MİLLİ GÜREŞÇİLER BUSE VE YASEMİN AVRUPA ŞAMPİYONU OLDU

MİLLİ GÜREŞÇİLER BUSE VE YASEMİN AVRUPA ŞAMPİYONU OLDU

Romanya'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda kadınlar 68 kiloda milli sporcu Buse Tosun Çavuşoğlu ve kadınlar 76 kiloda Yasemin Adar Yiğit altın madalya kazandı.

Romanya'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak Avrupa Şampiyonu olan Buse Tosun Çavuşoğlu ve Yasemin Adar Yiğit, Türkiye'yi gururlandırdı. Yasemin Adar Yiğit, üst üste 3'üncü, toplamda 7'nci Avrupa şampiyonluğunu kazandı. Avrupa Güreş Şampiyonası'nda ilk kez altın madalyaya ulaşan Buse Tosun Çavuşoğlu ise hayallerinin olimpiyatlarda altın madalya kazanmak olduğunu söyledi.

UKRAYNALI RAKİBİNİ 5-2 MAĞLUP ETTİ

Avrupa Güreş Şampiyonası kadınlar 68 kilo finalinde milli güreşçi Buse Tosun Çavuşoğlu, Ukraynalı rakibi Tetiana Sova Rizhko'yu 5-2 mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu. Müsabakanın ardından Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu, şampiyon sporcuyu tebrik etti.

"TÜRK KADININI SEMBOLİZE EDEN BİR SPORCU"

Başkan Eroğlu, "O Türk güreşinin, Türk sporunun gurur abidelerinden bir tanesi. Buse'miz milli değerimiz. Yasemin zaten rüştünü ispat etmişti. Geçen yıldan beri söylüyorum; bizim inandığımız kadar sen kendine inansan şampiyonsun. Buse hem Dünya şampiyonu oldu hem de Avrupa şampiyonu oldu. Ortaya koymuş olduğu mücadelesinden dolayı, savaşçılığından dolayı, bize yaşattığı o güzel duygudan dolayı milletim adına Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı olarak teşekkür ediyorum.

Türk kadınını sembolize eden, Türk kızlarına örnek bir sporcu, örnek bir şahsiyet, Allah yolunu açık etsin. Olimpiyat Oyunları'na 157 gün var. İnşallah orada da adını tarihe altın harflerle yazdırır. O altın madalyaya bize getirir, biz de onu sizlerle buluştururuz. Onunla gurur duymaya devam ederiz" diye konuştu.

Muhabir: Yaren Özdemir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.