TARIM VE ORMAN BAKANI SİTEMİZ ARACIĞIYLA MARMARİSLİLERE TEŞEKKÜR ETTİ

TARIM VE ORMAN BAKANI SİTEMİZ ARACIĞIYLA MARMARİSLİLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Tarım ve Orman Bakanı Prof.Dr. Vahit Kirişçi, sitemize özel açıklama yaparak orman yangını söndürmelerinde mücadele eden Marmarislilere teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı telefon bağlantısı yaptı.

Marmaris İlçesi’ne 30 kilometre mesafedeki Bördübet Mahallesi Amazon Koyu Yedi Adalar Mevkii’nde 21 Haziran Salı günü akşam saat 19.58’de üç noktada başlayan orman yangını beşinci gününde tamamen kontrol altına alınarak söndürülüp soğutma çalışmaları başladı. Yaklaşık 4 bin 500 hektar kızılçam ve makilik alan kül oldu. Bakan Kirişçi, Değirmenyanı Mevkii’nde bulunan orman deposunda söndürme çalışmalarına katılan işçilerle yemekte bir araya geldi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN GÖRÜNTÜLÜ TEŞEKKÜR ETTİ

Yemek öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cep telefonuyla görüntülü arayarak Bakan Kirişçi, söndürme çalışmalarına katılanlara ve Marmarislilere canı gönülden teşekkür etti. Yangının ilk gününden bu yana tüm ekiplerin yoğun çaba sarf ettiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Herhangi bir üzücü olay cereyan etmeden bu işi bitirdiniz. Tabii yaklaşık 4 bin 500 hektar gibi bir arazi maalesef helak oldu. Yeniden inşa edeceğiz. Dikimini yapmak suretiyle fidanlarımızı ekeceğiz ve yeniden ihya edeceğiz. Gerek Orman Genel Müdürlüğümüz, gerek tüm sivili toplum kuruluşları hep birlikte mücadele verdik. Daha önce Muğla, Antalya, Alanya'daki orman yangınlarında nasıl başardıysak aynı şekilde bu işi de başaracağımıza inanıyorum. Sivil toplum kuruluşlarımıza inanıyorum. Aynı şekilde Orman Genel Müdürlüğümüzün koordinesinde bu işi başarmak suretiyle netice alacağımıza olan inancım tamdır” dedi.

BAKAN KİRİŞÇİ’DEN SİTEMİZ ARACILIĞIYLA MARMARİSLİLERE TEŞEKKÜR

Muğla Valisi Orhan Tavlı, Ak Parti İl Başkanı Kadem Mete, orman ve gönüllü yangın söndürme işçilerinin katıldığı yemek ardından dualar edildi. Dua sonrası Bakan Kirişçi sitemize özel açıklamada bulundu. Marmaris ve Muğlalılara teşekkür eden Tarım ve Orman Bakanı Prof.Dr. Vahit Kirişçi, “ 21 Haziran günü başlayan yangından dolayı bütün birimlerimiz teyakkuz haline geçmiş ve sekiz dakika gibi kısa bir sürede gerekli çalışmalar başlatılmış ve an itibariyle de kontrol altına alınmıştır. An itibariyle de 1 helikopter, 40 arazöz, 7 dozer ve 760 personelimiz bu operasyonda aktif olarak görev almıştır. Daha sonra gelen destekler ile birlikte yoğun çaba sarf edilmiştir. Hamdolsun 68 saat gibi bir sürede sizlerin alın teri ve gayreti ile bu operasyon sonlandırmıştır. Dün ve bugün soğutma işlemlerinde çalışmalarımız yürütülmüştür. Özellikle her birinize gerek şahsın ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum. İyi ki varsınız. Cumhurbaşkanımızın talimatları ile size ikramımız olacak. Çam sakızı çoban armağanı. Marmarislilerin gayreti takdiri şayan idi. Buradaki yerleşik olan kardeşlerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Buradaki kardeşlerimiz yıllardır alışkanlıklarını terk edip daha hoşgörülü ve sağduyulu yaklaştıklarını gördük. Kendilerine ziyaret ettiklerimiz güzel tepkiler vermişti. Yine ziyaretlerimizde şükranlarını gösterdiler. Bizim prensip olarak çalışma şeklimiz. Ben hastane başhekimiyim ama ameliyata girmem. Buradaki ekip kendi teknik çalışmalarını yürütür ve yürüttü. Sayın Cumhurbaşkanımızın desteğini almak suretiyle havadan ve karadan kapasitemizi artırma düşüncesindeyiz. Bu yangınların tekrarlanmaması için azami özen göstermeliyiz. Her yaşanılan olaydan tecrübe ediniyoruz. Bu yangınla da tecrübelerimizi pekiştirdik.

Tekrar gayretleriniz için ayrıca teşekkür ediyorum” dedi. Açıklama sonrası Bakan Kirişçi, yemekte iştirak eden ailelerin çocuklarına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gönderdiği oyuncaklarını hediye etti.

whatsapp-image-2022-06-26-at-22-26-38.jpegwhatsapp-image-2022-06-26-at-22-27-10.jpegwhatsapp-image-2022-06-26-at-22-34-06.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.