MİNİK BEDENLER ARTIK ACI ÇEKMEDEN ÖLÇÜM YAPTIRABİLECEK

MİNİK BEDENLER ARTIK ACI ÇEKMEDEN ÖLÇÜM YAPTIRABİLECEK

Muğla Tip1 Diyabetliler Derneği, Muğla genelinde 200 civarı tip1 diyabetli çocukların günde en az 10 defa parmaklarını delerek kan şekeri ölçümü yapmak zorunda olan çocuklara yeni ölçüm yöntemi önerisinde bulundu.

Dernek, çocukların yaşadığı bu zor durumu ortadan kaldırmak ve çözüm bulmak amacıyla Muğla Valiliğine ziyaret gerçekleştirdi. Dernek yetkilileri tarafından konu ifade edildi, Muğla Valisi İdris Akbıyık “Daha önce ülkemizi derinden etkileyen 6 Şubat depremi nedeni ile askıda kalan, Muğla Şekerleri Projesi’ni ivedilikle devam ettirilmelidir’’ diyerek talimatlarını iletti.

ÜÇ AYLIK SENSÖR ALINDI

Ziyaret sonrasında tekrar hayata geçirilen “Muğla Şekerleri Projesi” için Muğla Valiliği, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve proje kurucusu Muğla Tip1 Diyabetliler Derneği tarafından toplam 120 tip1 diyabetli çocuk için üç aylık sensör alımı gerçekleştirildi.

whatsapp-gorsel-2023-11-01-saat-12-30-55-e1c74a9c.jpg

Bu sensör sayesinde çocuklar kan şekeri ölçümü yapmak için artık parmaklarını delmek durumunda kalmayacak. Sensör kolun üst arka bölgesine uygulanacak şekilde tasarlanırken, kola uygulanmasıyla deri altına kolayca yerleştirilmiş olur. Sindirim sırasında karbonhidratlar, glukoz olarak parçalanır ve kan dolaşımına karışır. Bununla birlikte sensör her dakika glukoz ölçümü yapabilmek için hücre içi sıvıdaki glukoz seviyesini ölçebilecek güçte olup 5 milimetre uzunluğunda, ince ve esnek bir filament kullanılır.

SENSÖRLER ŞANLI CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA ÇOCUKLARIMIZA ARMAĞAN OLSUN

Muğla Tip1 Diyabetliler Dernek Başkanı Neşe Şahin “Cumhuriyetimizin 100. Yılında diyabetli çocuklarımız için çok güzel bir armağan oldu. Sayın Valimiz İdris Akbıyık çocuklarımız için gerekli hassasiyeti göstererek, çocuklarımıza en güzel armağanı verdi. Diyabetli çocuklarımız, ailelerimiz ve derneğimiz adına kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca projemizin gerçekleşmesine katkıda bulunan Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sayın Osman Toprakçı ve İl Milli Eğitim Müdürü sayın Emre Çay beye derneğimiz adına teşekkürlerimizi sunuyoruz.“ ifadelerini kullandı.

whatsapp-gorsel-2023-11-01-saat-12-30-21-47889840.jpg

S.MUHABİR: FULYA AYBAT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.