MUĞLA TİP1 DİYABETLİLER DERNEĞİ ÇOCUKLARIN HAYATINA DOKUNMAYA DEVAM EDİYOR

MUĞLA TİP1 DİYABETLİLER DERNEĞİ ÇOCUKLARIN HAYATINA DOKUNMAYA DEVAM EDİYOR

Tip1 diyabetli çocuklara ve ailelerine destek olmak, diyabetli çocukların yaşam kalitelerini yükseltmek amacıyla 2022 yılında kurulan Muğla Tip1 Diyabetliler Derneği çocukların hayatına dokunmaya devam ediyor.

Kurulduğu günden beri Muğla’da yaşayan tip1 diyabetli çocukları ve aileleri bir araya getirerek zorlu diyabet yönetiminde birbirlerine destek olmalarını sağlayan dernek yönetimi çocukların ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalarını devam ettirmekte.

​Dernek Başkanı Neşe ŞAHİN “İlk etapta tip1 diyabetli ailelere ulaşarak onlara yaşadıkları zorluklar karşısında destek olmaya çalıştık. Daha sonra ailelerimizi bir araya getirerek yalnız olmadıklarını hissettirdik ve birbirlerine destek olan büyük bir aileye dönüştük. Sonraki süreçte çocuklarımızın ve ailelerimizin moral ve motivasyonlarını yükseltecek geziler ve etkinlikler gerçekleştirdik. 14 Kasım Dünya Diyabet Gününde tip1 diyabet konusunda toplumsal farkındalığın artması için programlar hazırladık. Yine bu süreçte Muğla Valiliğimizin çocuklarımıza sahip çıkmasıyla ‘Muğla Şekerleri’ projesiyle çocuklarımızın ihtiyacı olan şeker ölçüm sensörlerinin alınmasını sağladık ve projemiz halen devam etmektedir. 2023 yılında hayırseverimiz Selçuk TAŞKAYA’nın derneğimize yapmış olduğu bağış ve derneğimizin de katkılarıyla iki çocuğumuza sürekli glikoz ölçüm sistemi olan ve yapay pankreas gibi çalışan gelişmiş bir insülin pompası olan Medtronic 780g alarak daha iyi diyabet yönetimi yapmalarını sağladık. Bugün ise Polgün A.Ş firması çocuklarımızdan birisinin daha yüzünü güldürerek almış olduğu Medtronic 780g insülin pompasının takılması sevincini yaşadık. Hayırseverimiz ve onursal üyemiz Selçuk TAŞKAYA’nın bu sene yapmış olduğu bağışa derneğimizde katkı sağlayarak iki çocuğumuza daha Medtronic 780g insülin pompası alınıp çocuklarımızın daha sağlıklı bir hayat sürmelerini sağlamaya çalıştık. İki yıl içerisinde beş çocuğumuza insülin pompası takılmasını sağlamak gerçekten güzel bir duygu.” dedi

​​Dernek Onursal Üyesi Sevgi ÖZTÜRK GÖNCÜ “Gerçekten çok duygusal bir gündü. Çocukların daha sağlıklı bir yaşam için ihtiyacı olan tıbbi malzemelere kavuşması, yüzlerindeki gülümseme gerçekten beni çok etkiledi. İçinde bulunduğumuz Ramazan ayında Rabbim’den dileğim; Daha fazla Muğlalı hemşehrimizin ve hayırseverlerimizin tip bir diyabetli çocuklarımızın hayatlarına dokunmaları, onların sağlığına katkıda bulunmaları olacak. Bu aya istinaden zekatlarınız ya da bağışlarınızla bizlere destek olursanız, bu iyiliğinizi unutmayacağız. Hayırseverlerimize ve bu işte emeği olanlara çok teşekkür ediyorum.” dedi.

5f338a6e-f742-446a-88ed-7205570a3a8f.jpeg

b1e9f207-4606-4626-8a0b-4cd091a599ed.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.