RUS BANKALARINA YAPTIRIM TURİZMCİLERİ ENDİŞELENDİRDİ

RUS BANKALARINA YAPTIRIM TURİZMCİLERİ ENDİŞELENDİRDİ

Rus bankalarına yapılan engelleme sonrası turizmcilerde endişe sarmaya başladı. Muğlalı turizmciler, Türkiye’de olan Rus turistlerin kredi kartlarının ise yaptırımlardan sonra işlevsiz kaldığı, işletmelerin ödeme alamadığı iddia edildi.

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası ABD başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesi yaptırım kararları aldı. Alınan yaptırım kararları arasında Rus bankaların olması Muğlalı turizmcileri endişelendirdi. Türkiye ve dünyanın gözde turizm merkezlerinden Marmaris, Bodrum, Fethiye ve Sarıgerme’de turizmcileri erken rezervasyon kredi kartı ücretlerinin ödenmemesi düşündürdü. Rusya’ya yönelik yaptırımlarda bankalara uygulanan engel sonrası Rus turistlerin kredi kartlarının çalışmadığı, ödeme alamadıkları öne sürüldü.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Bülent Bülbüloğlu, “En çok Rus turist getiren Antalya’da bazı oteller de ön rezervasyon yapan Rus turistlerin kredi kartı çalışmadığı öğrenildi. Bu konuyla ilgili araştırmalarımız devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri ile sürekli diyalog halindeyiz. Rus bankalarına yönelik yaptırımdan sonra Türk otellerinin tur operatörlerinden erken rezervasyon için alacaklarını tahsil edememesi durumları iddia ediliyor. Bu yüzden mart ayı ödemesi olan çekler ya durdu ya da Mayıs ve Haziran ayına ertelendi, endişelerimiz var “ dedi.

Fethiye’den apart otel işletmecisi Dilek S. “ Erken rezervasyon yapan Rus turistler vardı. Bankaların yaptırım uyguladığını öğrendik ve ön ödemeleri alamadık. Ödemeler sarkınca bizlerin de ödemesi gereken fatura ve çeşitli maliyetler oluyor. Tabii zincirleme bir aksama başladı” dedi. TÜRSAB Genel merkezi ve turizm temsilcileri ise bilinen bir şey olduğunu yaptırımlardan dolayı Rus turistlerde kredi kartı çalışmadığını bildirdi.

Güney Ege Turistik İşletmeciler Birliği(GETOB) Başkanı Mustafa Deliveli ise seçildiği günden beri medyaya açıklama yapmaktan imtina etmesi bu yaşanan son gelişmelere rağmen devam etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.