MARMARİS’İN DOĞAL İKİ GÜZELLİĞİNE YOĞUN İLGİ

MARMARİS’İN DOĞAL İKİ GÜZELLİĞİNE YOĞUN İLGİ

Turist ve tatilciler, Dünya'nın İncisi Marmaris’in doğal iki güzelliğine yoğun ilgi gösteriyor. Orhaniye Mahallesindeki Kızkumu ve yaz aylarında bile 10 derece sıcaklığını koruyan Sığla ağaçları ile çevrili Turgut Şelalesi yoğun ilgi görüyor.

Marmaris’in dünyaca ünlü iki doğal güzelliğine yabancı turist ve tatilci akın ediyor. Marmaris'e 35 kilometre mesafedeki turistik Orhaniye Mahallesi'nde bulunan deniz üzerinde yürünüyor hissi veren efsanevi Kızkumu Plajı çevresinde uzun araç parkları oluştu. Koyda deniz içinde bulunan doğal oluşumlarla meydana gelen 600 metre uzunlukta, 3,5 metre genişlikteki deniz üzerinde yürüyor hissi veren kumul yolda ilk defa yürüyenler oldu. Heyecana ve korkuya kapılan tatilciler, alıştıkça deniz üzerinde yürümesini sürdürdü. İlk defa böyle bir şeyle karşılaştığını belirten tatilcilerden bazıları, öz çekim yaparak anı ölümsüzleştirdi.

Tabiatın gizli hazinesi olarak adlandırılan mahalle ile aynı ismi taşıyan Turgut Şelalesi de tatilcilerin büyük ilgisini çekti. Marmaris ilçesine 40 kilometre mesafedeki kırsal Turgut Mahallesi'ndeki Turgut Şelalesi, 800 yıllık çınar ve sığla ağaçlarıyla çevrili. 600 metre patika yolda güneşin yansımasıyla renkten renge giren sığla ağaçlarının gölgesinde ve dibi görünen nehri seyrederek şelaleye ulaşan tatilciler, gördükleri manzaraya hayran kalıyor. Şelale, fotoğraf tutkunları içinde doğal bir fon oluşturuyor. Kavurucu sıcakta şelalenin yaz -kış yarattığı serin ortamın keyfini yaşayanlar, o anları fotoğraflayarak ölümsüzleştirdi. Kimileri ise yaz-kış suyu 10 derece olan şelalenin oluşturduğu göletlerde suya girip yüzerek, serinledi.

HAYRAN KALMAMAK ELDE DEĞİL

Safari ve tur işletmecilerinin turistik gezilerinde rotalarının en başında olan Kıuzkumu ve Turgut Şelalesi’ne ilk defa gelenler hayran kaldı.Turgut Şelalesi'nde 17 yıldır eşi ile kafeterya işleten Ayşen Özdemir, “ Yeni yeni bir hareketlilik başladı. Geçen senelere göre tatilci ve turist düşüşü gözle görünüyor. Bu bayramda şelalenin turistlerle daha kalabalık olacağını düşünüyorum. Marmaris’te tatilde olan yabancı ve tatilciler mutlaka şelalemize gelir. Kışın fotoğraf tutkunlarının yeri olan şelalemiz yazın okulların kapanmasıyla daha da yoğunluk olacaktır” dedi.Uşak’tan ailesiyle ilk defa Marmaris’e gelen Cemil Sezen, “ Marmaris’in çok doğal güzelliklerini duydum ama burası bambaşka. Nemli ve sıcak havada suyun sabit soğukluğu serinletiyor. Umarım böyle doğal güzellik sahip çıkılır” dedi. Bursa’dan eşi ile dört günlük tatile gelen Ahmet Koldan, “ Google aramalarında Kızkumu ve Turgut Şelalesi çok övülüyordu. Dört günlük tatilimizin bir gününü Marmaris’in bu eşsiz doğal güzelliklerine ayırdık” dedi. Osmaniye’den arkadaşlarıyla tatile gelen Hamit Çetin, “ Kızkumu'nun özelliğini ve efsanesini öğrendim, çok merak ediyordum. Şu an ilk defa deniz üzerinde yürüdüm. Heyecanlıyım, anı fotoğraflarla ölümsüzleştirip sosyal medya da paylaştım. Turgut Şelalesi’nde ise arkadaşlarla nehre girip şelale altında eğlendik. Bunaltıcı nem ve sıcaklığın hepsi üzerimden gitti. Bir kamu kurumunda işe başlayacağım. İlk fırsatta Marmaris İlçesi’ne tayinimi isteyeceğim. Mükemmel doğası mevcut” şeklinde konuştu

ali-5256.jpgdsc-0515.jpgdsc-0516.jpgali-5252.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.