MEMLEKET PARTİSİ MARMARİS İLÇE TEŞKİLATI BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

MEMLEKET PARTİSİ MARMARİS İLÇE TEŞKİLATI BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Memleket Partisi Marmaris ilçe teşkilatı ve İstanbul birinci bölge ikinci sıra Milletvekili adayı Ali Acar basına bir toplantı düzenleyerek sayılı günler kalan seçimler için değerlendirme yaptı.

‘Bu ülkenin kutuplaşmaya değil birliğe ihtiyacı var’

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28.dönem Milletvekilliği seçimleri öncesinde siyasi partiler de çalışmalarını hızlandırdı.Önceki dönem Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar’ın sahibi olduğu otelde düzenlenen basın toplantısında Memleket Partisi Serdar Karağaç açılış konuşmasını yaptı.

‘Birbirinden nefret eden kin dolu siyaset istemiyoruz’

Memleket Partisi Marmaris İlçe Başkanı Eczacı Serdar Karağaç yaptığı konuşmada ‘’ Seçimler öncesinde propagandalar gayet sakin yürütülüyor. Bunun sebebinin artık halkımızın siyaset ile daha yakından ilgileniyor olması ve artık kaba kuvvet ve güç gösterilerinden sıkılmış olduğunu düşünüyorum. 21 yıldır kaba bir dil ve uslüp ile yönetilen ülkemizde artık değişim şart. Cumhur ittifakı ile Millet ittifakı arasındaki sürtüşme de ne yazık ki kötüye gidiyor. Yerli ve milli otomobilimiz için bizlerde gurur duyduk yıllar önce yapılması gerek icraati bu yıl yapmış olmalarına geç kalındı desek te yapılmış olması elbette ülkemiz adına onur verici. Millet ittifakının TOGG otomobili için söyledikleri konusunda yüzde yüz yerli ve milli değil İtalya’da yapılıyor denilmesine karşıyım. Zamanımızda artık yüzde yüz imalat mümkün değil ancak farklı ülkelerden getirilen malzemelerin burada bir araya getirilmesi elbette yerli olduğunu gösterir. Aynı şey TCG Anadolu gemisi içinde geçerlidir ki oda bizlerin ayrı bir gurur kaynağıdır. Şu anda Cumhur ittifakı ve Millet ittifakı olarak ülkeyi ikiye bölmek yine kutuplaştırma, ayrıştırma siyaseti yapılıyor. Bu kaba dilden artık çok bıktık o yüzden bizleri daha uzlaştırıcı ülkemizin kaynaklarına bereketini daha çok ortaya çıkartacak yumuşak bir üsluba ve hepimize çok çalıştıracak,ülkemizdeki bütün verimi ortaya çıkaracak aklı selim bir yönetime ihtiyacımız olduğu son derece aşikar. ‘’ şeklinde konuştu.

‘Algı siyasetine karşıyız’

Başkan Karaağaç konuşmasının devamında ‘’ 2 Dünya Savaşı'nı hatırlarsanız bu algı yönetimleri öyle çok yapılmıştı ki Alman halkı müttefik kuvvetler Berlin kapılarına dayanıncaya kadar savaşı kazandıklarını zannediyorlardı. Maalesef şimdi de aynı algı yönetimi yapılmaya çalışıyor. Bir tarafta bakıyorsunuz AK Parti yönetimi halkın her şeyinin bol bereketli ucuz ülkemizde hiçbir Kriz yok hiçbir sorun yok diğer taraftaki ittifaka bakıyorsunuz Yandık bitti kül olduk Eyvah Eyvah ikisinin de doğru olmadığını düşünüyoruz. Ülkemizin bunu hak etmediğini düşünüyoruz biz hiçbir tarafa mahkum olmayan çok bir çok büyük bir grubuz. Aslında her iki ittifakında takım tutar gibi taraftarlarının olması çok normal ve doğaldır da her iki tarafa da gönül vermiş insanların görüşlerine saygı duymak gereklidir. Yalnız ülkemizde her iki algıya kapılmayan kendilerine yön arayan birçok da vatandaşımız olduğunu biliyoruz. O yüzden biz zaten Memleket Partisi olarak ilk yola çıktığımızda bizim ilk duruşumuz buydu ne Sağdan ne soldan Atatürk'ün yolundan biz hala bu düsturla yola devam ediyoruz. Yani, tek yol Memleket diyoruz biz bu kaba dillerden bıktık memleketinin geleceğinin aydınlık olduğuna inanan Atatürk'ün gösterdiği ışık doğrultusunda o yolda yürümek isteyen vatandaşların oylarına bir talibiz’diyerek seçimlerin memleket için hayırlı olması dileklerini iletti.

‘ Üçüncü ve birleştirici bir seçenek var ‘’

Önceki dönem Marmaris Belediye Başkanı ve Memleket Partisi Yönetim Kurulu üyesi olan ayrıca İstanbul Birinci bölgeden ikinci sıra Milletvekili adayı Ali Acar’ da toplantıda söz aldı. Acar Konuşmasında ‘’ Seçim sürecinde çeşitli rekabetler olabiliyor 2019 yerel seçimleri öncesi adaylık belirleme sürecinde bazı sıkıntılar yaşandı bize göre doğru olmayan etik olmayan davranışlarla maalesef yüz yüze kaldık. Bunun akabinde de bir onur meselesi haline getirdiğimiz bu yanlış davranışı karşısında hepinizin bildiği gibi Marmaris'te farklı bir siyasi partinin adayı olarak sizlerin huzuruna çıktık ve daha sonra da seçim sonuçları bildiğiniz gibi bizim aleyhimize sonuçlandı ve biz normal sosyal hayatımıza devam ettik. Bu süreç içerisinde geçmişte birlikte siyaset yaptığımız ve dönem itibariyle zaman zaman Cumhuriyet Halk Partisi'nde genel başkan yarışına katılan Sayın Muharrem İnce'nin ayrılarak Memleket Partisini kurması yollarımız birleşti kendisine destek vermek ve doğru bir tercih olduğunu bildiğim için yanında yer aldım. Memleket Partisi'nin

bünyesinde Parti meclis üyesi olarak görev yaptım hepimizin bildiği gibi yeni bir seçim süreci geçiriyoruz. Türkiye'de çok enteresan çok ilginç bir seçim bir yanda 21 yıllık Merkezi yönetimin hakim olduğu artık bizim gözlemimize göre yorgunluğu ve ülkenin gelmiş olduğu ekonomik işsizlik uluslararası ilişkiler ve sosyal açıdan siyasi açıdan bir çıkmaza girmesi ile birlikte hakikaten değişmesinin gerektiğini karar verdiğimiz bir Merkezi yönetim, bunun karşısında da millet ittifakı adı altında kurulmuş 6 tane 10 tane irili ufaklı partilerin bir araya geldi gelerek Merkezi yönetime ve Cumhuriyet ittifakına karşı olan bir yapı ile karşı karşıyayız. Ülkemiz gerçekten ciddi bir kutuplaşma içerisine girdi. İnsanların keskin bir taraf olduğunu, ortam içerisinde kesinlikle birbirlerine tahammüllerinin olmadığını gözlemlediğimiz bu ortamda Genel başkanımız Sayın Muharrem İnce'nin kurmuş olduğu Memleket partisini üçüncü bir seçenek olarak Türk insanına

Türk halkına alternatif olduğunu izliyoruz ve takip ediyoruz. Bu konuda Türk milletine Türk halkına şunu söylüyoruz seçeneksiz değilsiniz mecbur değilsiniz bu ikiye birbirine zıtlaşan kutuplaşan birbirine karşı öfke ve kin duyan bu anlayışı bir kenara bırakıp bizim partimizde

bütünleşip birleşebilirsiniz anlayışıyla kendimizi bulduğumuzu ifade ediyorum’’ dedi.

‘Muğla’ya söz veriyorum sorunları kökten çözeceğiz ‘’

Adaylık sürecini anlatan ve konuşmasına devam eden Acar ‘’ Amacımız bu iki kutuplaşmış siyasi görüşten uzaklaşıp tercihini bizden yana kullanmak isteyen doğru yol olduğunu benimseyen halkımızın, vatandaşımızın, seçmenlerimizin destekleriyle parlamentoda öncelikle hem ülkemize karşı sorumluluğunuzu hem de yıllardır sorunları olup da bir türlü çözülemeyen Muğla'mızın ve özellikle Marmaris’imizin temel sorunlarına kökten çözüm bulmak. Bunun için İnşallah halkın takdiri ile ciddi bir mücadele vereceğiz Marmarislilere ve Muğlalılara bunun sözünü vermek istiyorum’’ dedi.

‘ Yat Limanında birinci suçlu Büyükşehir Belediyesi ‘

Toplantının sonunda basın mensuplarının sorduğu Marmaris Yat limanı konusu hakkında da konuşan Ali Acar ‘’ Yat limanı limanına ziyaretlerimiz oldu. Ben bu tarihte yat limanının bu şekilde olmasını aklım havsalam almadı. Bunu planlı programlı olarak yapsanız bu kadar başarılı olamazsınız .Yazıktır Günahtır tabii ki burada bu işin sorumlusu Muğla Büyükşehir belediyesidir birinci derecede suçlu odur ama bağışlayın beni bu memleketin diğer siyasi parti temsilcileri var Merkezi yönetimi temsil eden Ak Partidir bölgesel temsilcisi var bu arkadaşlarımızla süreci merkezlerine bildirip konunun takipçisi olmak zorundadır ancak herkes hayatından memnun gibi görünüyor. Ben olsaydım çoktan müdahale eder limanın tamamlanmasını asla bu tarihe bırakmazdım içler acısı ‘’ dedi.

whatsapp-image-2023-04-25-at-13-20-00.jpeg

whatsapp-image-2023-04-25-at-13-19-59.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.