MARMARİS’TEN DANİMARKA ATAĞI

MARMARİS’TEN DANİMARKA ATAĞI

İskandinav pazarının en önemli turizm fuarı olan ve 1998 yılından bu yana düzenlenen “Ferie For Alle”, 25-27 Şubat 2022 tarihleri arasında Danimarka’nın Herning şehrinde gerçekleşti. Marmaris, Türkiye’den katılan tek stant oldu

. İskandinavya’nın en büyük ve önemli turizm fuarı olan “Ferie For Alle”de Marmaris Ticaret Odası, Marmaris Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve TÜROFED’in katkılarıyla destinasyon tanıtımı yapmak için uzun yıllar sonra yer aldı. MTO Yönetim Kurulu Üyesi Özgecan Çetinkaya ve Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Ergücü ve Deniz Ticaret Odası Meclis Üyesi İdris Uçar’ın görev aldığı Marmaris standı, Türkiye’den katılan tek destinasyon tanıtım standı olarak dikkat çekti. Ayrıca fuar sırasında yapılan görüşmelerden olumlu sonuçlarla geri dönen Marmaris heyeti, 2022 turizm sezonu ve sonrası için İskandinav pazarında artış yaşanmasını beklediklerini ifade etti. Fuar hakkında konuşan MTO Başkanı S. Mutlu Ayhan; “Tur operatörü ve havayolu yetkililerinin katılımıyla geçtiğimiz Ekim ayı sonunda yaptığımız İskandinav Çalıştayı neticesinde Corendon Airlines ve SunExpress Havayolu mevcut uçuşlara Kopenhag-Dalaman hattında haftada 3 sefer ilave etmişti. Danimarka fuarı da Dalaman’a arz edilen koltukların satışı konusunda artış sağlayacak. İskandinav pazarını tekrar canlandırmak için bundan sonraki dönemde de çalışmalarımızı artırarak devam ettireceğiz” dedi.

GÖRÜŞMELER OLUMLU GEÇTİ

İskandinav ülkelerinde turizm sektöründe faaliyet gösteren tüm tur operatörleri, seyahat acenteleri ve havayolu firmalarının yer aldığı ve 3 gün süren fuarda Marmaris’i temsil eden heyet çeşitli toplantı ve görüşmeler yaptı. MTO Yönetim Kurulu Üyesi Özgecan Çetinkaya görüşmelerin olumlu geçtiğini ifade ederek, özellikle 2022 turizm sezonu ve önümüzdeki yıllar için İskandinav pazarında satışlarda artış yaşanmasını beklediklerini belirtti. Çetinkaya şunları ekledi; “Pandemi şartlarına rağmen Marmaris olarak fuarda yer almak acenteler tarafından çok olumlu karşılandı ve bu durumun turizm satışlarında Marmaris’i öne çıkaracağını ifade ettiler. Bu Marmaris için sevindirici bir gelişme. Ayrıca; Türkiye Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtım Müşaviri Sadettin Taşçı, Türk Hava Yolları Kopanhag Genel Müdürü Serkan Binyar, SunExpress Yabancı Pazarlar Sorumlusu Volker Richter, Bravo Tours Ceo’su Peder Hornshoj, Mixx Travel Ceo’su Ercan Seçilmiş, Sunweb İş Geliştirme Direktörü Jonas Friismose, Apollo Satış Direktörü Glen Bisgaard ve Michael Buch ve Corendon Satış Müdürü Deniz Jensen, Detur İskandinav Pazarlama Müdürü Yiğit Tezel ile toplantılar gerçekleştirdik. Bu toplantılar neticesinde Apollo Tur, 2022 yılı için Marmaris’i satışı açacağını ifade etti. Bravo Tur ve Detur da görüşmelerimiz neticesinde 2023 için Marmaris satışı planladığını açıkladı. Sunexpress Havayolu firması da artan talebe karşılık uçuşlara yeni koltuk ekleyebileceğini belirtti. İskandinav misafirlerin pandemi sonrası değişen tatil tercihlerini acenteler ile tekrar değerlendirerek tanıtım ve reklam konusunda birlikte hareket etme kararı aldık”.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.