MUĞLA CHP TEŞKİLATINDA TACİZ OLAYINA İYİ HAL İNDİRİMİ

MUĞLA CHP TEŞKİLATINDA TACİZ OLAYINA İYİ HAL İNDİRİMİ

CHP Muğla İl Başkanlığında sekreter olarak çalışan A.E. eliyle taciz iddiasıyla yargılanan dönemin parti delegesi M.A.(60), iki yıl hapis cezası verildi. Mahkeme hükmün geri bırakılması kararı verdi.

CHP Muğla İl Başkanlığı’nda sekreter olarak çalışan A.E. eliyle taciz iddiasıyla yargılanan dönemin parti delegesi M.A.(60), iki yıl hapis cezası verildi. Mahkeme iyi hal indirimi uygulanan partilinin cezasını, 1 yıl 8 ay indirim, hükmün geri bırakılması kararı verdi.12 yıl önce CHP Muğla İl Başkanlığı’nda sekreter olarak görev yapan 1 çocuk annesi A.E., iddialara göre o dönemde parti delegesi olan ve sonra gelen baskılarla istifa eden M.A. el ile taciz ettiği öne sürüldü. Sekreter anne A.E. parti delegesi hakkında şikâyetçi oldu. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında M.A. hakkında “cinsel saldırı”, “ elle sarkıntılık” suçlamasıyla Muğla 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Geçtiğimiz haftalarda yapılan duruşmada karar verildi. Mahkeme kararında, suçun işleniş biçimi, işlendiği yer ve konusunu göz önünde bulundurarak M.A.'yı 2 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığın duruşmadaki tutum ve davranışları göz önünde bulundurularak bu ceza 1 yıl 8 aya düşürülürken, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.

SERT TEPKİ

Kararı öğrenen Ak Parti Muğla Kadın Kolları Başkanı ve yönetimi sosyal medya da CHP’lilere sitem etti. Muğla Ak Parti Tanıtım ve Medya Başkanı Şafak Uysal kişisel sosyal medya hesabında partisini karıştırmadan hem cinsini savunmak için , “ Parti sekreteri, il delegesi tarafından il binasında taciz ediliyor, CHP’li başkanı Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor” yorumu yaptı.

Muğla ve ilçelerinde kararı öğrenen bazı kadın platformları üyeleri tepki gösterdi. Kararı yetersiz bulan kadın hakları sözcüleri önümüzde ki günlerde açıklama yapacağı öğrenildi. Marmaris’te bulunan ve hakları için 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında hak-hukuktan bahseden üyeler sessiz kaldı. Kadın hakları savunucularından bu karar ile ilgili açıklama geldiğinde sizlerle paylaşacağız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.