SİNPAŞ İNŞAATINI MARMARİS MEMLEKET PARTİSİ TBMM TAŞIDI

SİNPAŞ İNŞAATINI MARMARİS MEMLEKET PARTİSİ TBMM TAŞIDI

Memleket Partisi Marmaris İlçe Teşkilatı, İçmeler Mahallesinde inşaatı devam eden firma ile ilgili sıkıntıları vekilleri aracılığıyla TBMM taşıdı.

Memleket Partisi Marmaris İlçe Yönetimi, İçmeler Mahallesi’nde inşaatı devam eden turizm tesisi ile ilgili acil parti binasında bir araya gelerek kamuoyunun bilgilendirilmesi için basın toplantısı düzenledi.

Partinin İlçe Başkanı Serdar Karaağaç, İçmeler mahallesinde yapılan bir firmaya ait inşaata verilen ÇED raporları ve ruhsatlar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Partisinin Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’nin konuyu TBMM ve ruhsatların iptali için yargıya taşıdığını söyleyen Karaağaç, “ Yıllardır atıl duran bu inşaat yeni belediye den sonra tekrar canlandı. İnşaat ruhsatının bizlere verilen bilgiler dâhilinde 205 odalı otel ve devre mülk yapılacak. O otelin çevresi milli parklardır. Milli parkın tam ortasında böyle beton bloklaşmaya gönlümüz razı değil’’ dedi.

TÜM KURUMLARA SORMAK İSTİYORUZ

Tüm kurumlara bu inşaat ile ilgili sorularının olduğunu söyleyen Karağaç, şunları ifade etti. “

Bu inşaat neden 550 odalı inşaat olarak başlayıp devre mülk olarak kadostrol yol yok.10 bin kişinin yaşayacağı yerde hangi, altyapı sistemi çözülecek bu sistemi kim karşılayacak? Tuncay Özkan’ın attığı tweette benim bildiğim Marmaris halkı bu yağmaya asla izin vermez. Hem de CHP’li olmasına rağmen. CHP ilçe başkanı bu konuda ne diyecek? Niye suskunlar?

Biz Marmaris Halkının geleceğine yönelik çalışmalar yapmaya devam edeceğiz, çok geç olmadan bu talana dur dememiz gerek, yanlış bir karar verilmiş olabilir ama bundan dönüş yapılabilir Bu otel inşaatının ruhsatında neden bürokratların imzası yok? Yanlış yaptığıysanız gelin dönelim Marmaris’imiz mahvolmasın”.

ESKİ BAŞKAN YARDIMCISI DURSUN KAPLAN’DAN ÇARPICI İDDİALAR

Marmaris Belediyesi eski Belediye Başkan Yardımcısı ve Marmaris İlçe Memleket Partisi Yönetim Kurulu Üyesi Dursun Kaplan, inşaat ile ilgili çarpıcı iddialarda bulundu. Tüm ruhsatların imar durum belgesine göre hepsi iptal olmuş ve yeniden inşaat izin belgesi verildiğini söyleyen Kaplan, “2018 den sonra imar durum belgesi tekrar düzenlenip ona göre izin verilmiştir bunu da mevcut belediye vermiştir. Bunu neye göre verdiler, normal bir vatandaş yasal yol yok ise inşaat yapamıyor bu bahsi geçen alanda yol yok, kesinlikle burada inşaat yapılamaz verilen belgeler yasalara aykırıdır. Bölgenin imar planları gelsin diye uzun yıllar mücadele ettik, bölge insanları perişan haldeyken bu inşaata verilen izin ahlaki ve doğru olmadığı gibi bölge halkına yapılan ihanettir”.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.