OSMAN GÜRÜN NEDEN YENİDEN ADAY OLMADIĞINI AÇIKLADI

OSMAN GÜRÜN NEDEN YENİDEN ADAY OLMADIĞINI AÇIKLADI

31 Mart 2024 mahalli idareler yerel seçimlerinde aday olmama kararı alan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, kararına yönelik açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Menteşe İlçe başkanlığında düzenlenen halk buluşmasında partililere seslenen Başkan Gürün, aday olmama kararını daha önceden verdiğini, ancak süreci beklemek durumunda olduğunu ve kararını tam zamanında verdiğini belirtti.

"OSMAN BAŞKAN VARKEN ADAY OLMAYAYIM DİYENLER OLABİLİRDİ"
Sürece ilişkin açıklama yapan Başkan Gürün konuşmasında şunları söyledi: “Bir şeyin başlangıcı olduğu gibi sonu da olması lazım. Benim hep temennim yaşamımda da hekimliğimde de öyleydi. Bir şeyi sonlandırıp başka bir şeye başlanılırsa onun kararını hep kendim verdim. Başkalarının değil kendi kararın olması lazım. Fark ettirmemeye çalıştım. Bugün-yarın dün alınmış bir karar değil. Daha önceden karar alındı ama süreci beklemek durumundaydım. Onun için tam zamanında olduğunu düşünüyorum. Başka şeyleri de hesapladık. Erken müracaatın doğmasını beklemeden önce uzatılmadan pazartesi açıklayacaktım. Uzatıldığı için biraz gecikti. Sebebi de şu; ‘Osman başkan aday olur, bende olabilirdim ama Osman başkan varken aday olmayayım’ diyenler olabilir. Yani ‘Bakın ben yokum. Eğer gönlünüzden geçiyorsa böyle bir şey zamanınız var müracaat için’ diye. Onun için o arada açıklamamın nedeni o. Yoksa karar belliydi. Hiçbir üzüntü, ah gidim-vah gidim yok. Gördüğünüz gibi gayet süreci devam ettiriyorum kendi kararımla.

"AÇILIŞLARI YENİ ADAYLA BERABER YAPALIM"
Gelecek olan arkadaşımızın kim olduğunu bilmiyorum, hepimiz gibi bende bilmiyorum. Ama ona katkı yapmamız lazım. Ben seçim boyunca da açılışlarımız var, temel atmalarımız var. Onu özellikle geciktirdim ki yeni adayla beraber açalım. Bakın eskiden düşüncem demekteki kastım oydu. Yani bekleyelim, adayımız belli olsun gidip adayla beraber açalım. Adayı da orada prezente edelim, adayımızın kazanmasına katkı yapalım. O belli olduktan sonra biz temel atmalar, açılışlar, elimizde stoğumuz var onların hepsini beraber yapacağız.

KİMSEYİ İŞARET ETMEDİM
Kimse, kim olduğunu bilmiyorum, kimseyi işaret etmiyorum, şu olsun bu olmasın demiyorum onu da söyleyeyim. Ama kim olursa bizim adayımızdır, parti disiplini içerisinde onun başarılı olması için, dolayısıyla partinin başarılı olması için çalışacağız, açılışlara onunla beraber gideceğiz kimse. Orada konuşmalar yapacağız, biz onu prezente edeceğiz, bilgilendireceğiz. Her zaman her şeyde olduğu gibi eğer benim görüşüme ihtiyaç duyuyorsa ben her zaman onun yanında olacağım.”

whatsapp-gorsel-2023-11-30-saat-19-19-45-10afa5e2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.