Savaşın ortaya çıkardığı tek gerçek var, "Buğday"

Cemal Köyük



Elbette bir ülkenin kendini koruması için illaki bir ordusu silahları olacak. Ancak savaş da elbet bir gün biter yiyecek sıkıntısı başlar bu kez. Her şartta hayatta kalmak için buğdayın olacak bir kenar da...

Son Ukrayna savaşı bunu açıkça gösterdi. Gerek Rusya gerekse Ukrayna buğday sattığı ülkelere kısıtlama getireceği sinyali verdiler.

Buğdayın silahtan daha önemli olduğunu onlar da gördüler. Hatta dünya gördü buğdayın değerini önemini birinci ihtiyaç olduğunu. Sonuçta yiyecek olmasa insanlık zaten savaşa gerek kalmadan ölür. O yüzden silahtan çok buğdaya yatırım yapılması gelecek için daha önemli hale geldi.

Özellikle Türkiye hem Rusya 'dan hem de Ukrayna' dan buğday ithal eden ülkeler arasında geliyor.

İşte bu yüzden her zamankinden daha çok yarına hazırlıklı olmak gerekiyor. Kendi köylümüze çiftçiye her şeyden daha çok sahip çıkarak buğdayı ekmesi için her türlü desteği sağlamak devletin ilk görevi olacak olması lazım.

Uzun yıllar yetecek, kimseye el avuç açmayacak yeterli stokları yapacaksın. Kendi çiftçini kollayacak yanında olacaksın.

Artık buğday yoksa sende yoksun.

Tek gerçek bu...

Dünya da silaha yapılan milyarlarca dolarlık yatırımlar, " Tarıma insana" harcan sa daha güzel bir dünya olurdu. O zaman silaha da gerek kalmazdı.

Bu savaş biter yarın öbür gün başkası başlar. Bunu da düşünüp geleceği ona göre şekillendirmek gerekiyor artık. Yeni dünyanın en büyük silahı "Buğday" olacak. Yani tarım en büyük zenginlik olacak...

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.