RAHİM AĞZI KANSERİ HAKKINDA BİLGİNİZ VAR MI?

RAHİM AĞZI KANSERİ HAKKINDA BİLGİNİZ VAR MI?

Marmaris Devlet Hastanesi, Rahim ağzı kanseri hakkında bilgilendirmede bulunmak için hastane içinde stand kurdu. Kurulan standa görevli olan Hemşireler hastaneye gelen kadınları HPV konusunda bilgilendirerek broşürler dağıttılar.

hpv2.jpg

''Rahim ağzı kanseri ile ilgili bilginiz var mı?'', ''erken teşhis hayat kurtarır'' sloganları ile rahim ağzı kanseri hakkında bilgi vermek ve farkındalık yaratmak amacı ile devlet hastanesine gelen kadınları bilgilendiren sağlık görevlileri gelen kişilere broşür dağıtıp ve testlerin önemini ve nerede yaptıracaklarını anlattılar.

hpv4.jpg

Özellikle sigara içen, adet sonrası ve cinsel ilişkiden sonra lekelenme şeklinde kanamalar oluyor ise, sürekli sarı renkli akıntı var ise, Menapoz sonrası dönemde ortaya çıkan kanamalar mevcut ise, mutlaka Rahim ağzı yani HPV testi yapılmasını tavsiye eden sağlık görevlileri bu belirtiler olmasa bile kadınların düzenli olarak 5 yılda bir kez test yaptırmaları gerektiğini tavsiye ettiler.

Dağıtılan broşürlerde ve yapılan bilgilendirmelerde testin ağrısız ve basit bir işlem olduğunu anlatan sağlık görevlileri, her kadının aile sağlığı merkezinde bu testi yaptırabileceğini belirttiler.

HPV testi ile rahim ağzı kanseri 10-15 yıl öncesinden tespit edilebildiği ve 5 yılda bir yapılan testin rahim ağzı kanserinden korunmak için en iyi yöntem olduğu da bildirildi. HPV den korunmak için Kadın Doğum Hastalıkları Uzmanı Doktorunun reçetesi ile Eczaneden aşı alınabilir ve tüm Aile Sağlığı merkezlerinde uygulanabilir.

hpv1.jpg

Marmaris Devlet Hastanesi Başhekimi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op.Dr Niyazi Taşkıran’ın da ziyaret ettiği ve sağlık çalışanları ile görüştüğü bilgilendirme standında Kanser, erken teşhis, tarama ve Eğitim merkezi (KETEM) ‘nin önemini vurguladılar.

Sağlık çalışanları tarafından bilgilendirilen vatandaşlar testin önemini daha iyi anladıklarını ve düzenli olarak testi yaptıracaklarını söyleyerek, teşekkür ettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.