MİLLETVEKİLİ METE ‘MARMARİS İÇİN İMKANSIZI DEĞİL GERÇEĞİ YAPIYORUZ YAPMAYA DEVAM EDİYORUZ’

MİLLETVEKİLİ METE ‘MARMARİS İÇİN İMKANSIZI DEĞİL GERÇEĞİ YAPIYORUZ YAPMAYA DEVAM EDİYORUZ’

Marmaris Ak Parti Binasında basın mensupları ve parti üyeleri ile bir araya gelen Ak Parti Muğla milletvekili Kadem Mete ve ilçe yönetimi açıklamalarda bulundu.

Marmaris ve Muğla ile ilgili birçok konuyu gündeme getiren Milletvekili Kadem Mete ve ilçe Başkanı Ceyhun Gökmen kentin ihtiyaçlarına yönelik çalışmalara devam edeceklerini belirttiler.

‘2024 Ocak ayında Devlet hastanesi yeni adresinde olacak ‘

İlçe Başkanlığı döneminde yeni devlet hastanesi ile ilgili çalışmalara başladığını ifade eden Milletvekili Mete ‘’ il başkanlığım döneminde hayata geçirilen bir proje olarak hastanemiz var, o dönemin orman bakanı ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde Orman Bakanlığı için lojman yaptırmak kaydı ile bir arsa tahsis edilmişti. Lojmanlar tamamlanarak teslim edildi. Devlet hastanemizin inşaatı ile ilgili henüz projenin başlangıç aşamasında iken %70 destek alarak başlamıştık, normal şartlarda bu yıl içinde bitmesi gerekirken deprem reseptörlerinin Pandemi sebebi ile Almanya’dan geç geldi. Bu olumsuzluklara rağmen yetkililer ile görüşmelerimize istinaden Hastanemiz Kasım ayında tamamlanmış olacak, içine gelecek olan malzemeler ile birlikte tamamlanarak 2024 senesinin Ocak ayında hasta kabulüne başlamış olacak ‘’dedi.

‘Yağmur yağınca kahverengiye dönen denizin dibindeki balçık temizlenecek’

Milletvekili Kadem Mete büyük orman yangınlarının ardından sel felaketi ile denize akan balçıklı suların denizin rengini değiştirmesi ile ilgili ‘’Çevre Şehircilik bakanı ve bakan yardımcıları ile İçmelere geldik. Deniz dibindeki balçığı temizleme işlemlerini yapacak olan dip temizlik teknelerimizin Ulaştırma bakanlığına bağlı olduğunu öğrendik. Hemen araştırma çalışmalarımıza başladık, İstanbul’dan bilirkişiler geldi, denizin tabanında 12 bin ton balçık olduğunu tespit ettiler. Ulaştırma bakanlığı yetkilileri oluru verdi, tekneler hazır ancak sezonun başlaması sebebi ile ertelendi, sezon bitince ve sezon başında deniz dibinde biriken balçıklar temizlenecek. Tabii ki derelerden gelecek olan kum ve çamurun denize akmaması için bent yapılması projeleri hazırlandı. İnşaatlar bitti adeta küçük birer barajı andıran, çökme havuzda süzülerek çamurun denize ulaşmasını engelleyecek’’ diyerek denizler ve doğa için bir çok örnek projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.

‘ Konut sorunu için önemli bir adım attık ‘’

Ak Parti Muğla Milletvekili Kadem Mete Muğla ve Marmaris’in kronikleşen sorunlarından konut sorunları hakkında ‘’ deprem felaketinin yaşandığı illerde yapılacak 650 bin toplu konut ile ilgili Cumhurbaşkanımızın talimatı ile 1 yıl içinde oradaki vatandaşlar evlerine kavuşacak. Bu arada Muğla ilinde en fazla depremzedeyi otellerinde ağırlayan ilçe de Marmaris olmuştur bu konuda da değerli turizmci dostlarıma teşekkür ve şükranlarımı iletiyorum ‘’ dedi.

‘Türkiye’de eşi benzeri olmayan bir konut projesine imza atacağız’

Milletvekili Mete ‘’ burada kira fiyatlarında çok ciddi bir artış oluştu , Turizm bakanımız ve TOKİ ile görüştüm ve Türkiye’de eşi benzeri olmayan bir projeye imza atmaya karar verdik. Bunun da adı turizm çalışanları köyü olacak. Yeri orman bakanlığından talep edildi, arazi profilleri çıkarıldı, orman bakanlığı ve turizm bakanlığı olumlu baktı. 200 dönüm üzerine yaklaşık 4500 turizm çalışanı ve devlet memuru için Asparan tarafında bir konut arzı yapacağız. Ayrıca Marmaris’in içinde 400 konutluk bir TOKİ projesi oluşturmanın yolundayız. Bu da gerçekleşirse Marmaris’te ciddi bir ferahlama olacak. Bu arada lojmanı turizm bakanlığı kendi imkanları ile yaptıracağını da belirtebilirim ‘’ dedi.

‘Her köyde Spor merkezlerimiz olacak ‘

Ak Parti Muğla Milletvekili Kadem Mete kırsal mahallelerde yapılacak olan spor sahaları için ön çalışmaların tamam olduğunu, ama en çok heyecanlandıran projenin Beldibi’nde yeni bir spor merkezi yapılacağının müjdesini verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.