MARMARİS'TE HAYAT KURTARACAK PROJELER İÇİN İMZALAR ATILDI

MARMARİS'TE HAYAT KURTARACAK PROJELER İÇİN İMZALAR ATILDI

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Fatih Mehmet Demir ile İlçe Sağlık Müdürü Dr. İmran İnce proje hakkındaki toplantıların ardından imzalarını attılar.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Muğla Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü ile Marmaris İlçe Sağlık Müdürlüğü arasında “Muğla İli Marmaris İlçesindeki Aile Sağlığı Merkezlerinde Yaşam Kurtarma Zincirinin Güçlendirilmesi” isimli projenin hayata geçirilmesi için bir işbirliği protokolü imzalandı. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Fatih Mehmet Demir ile İlçe Sağlık Müdürü Dr. İmran İnce proje hakkındaki toplantıların ardından imzalarını attılar.

Proje kapsamında Marmaris İlçesinde bulunan toplam 11 Aile Sağlığı Merkezi (ASM) ayrı ayrı ziyaret edilerek, çalışan tüm personele temel yaşam desteği güncelleme eğitimi ve OED (otomatik eksternal defibrilatör-otomatik kalp şok cihazı) kullanımı konusunda teorik ve uygulamalı eğitimler verilecektir. Ayrıca ASM bulunan 4 mahallede (Hisarönü, Bozburun, Turunç, Söğüt) halka ilkyardım farkındalık semineri verilerek, yaşam kurtarma zincirinin etkin kullanılmasının önemi ve ASM’lerde bulunan otomatik kalp şok cihazlarına yönelik farkındalığın arttırılması hedeflenmektedir. Kamuoyunun OED ve ilkyardımın önemine dikkatini çekerek ani kalp durması durumunda hayatta kalma şansını arttıran bu cihazların Marmaris’te yaygınlaşmasında da öncülük edeceği düşünülen projeye 30 Mayıs 2022 Pazartesi Günü Bozburun ve Söğüt Mahallelerinde gerçekleşecek eğitimlerle başlanacak.

whatsapp-image-2022-05-24-at-17-27-52-1.jpegwhatsapp-image-2022-05-24-at-17-27-52.jpeg

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim görevlisi Dr. Zeynep Acar’ın yürütücü ve eğitmeni olduğu projeye, İlkyardım ve Acil Sağlık Eğitmeni Dr. Mustafa Yorgancı danışman ve eğitmen, Kardiyoloji Uzmanı Dr. Eser Acar ve Özel Ahu Hastanesi Tıbbi Hizmetler Müdürü Meral Ekinci eğitmen olarak destek veriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.