MARMARİS'TE DENİZ ÜRÜNLERİ FİYATLARI REKORA GİDİYOR

MARMARİS'TE DENİZ ÜRÜNLERİ FİYATLARI REKORA GİDİYOR

Akaryakıta art arda gelen zamlardan balıkçılarda etkilendi. Çiftlik balıkları ucuz olması beklenirken fiyatlar dudak uçuklatırken tezgahlardaki fiyatlar et ile yarışır hale geldi. 1 kilo hamsi 60 liradan satışa sunuldu.

Akaryakıta ardı ardına gelen zamlar her sektörü derinden etkilerken Marmaris Belediye Çok amaçlı Kapalı Pazar yerinde bulunan balıkçılarda nasibini aldı. Deniz ürünleri fiyatlarının tavan yapmasıyla çiftlik balıklarına yönelen tüketici yüksek rakamları görünce sadece seyretti. En çok zammı ise Karadeniz Hamsi gördü. Geçen ay kilosu 35 liradan satışa çıkan Karadeniz Hamsi tezgâhlarda 60 liradan yer aldı. Çiftlikte yetişen Yalancı Barbun 150, Levrek 110, Çupra 100 liradan fiyatlara satılırken en çok yükselenler arasında idi.

BALIKÇI VE TÜKETİCİ İSYANDA

Balık tezgâhları önünde geçen aylara göre kalabalıklar oluşurken son bir haftada sadece seyredenler görülmeye başlandı. Tezgâh önüne gelen Marmarisliler ya fiyat bakıyor yâda alacağı ürünü 1 kilo yerine yarım kilo almayı tercih ediyor. Fiyatların zamlarla yükseldiğini söyleyen Ahmet Çetin, “ Ailem kalabalık olunca kilosu 35 lira olan Hamsi alıyordum. Şu anda fiyatı neredeyse ikiye katlanmış ve önümüzdeki hafta artacağı söylendi. Memleketimizin dört tarafı denizlerle çevrili ama en yüksek balığı tüketiyoruz. Eskiden 2-3 kilo balık alırdım şimdi yarım kilo alıyorum” dedi. Demir Gökten ise, “ Sağlıklı olduğu için beyaz eti daha çok seviyorum. Haftanın üç günü mutlaka uğrarım. Hiçbir şey almasam bile tezgâhlara bakarım. Fiyatlar da ciddi artış söz konusu. Kilosunu 40 liraya aldığımız çupra 80-110 lira arasında değişiyor. Artık kilo ile alma yerine yarım kilo alıyorum. Haftanın iki günü balık alma yerine bir defa alıyorum. Bu zamlar nereye kadar böyle gidecek bilemiyorum.Fakat,biz tüketiciler de esnaflarda memnun değil” şeklinde konuştu.

40 yıldır deniz ürünleri satışı yapan Durmuş Ali Yücel, “ Biz ve Marmarisliler fiyat zamlarından rahatsız. Akaryakıta zam gelince otomatikman her şeye geliyor. Deniz ürünleri çeşitli şehirlerden getirildiği için nakliye ücreti ciddi arttı. Marmarisli balıkçılar olarak fiyat artırmamaya çalışıyoruz ama kurtarmıyor. Haftanın 2 günü 2-3 kilo balık almaya gelen vatandaşlar şimdi yarım kilo ancak alıyor. Deniz ürünleri alanların çoğunluğu kredi kartı ile ödeme yapmakta” dedi.20220325-180238.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.