyor. Yani 93 tane ülke faiz arttırdı enflasyonu durdurmak için ve parasının değerini korumak için. Bizde başka bir politika uygulandı faizi indirmek gibi. E bu tabii enflasyonu çok hızlı arttırdı. Şu anda enflasyon resmi rakamlar yüzde 85 civarinda bu kur korumalı. Mevduata geçildiğinde enflasyonu 18 civarındaydı. Bunları halletmenin yolları var. Çok da zor değil. Biraz bilimsel olmak lazım. Ekonominin temel kurallarına uymak lazım ama bu bir tecrübedir. Bu tecrübeyi Türkiye büyük ihtimalle kısa sürede atlatacaktır. Yeni hükûmet kim olursa olsun mutlaka daha bilimsel bir yönetime ekonomi de geçeceğine inanıyorum’’ şeklinde konuştu.

‘’Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olacağım’’

Yaklaşam seçimler öncesi aday olmayacağını sorduğumuz Özal ‘’ Tabii ki partimizin vereceği bir karar bu. Evet, olabilir diye söylüyorum. Şu anda mümkündüri çalışmalarımız devam ediyor zaten. Anadolu gezilerimiz başlıyor, mitinglerde başlayacak ve Türkiye'de. Sokakta iyi neticeler alıyoruz, insanlardan çok talep geliyor.

‘’Cumhur ittifakı ya da Millet İttifakı ile birlik olmayacağım ‘’

Seçimlerde güç birliği yapmak için görüşmeler yapıp yapmadığı sorulan TEK Partisi Genel Başkanı Özal ‘’ Mutlaka biz de bir, belki de bir yeni ittifak kurabiliriz. Yani mevcut Cumhur İttifakı veya Millet İttifakının pek düşünmüyorum şu anda. Arkadaşlarla öyle karar verdik ama yeni bir ittifaklar mutlaka kurulacaktır. Daha seçimlere 8- 9 ay var. Dolayısıyla daha çok şeyler değişir yani Türkiye'de 24 saat çok uzun süre. Siyasette de 8 ay çok şeylere gebedir, çok şeyler değişecektir. Biz de büyük ihtimalle bunları değiştireceğiz gibi geliyor bana ‘’ şeklinde cevap verdi.

‘’ Altı aylık bir dönemde ekonomi toparlanır, vergileri kaldırırım ’’

Tüm dünyanın yaşadığı ekonomik krizin ülkemizde de etki göstermesini yorumlayan Özal ‘’Çok çabuk toparlanır. Bana sorarsanız altı aylık bir dönemdir bu. Ekonomide temel prensipleri görerek hareket ederek bir ikincisi adaleti mutlaka daha sağlam hale getirmek ve bunun dışında ben şunu görüyorum mesela Türkiye’de çok büyük bir vergi reformu gereklidir. Bana sorarsanız yüzde 80 vergi beş ilden, geliyor. Yüzde yirmi vergide yetmiş kişi ilden geliyorsa ben ilk başta belki 65- 70 ilde vergilerin tamamını sıfır yaparım. 15 yıl boyunca yatırımlar gelsin diye vergileri kaldırırım, vergi oranlarını düşürürüm. Mesela KDV, kurumlar vergisi ve gelir vergisini yüzde 10'a sabitlerim. Ne kadar az vergi oranı getirirseniz o kadar çok vergi toplarsınız’’ şeklinde bir açıklama yaptı.

‘’ Sığınmacılar büyük sorun Türkiye’yi parçalanma noktasına getirir ‘’

Son dönemde sürekli gündemde olan düzensiz göç ve sığınmacılar ile ilgili ‘’düzensiz göç çok tehlikeli bir şey Türkiye için. Bakın Türkiye Cumhuriyeti kurulurken tabi Osmanlının son dönemlerinden itibaren Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu bu cumhuriyeti bazı belli asli unsurlarla kurmuştur. Bunların içinde Türkler vardır, Kürtler vardır, Lazlar vardır, Çerkezler vardır. Fakat bu yapı, bu Suriyeli ve Afgan mültecilerin, sığınmacıların gelmesiyle beraber bu yapı hızla bozulmaya başladı. Şimdi Türkiye'de kadınların doğum oranı yüzde bir buçuk civarinda. Suriyeli kadınların doğum oranı yüzde beş buçuk. Siz bugün böyle devam ederseniz Türkiye'de 25 30 milyon Suriyeli görürsünüz ilerde. Bu Türkiye'nin bütün demografik yapısı ve sosyal yapısını bozduğu için Türkiye'nin temellerine bu dinamit koymak olur. Yani Türkiye'yi parçalama noktasına götürür. Bu düzensiz göç ve sığınmacıların mutlaka Türkiye'den gönderilmesi şarttır. Bunlara Türkiye bakmak zorunda değil. Bir müddet bu sığınmacılar gelir, bir müddet harpten dolayı bakarsınız. Ama orada işler düzelttikten sonra hepsini geri göndermemiz lazım. Çünkü Türkiye'nin demografik yapısını bozamaz ‘’ dedi.

‘’ Ak Parti ile HDP nin görüşmesi anormal bir durum değil ‘’

Muhalif taraflarda en çok eleştiri alan Ak Parti ve HDP görüşmesi ile ilgili de konuşan Özal ‘’ Valla bence görüşmeleri çok doğaldır. Neden? Çünkü sonuçta HDP bir siyasi partidir arkasında seçmeni olan, milletvekili olan, hatta mecliste meclis başkan vekili bir HDP'li de vardır. Diğer partilerden de vardır bu görüşmeleri çok doğaldır. Yani şimdi AK Parti uzun zamandır yer zamandır HDP'yi PKK'yla işbirliği içerisinde olmakla suçladığını da duyduk. Bunun içerisinde hep PKK sempatizanı, hem HDP'nin içinde olabilir. Ama bunlar bunlar adaletin görevidir. Adalet bunları tespit eder, gerekli cezasını verir. Ama HDP bir tüzel kişiliktir, canlı bir varlık değildir. O bir partidir. Partiyle görüşmeler yapabilirsiniz. Ben AK Parti'nin görüşmesini veya diğer partilerin HDP ile görüşmesini kötü bulmuyorum. Hatta esasında iyi de buluyorum’’ dedi.

‘ Erken seçim yok’’

Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili erken seçim söylemleri ile ilgili de konuşan Özal ‘’ Valla Cumhurbaşkanlığı seçimleri 18 Haziran 2023. Şimdi erken seçim diye konuşmalar var. Erken seçim diye bir şey yok seçim yenileme diye bir şey var esasında Anayasa'ya göre. Yani eğer bir ay öncesine yani Mayıs, 14 Mayıs diye konuşuluyor. O seçimin 14 Mayıs'ta olması gibi. Anayasaya göre seçim yenilenmesi halinde. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın anayasa problemi olmadığı için bir daha aday olabiliyor 18 Haziran'da olursa bazı hukukçulara göre aday olamıyor. Bu tartışmaları ortadan kaldırmak için bunu 18 Haziran'da önceye alabilirler bu seçimi. Ama tabii onu almak için 360 milletvekilinin onay vermesi gerekir. Bu AK Parti ile MHP oyları yetmiyor. Dolayısıyla muhalefetin de 25- 30 milletvekili buna evet demesi lazım. Ben HDP ile bu konunun görüşüldüğünü tahmin ediyorum ‘’ sözlerini kullandı.

‘’Başörtüsü demokratik bir özgürlüktür, başörtüsü için neden erkekler oy veriyor?’’

Başörtüsü tartışmalarına da yanıt veren TEK Parti Genel Başkanı Ahmet Özal ‘’ Anayasamızda başörtüsü sorun değildir insanların yaşam özgürlüğü vardır hiçbir zaman ama askeri dönemlerde işte ne bileyim 80 darbesi, 28 Şubat gibi dönemlerde bu bir nevi anayasanın bu temel hakları ortadan kaldırılmıştır. Hiç bir zamanda bir anayasa işine gerek yoktur bana sorarsan. Ama anayasa değişikliği şöyle düşünmek lazım. 360, referandum 400'ün üzerinde de çıkarsa referanduma götürebilir. Cumhurbaşkanı bence referanduma götürmek isteyeceklerdir. Çünkü bu seçim için güzel bir siyasi kullanılacak bir malzemedir. Ama şöyle düşünmek lazım yani şimdi tesadüfen referandumda ya hayır çıkarsa ne yapacağız? Bu sefer milletin sokakta başını mı açacağız sonra? Yani her şeyi düşünmek lazım. İkincisi bu kadının başının örtüp örtülmesi konusunda erkekler niye oy veriyor? Oy vermesi gereken kadınlardır yani bir. Fakat en önemlisi şu temel hak ve özgürlüklerle ilgili referandum yapılamaz ‘’ diyerek baş örtmek ya da açmanın demokratik bir özgürlük olduğunu belirtti.

whatsapp-image-2022-11-04-at-13-10-25.jpeg

whatsapp-image-2022-11-04-at-13-10-26.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.