MARMARİS’TE HDP ÜZERİNDEN ALGI YARATANLARA CHP’DEN CEVAP

MARMARİS’TE HDP ÜZERİNDEN ALGI YARATANLARA CHP’DEN CEVAP

CHP Marmaris İlçe Başkanı Zekican Balcı, Kültür Merkezi’nde HDP’nin toplantı öncesi dışarıya astığı parti filamanları ile sosyal medya da halkı galeyana getirecek propaganda yapmaya çalışanlara yönelik yazılı açıklama yayınladı.

Partisinin Marmaris ilçesinde düzenlediği halk buluşmasına katılan HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş, Armutalan Mahallesi’ndeki Kültür Merkezi’ndeki düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantı öncesi bir grup partili kültür merkezi dışındaki korkuluklara partilerin flamasını astı. Bunu gören kimi kişiler sosyal medya hesaplarından fotoğraf ile paylaşım yaparak “ Bunu buraya kim astırdı?” sorusunu sordu. Kısa bir süre sonra AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Ceyhun Gökmen’in sosyal medya hesabından belediye ve CHP’ye yönelik suçlayıcı ifadelerle paylaşım yapıldı. Paylaşımlar sonrası çok sayıda Ak partili ve MHP’li Marmaris Belediyesi ile CHP aleyhine hakaret ile sinkaflı yorumlar yapıldı. Gelişmeleri takip eden CHP Marmaris İlçe Başkanı Avukat Zekican Balcı yazılı olarak kamuoyuna açıklama yaptı. Yapılan yazılı açıklamada şu ifade edildi.

“BİLGİ SAHİBİ OLMADAN FİKİR ÜRETENLERE”

Daha önce bir çok kez ikaz etmeme rağmen Akp Marmaris İlçe Başkanı Sn. Ceyhun Gökmen, Cumhuriyet Halk Partisi aleyhinde milliyetçi duygular üzerinden ahkam kesme ve algı yaratma gayretine devam ediyor. Halbuki Sn. Gökmen’in bu konulara girmemesi gerektiğini aksi taktirde bu işten kendilerinin zararlı çıkacaklarını üzerine basarak ifade etmiştim. Ancak Akp siyasetinin bir tezahürü olan yalan ve algı oyunu en tepeden en aşağıya büyüyerek sirayet etmeye devam ediyor.

Marmaris Belediyesi’ne ait olan Armutalan Kültür Merkezi’nde HDP’nin düzenlemiş olduğu bir toplantıda, bina dışına asılan bayraklar sebebiyle Akp Marmaris İlçe Başkanı hemen olayın üzerine atlamış ve CHP’li belediyenin Gaziler Gününde gazilerimize saygısızlık ettiğini ima etmiştir. Halbuki; Armutalan Kültür Merkezi, ilçemizde faaliyet gösteren STK ve siyasi partilerin etkinliklerine ev sahipliği yapmaktadır.

Mecliste grubu bulunan HDP de Armutalan Kültür Merkezi’nde halk toplantısı yapmak üzere Marmaris Belediyesi’ne başvurmuş, KAYMAKAMLIK ve MARMARİS EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’nün bilgisi dahilinde bu toplantı gerçekleşmiştir. HDP’li yetkililerin izinsiz bir şekilde bina dışına bayrak asmaları üzerine ise bu bayraklar belediye görevlileri tarafından derhal kaldırttırılmıştır. Hal böyle iken; Akp İlçe Başkanı’nın CHP’ye ve Marmaris Belediyesi’ne hadsizce saldırmasına kayıtsız kalmak mümkün değildir. Akp, Cumhuriyet Halk Partisi’nin milliyetçiliğini sorgulayabilecek en son partidir! Siz ilk önce yukarıdaki görüntünün hesabını vereceksiniz Türk Milleti’ne! Habur’daki rezaletin hesabını vereceksiniz, aziz şehitlerimize “kelle” demenin hesabını vereceksiniz! Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak “Geldikleri gibi giderler!” diyenleri savunuyor ve temsil ediyoruz, sizler ise İstanbul’un anahtarını İngiliz’lere teslim eden, Atatürk hakkında idam kararı çıkaran Vahdettin’i ve Damat Ferit’i savunuyor ve temsil ediyorsunuz! Kim hain, kim kahraman bilmek istiyorsanız eğer Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘NUTUK’ kitabını okuyun, tarihinizi TARİH YAZAN devlet adamının satırlarından öğrenin. Sizler bizlere milliyetçilik taslayacak bu dünyadaki son kişilersiniz!”

chp-zekican-balci-1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.