SÖYLEMEZ ‘‘DAHA İYİ BİR MARMARİS İÇİN PROJELERİMİZİ HAZIRLADIK’’

SÖYLEMEZ ‘‘DAHA İYİ BİR MARMARİS İÇİN PROJELERİMİZİ HAZIRLADIK’’

Türkiye İşçi Partisi Marmaris Belediye Başkan adayı Tanla Söylemez bugün proje tanıtım toplantısı gerçekleştirdi.

Projelerini teker teker anlattığı toplantının ardından müzisyen başkan adayı kendisini dinlemeye gelenlere konser verdi.

31 Mart yerel seçimleri öncesi Belediye başkan adayı ve belediye meclis üyelerinin seçileceği tarihe iki hafta kala Marmaris’te hayal ettiği ve tamamen işin uzmanı kişiler tarafından oluşturulduğu projelerin içinde çevre düzenlemesinden sanata, temizlikten eğitime birçok farklı alanda sunum yapıldı. Oya Şener Art House’ta gerçekleşen tanıtım toplantısına Türkiye İşçi Partisi İlçe başkanı Barış Gümüşbaş, Türkiye İşçi Partisi Marmaris Belediye Balkan adayı Tanla Söylemez, Belediye Meclis üyeleri adayları ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

‘‘Seçimlerden sonra rant için bir gün bile beklemeyecekler’’

Türkiye İşçi Partisi İlçe başkanı Barış Gümüşbaş proje tanıtım toplantısı başlamadan yaptığı konuşmada ‘‘hem ülke hem partimiz açısından anlamı ve önemi seçim. Bildiğiniz üzere geçen sene bu zamanlar saray rejiminden kurtulmaya çok yaklaştığımızı düşünerek heyecanlı ve coşkulu idik. Bugün ise bunu başaramamış olmanın hayal kırıklığı ve yorgunluğunu gittiğimiz her yerde, sokaklarda hissediyoruz. Ama şu iki noktayı lütfen unutmayalım Değişim hiçbir zaman kolay ve hemen olmuyor. Azim, sabır ve emek istiyor. İkincisi, başka kimseye olmasa bile en azından çocuklarımıza ve torunlarımıza karşı umutsuzluğa kapılmamak ve mücadeleyi bırakmamak gibi bir borcumuz var. Yerel seçimler bu açıdan küçük de olsa kazanımlar elde etmek, ülkenin üzerine çökmüş olan o kasvetli ve boğucu atmosferi dağıtmak için bir fırsat olabilir. Hani derler ya yarın bundan sonraki hayatınızın ilk günüdür diye. Bizler de geriye bakıp hayıflanmak yerine temizliğe bugün evimizin önünü süpürerek başlayabiliriz. Ülkenin ve Marmaris'in sorunlarını hepimiz biliyoruz ve her gün yaşıyoruz. Bunları burada tekrar etmeye gerek yok. Yalnızca şuna dikkat çekmek istiyorum. Ülkede neredeyse yarım asırdır AKP iktidarı karşısında da bu süre içinde ülkenin yaşadığı ekonomik, siyasi ve toplumsal yıkıma karşı dişe dokunur hiçbir şey yapamamış olan başarısız bir ana muhalefet ve Marmaris'te de onun yönetiminde olan bir belediye var. O zaman bazı şeyleri hatırlatmanın ve sormanın zamanıdır. İktidar burada yerelde sevilen ve popüler bir adayı vitrine koyarken partisinin logosunu bile gizleme ihtiyacı duyuyor. Aday değerli ve birikimli bir insan olabilir ama mesele bu değil. Mesele AKP'nin böyle bir şeye neden ihtiyaç duyduğu. Çünkü hepimiz ampul logosunun ne anlama geldiğini biliyoruz’’ sözleriyle yerel Seçim’in pati açısından önemini vurguladı.

Gümüşbaş’ın konuşmasının ardından meclis üyesi adayları tanıtımı yapılmaya başlandı. Meclis Üyesi adayı Arzu Alper ‘ ‘daha çok mücadele edeceğiz Çünkü giderek artacak bu yıkımlar işgaller. Mecliste ne varsa vatandaşın haberi olacak. Mecliste hiç kimseden hiçbir şey gizlenmeyecek çünkü ben orada olursam seçilirsem vatandaşın gözü kulağı olacağım korumak için zaten gereken her şeyi yapacağım şimdiye kadar yaptıklarım gibi. Ama geçtiğimiz dönemde meclis üyelerinin dahi haberinde olmadığı ihaleler var Hepsine birden dava açtım 142 varsa düğünlere özel imar planı değişikliğine dava açtım kişiye özel imar planına de son diyoruz orası da yuva yapan mandalardan bir tanesi de orasıdır. Yaşasın özgürlük’’ sözleriyle meclis üyesinin neler yapacağı hakkında bilgi verdi.

Projeleri’ni tanıtan Türkiye İşçi Partisi Marmaris Belediye Balkan adayı Tanla Söylemez sözlerine değişmek şart sözleriyle başladı. Tanla Söylemez ‘‘Şimdi ülkemizde siyaset denince akla hep Klişe tipler isimler bilindik Semalar ve bilindik Ancak ben bir genç olarak bir Türk genci olarak bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak çocukluğumdan beri gördüğüm aynı tiplerden aynı söylemlerden yapacağız deyip yapmadıklarıyla yapmak istemedikleriyle ve kasıtlı olarak yaptıklarıyla çok sıkıldım. Biz neler yapacağız En azından yerelde biz nasıl çözümler üreteceğiz kendi ekonomimizi refahımızı sosyal hayatımızı kültürümüzü nasıl geliştireceğiz sizlere kısaca Bunları anlatmak istiyorum sevgili Marmarisliler. Diğer partiler de projelerini açıkladılar. Hep şunu diyorum yine 22 yıl örneğini vereceğim aynı şeyleri söylüyorlar yapacağız diyorlar hep seçimden önce gelir kapı çalarlar bir bakmışız aynı tas aynı anda hiçbir şey yok. Proje anlatımıza gelmeden önce daha doğrusu uygulayacağımız şeyleri anlatmadan önce size sadece şunu söylemek istiyorum. Kısaca bakın 22 yıl oldu özellikle hep bunun altını çiziyorum’’ sözlerinin ardından projelerini tanıtmaya başladı.

‘‘Daha iyi bir Marmaris için projelerimizi hazırladık’’

Söylemez ‘‘altyapı, temizlik ve çevre düzenlemesinin içerisinde baraj revizyonu, yol kaldırım yaya ve bisiklet yolları revizyonu, plaj temizliği ve halk plajların çoğaltılması. Başka türlü turizm mümkün başlığı altında çeşitli yaz ve kış turizmini canlandıracak düzenlemeler yapılacak. Ekoloji ve çevre, Sağlıklı tarım, Güvenli gıda alanında çalışmalar. Özellikle kültür ve sanat’a yönelik turizmi de canlandıracak projeler gerçekleştireceğiz danstan, edebiyata pek çok alanda projeler hazırladık. En önemli turizmi ve şehrimizi canlandıracak spor ve sağlıklı yaşam projelerimiz var. Özellikle Marmaris’imizin mükemmel bir denizi var ve bu su sporları ile değerlendirilmeli. Hayvan haklarını korumak bizim için çok önemli hem sokak hayvanlarına hem de bütün hayvanlarımıza destek olabilmek için belediye bünyemizde çalışmalarımız olacak. Engellileri, gençleri ve kadınlarımızı da unutmadık onlar için hem sosyal hem de maddi anlamda destek olacağız onlar için yatırımlar, kurslar ve istihdam sağlayacağız. Kendi üretimimiz ile kooperatifler kuracağız ve hem üretim hem de kazanç sağlayacağız’’ sözleriyle projelerini vatandaşlara tanıttı.

Tanıtım toplantısı Tanla söylemez ve ekip arkadaşlarının konser etkinliği ile sona erdi.

8dd06fc1-679a-4867-ac8e-c01480d6b8b9.jpeg

013c4a56-6396-4362-b6c7-063975b69dc3.jpeg

2e012963-79e1-49e3-acb8-79fa2aeb7f75.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum