MARMARİS HALK PAZARINDA TÜKETİCİ İSYANDA ÜRETİCİ ÜZGÜN

MARMARİS HALK PAZARINDA TÜKETİCİ İSYANDA ÜRETİCİ ÜZGÜN

Marmaris perşembe pazarı tezgahlarında sebze fiyatları beyaz et ile yarışır hale geldi. Üretici akaryakıt zamları derken tüketici fileyi zor dolduruyoruz sitemlerini iletti.

Marmaris’te kurulan halk pazarlarında sebze fiyatlarının bir hafta içinde iki katı fiyatlara çıkması tüketicini isyanına neden oldu. Marmaris Belediyesi Çok Amaçlı binada kurulan pazarda ki fiyatlar görenlerin dudaklarını uçuklattı. Tezgâhlarda çoğu ürünlere etiket konulmaz iken fiyatlar cep yaktı. Mutfakların vazgeçilmezi olan temel sebze fiyatları şöyle oldu. Patlıcan 1 kilosu 30-35 lira, salatalık 22-25 lira, kabak 22-25 lira, sivri biber 22-27 lira, domates türüne ve özelliklerine göre 8 ile 17 lira, marul tanesi 9 lira, kıvırcık tanesi10 lira, maydanoz tanesi 3,5 lira, dolmalık biber 17-22 lira arasında tezgâhlarda satışa çıktı. Pazarın en çok zam alan ürünleri arasında salatalık ve patlıcan yer alırken en ucuzu kilosu 6 liradan satılan patates oldu.

ÜRETİCİ ÜZGÜN TÜKETİCİ İSYANDA

Halk pazarında vatandaşlar ile yaptığımız görüşmede ortak görüş fiyatların cep yaktığı oldu. 10 gün önce Pazar filesini sadece sebze alışverişinde 180 liraya doldurduklarını bugün ise 260 lirayı bulduğunu söyleyen vatandaşlar üreticilere tepki gösterdi. Bir kurumda müdürlük yapan Hamiyet Kalender, “ Eşim ve ben çalışıyorum. Ev kirası vermiyoruz. Buna rağmen bu fiyatlar bize çok yüksek geliyor. Evimize çift maaş girmesine rağmen ben bile fiyatlara sitem ediyorsam orta halli insanlar ne yapsın” dedi. Çetin Dolkan, “ Eşimle pazara çıktım bin pişman oldum. Fiyatları görünce sinirlerim tepeme çıktı. Kilosu 6 ile 8 lira arasında satılan salatalık bile 20 lirayı geçmiş. Bu bol kepçeden atan siyasetçiler lütfen bu pazarları bir dolaşsın. Her şey ateş pahası” dedi. Emekli Gül Hale Gençer ise, “ elektrik, temel gıda maddeleri zamlar bizi mahvetti. Aldığım emekli maaşı bu iki ürüne yetmiyor. Önceden kilo ile alırdım şimdi üçte birini alıyorum. Her şeye zam olunca böyle oluyor. Resmen bizlere ölmeyin sürünün diyorlar” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.