MEME BÜYÜTME İLE İLGİLİ GERÇEKLER

MEME BÜYÜTME İLE İLGİLİ GERÇEKLER

Estetik, Plastik ve Rekonstruktif Cerrahı Op.Dr. Nihan Tuncel KALE meme büyütme operasyonları ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Meme kadın bedeninde , kadınlığı sembolize eden ve yokluğu veya deformitesinin özgüven eksikliğine neden olduğu önemli bir organdır. Ergenlik döneminde büyümeye başlayan memelerde genetik özelliklerin ve çevresel faktörlerin etkisiyle asimetri, aşırı büyüme veya gelişememe durumları meydana gelebilir. Bu durumların olması halinde 18 yaşından sonra Estetik, Plastik Cerrahi bu problemleri çözebilmektedir.

Günümüzde çok yaygın yapılmakta olan meme operasyonları kısaca Meme Büyütme, Meme Toparlama ve Meme Küçültme olmak üzere üç ana başlık altında toplanır.

Meme Büyütme operasyonlarında kullanılan materyelin özellikleri nelerdir ?

Bu operasyonlarda bizim kullandığımız protezler, cohesiv jel teknolojisine sahip, silikon içerikli ve çift katman zarfla kaplı biyolojik uyumluluğu fevkalade materyallerdir. Üretimini yapan firmalar biz Plastik Cerrahların yapmış olduğu bilimsel çalışmaların neticelerini göz önünde bulundurarak son 20 yılda üretim teknolojilerini en üst düzeye çıkardılar ve artık protezler garanti kartlarıyla beraber kullanıma sunulmaktadır.

Bu operasyonlarda salin içerikli , silikon zarfa sahip protezlerde bulunmaktadır ancak bazı dezavantajları nedeniyle bu tipteki protezleri tercih etmemekteyim.

Meme Büyütme operasyonunda seçilecek protezin şekli ve volümü nasıl belirleniyor ?

Meme protezlerinde seçilecek protez şekli , yuvarlak ve anatomik olarakta tabir edilen damla şeklindedir. Genellikle dekolte bölgesinin destekli sütyen kullanılmadan dolması istendiği için tercih edilen yuvarlak şekildir.

Meme protezlerinde seçilecek volüm ise kişinin kalça ve bel oranına göre tercih edilmekle beraber, benim yaptığım uygulamada , kişiye ayna kaşısında , operasyondan sonra 1 ay süreyle kullanacağı sporcu sütyeni içinde sizer dediğimiz deneme boylarını denetmek şeklindedir. Bu sayede danışanım yıllarca hayalini kurduğu beden imajına kendi insiyatifiyle karar verebilmekte ve bu da memnuniyet oranını % 100 ' e taşımaktadır.

Meme Büyütme operasyonu nasıl gerçekleştiriliyor?

Bu operasyon genel anestezi altında ortalama 1 saat süren bir operasyondur.Operasyon esnasında içerde sıvı ve kan birikimini önlemek için mutlaka soft drenler yerleştiriyoruz. Operasyon sonrası bir gece servisde istirahat eden hasta ertesi günü taburcu edilebilmektedir. Ortalama 3 gün sonra kontrole çağrılan hastamızın ilk pansumanını yaparken içeriye yerleştirmiş olduğumuz soft drenlerimizi ağrısız bir şekilde çıkarıyoruz. Daha sonra pansuman hastamızın kendi yapabileceği boyuta iniyor ve tarif ettiğimiz şekilde 2 günde bir olmak üzere ortalama 2 hf boyunca dikişleri alınana kadar yapılıyor.

Meme Büyütme operasyonlarında kesi nereden yapılır ve hangi anatomik katmana protez yerleştirilmektedir ?

Bu operasyonlarda kesi meme alt sınırındaki katlantı bölgesinde yapmaktayım ve estetik dikiş ile kapatılan bu alandaki kesi izi zaman içinde kaybolup gitmektedir.

Protezin koyulacağı anatomik katmansa daima hastamızın anatomik yapılarının durumuna ve seçilmiş olan protezin şekli ve volumüne göre meme guddesi altı, kas altı veya dual plan dediğimiz bir kısmı meme guddesi bir kısmı kas altıda olabilmektedir.

Meme büyütme operasyonu sonrası ağrı oluyor mu ? Normal hayata ne zaman dönülebiliyor ?

Operasyonun şekli ağrı oranını etkilemektedir. Zira kas içine yerleştirilmesi gereken durumlarda ağrı biraz daha fazla olabilmaktedir. Eğer meme guddesi altına yerleştirildiyse daha az ağrı olur. Fakat her iki durumdada ağrı kesici ilaçlarla kontrol altına alınabilecek seviyededir.

Hastamızın operasyon sonrası 1 ay süreyle ağır kaldırmasını ve Pektoral kası çalıştıracak hareketler yapmasını istemiyoruz. Buna dikkat edilmesi nekahat döneminin daha rahat olmasını ve protez ile ilgili problem yaşanmamasını sağlamaktadır.

Meme Büyütme operasyonundan sonra hamilelik ve emzirme ile ilgili problem yaşanıyor mu ?

Operasyonda meme kanallarıyla ilgili herhangi bir müdehale olmaması sebebiyle emzirme ile ilgili problem yaşanmaz. Fakat hamilelik için operasyon sonrası 1 yıl süreyle korunmasını öneriyoruz. Zira hormonal değişimler operasyonun sonucunu etkileyebiliyor.

Meme Protezi kanser taramasında kullanılan Mamografi ve USG gibi tarama yöntemleri için engel teşkil eder mi ?

Hayır , hastalarımız 40 yaşından sonra yıllık mamografi ve ve usg ile taramalarını gönül rahatlığıyla yaptırabilirler.

Meme kanseri sebebiyle opere edilmiş olan hastalara Meme Protezi takılabilir mi ?

Tabii ki yapılabilir. Ancak

Meme Protezinin ömrü ne kadardır ?

Protezlerin hiçbiri ömür boyu kullanım için değildir. Bazı hastalar çıkan problemler nedeniyle birkaç yıl içinde protezlerini değiştirtmek zorunda kalsalar da genel olarak protez ömrü 10-20 yıldır.

Meme protezi allerjik reaksiyona neden olur mu ?

Dünya üzerindeki tüm maddelere karşı alerji görülebilir. Ancak silikon vücutla en barışık materyallerden biri olduğundan alerji ortaya çıkması çok nadir bir durumdur.

Meme Protezi operasyonu sonrası balenli ( telli ) sütyeni ne zaman kullanmaya başlanabilir?

Dört hafta sonra başlanabilir.

Meme büyütme operasyonu özellikle günümüzde rahat giyinmeyi, rahatça deniz kenarında tatilini yapabilmeyi isteyen kişilere mutluluk verdiği gibi öz güven eksikliği neticesi kişinin özel hayatıyla ilgili yaşadığı problemlerin çözümünüde kolaylaştırmaktadır.

Bu sebeple yıllardır arzu etmiş olduğunuz görüntüye kavuşmak için Plastik, Estetik ve Rekonstruktif Cerrahi branşına başvurabilirsiniz.

Yücelen Hastanesi : Rengin Över

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.