MARMARİS'TE TEKNELER TURİZM SEZONUNA ENDİŞELİ HAZIRLANIYOR

MARMARİS'TE TEKNELER TURİZM SEZONUNA ENDİŞELİ HAZIRLANIYOR

MARMARİS’te günü birlik mavi tur ve gezi teknelerinde, bakım ve onarımlar turizm sezonu için tam hız devam ediyor. Bu ay ortasında teknelerini denize indirmeyi planlayan tekne işletmecileri zamlar ve turist gelir-gelmez endişesi sardı.

Marmaris ve kırsal mahallerde karaya çıkartılan 10 ile 25 metre uzunluğundaki teknelerin boya, zımpara ve bakım çalışmaları ustalar tarafından titizlikle turizm sezonuna yetiştirilmek üzere yürütülüyor. Artan maliyetler nedeniyle çoğu teknelerin bakım ve onarımları kaptan ile personeli tarafından yapılıyor. Uzunluğu ve özelliğine göre 15 gün ile bir ay süreyle bakımları tamamlanan gezi tekneler, 23 Nisan tarihinde denize indirilmesi planlanıyor.

TEKNE SAHİPLERİ ZAM VE BELİRSİZLİKTEN DERTLİ

25 yıllık tekne bakım ustası Haydar Çekderin, “ Akaryakıt ve çeşitli zamlar bizleri de ciddi etkiledi. Geçen sene 300 lira alınan boya bugün 1200 lira. Maliyet artınca bakım ve onarımları önceliklerine göre yapıyoruz” dedi. Gezi teknesi sahibi Mehmet Göktensen, “ Yaşım 49 ve 15 yaşından bu yana tekne işi yapıyorum. Pandemi, büyük yangın, zam, döviz dalgalanmaları ve ekonomi de yükseliş belimizi çok fena büktü. Teknelerimin en acil olan bakımlarına öncelik veriyorum. Koltuk, sünger değişimi gibi şeylere girmeyeceğim. Hayatımız son 3 yılda kredi ile dönmekte. Fiyatlar almış başını gitmiş. Geçen yıl bir fırça 15 lira iken şimdi 45 lira. Akaryakıt fiyatları belimizi ciddi büküyor. Akaryakıta her gün gelen zamlar gıda başta olmak üzere birçok ürünlere fiyatları katlıyor. Otomatikman bizim alacağımız her türlü gıda ve araç fiyatları üçe katlamış. Bu yıl günü birlik gezi tekne fiyatlar çok yüksek olacaktır. Öğrendiğimiz kadarıyla Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında turist yoğunluğu olacak. Üç ayda mecbur kazanıp 9 ay geçinmeye çalışacağız” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.