MARMARİS CHP İLÇE BAŞKANI ZEKİCAN BALCI DSİ VE AK PARTİ’YE KAPAK YAPTI

MARMARİS CHP İLÇE BAŞKANI ZEKİCAN BALCI DSİ VE AK PARTİ’YE KAPAK YAPTI

Marmaris ve kırsal mahallerinde meydana gelen 36 saatlik aralıksız yağmur sonrası su taşkınları meydana geldi. Bozburun Mahallesi’nde bazı ev ve iş yerlerine su basması sonrası CHP İlçe Başkanı Zekican Balcı açıklama yaptı.

Yaşanan kuvvetli yağmur sonrası Yeni yılın son günlerinde Marmaris İlçesi’ne 55 kilometre mesafedeki Bozburun Mahallesi’nde bazı iş yeri ve evlere su basmıştı. Yaşanan olay sonrası Ak Parti İlçe yönetiminden birkaç kişi Bozburun Mahallesi’ne giderek vatandaşlarla görüşmüş ve onları konuşturarak sosyal medyada paylaşım yapmıştı. Marmaris Belediyesi ve MUSKİ halkın yanında değişmiş, bir çalışma olmamış gibi yapıldığı iddia edilen paylaşımlar tepkilere neden oldu. CHP Marmaris İlçe Başkanı Zekican Balcı ve yönetim kurulu üyeleri Bozburun Mahallesi’ne gitti. Yapılan ziyarette Bozburunlular ve mağdur aileler CHP İlçe Başkanı Balcı’yı bağrına basarak taleplerini iletti.

Su taşkınına neden olan derenin olduğu alana giden CHP İlçe Başkanı Zekican Balcı, üzerlerine atılan suçlamalara cevap vererek kapak olacak nitelikte açıklama yaptı.

“AKP KOŞA KOŞA GELECEĞİNE DSİ ÇAĞRIDA BULUNSUN DERELERİ ISLAH ETSİN”

Devlet Su İşleri(DSİ) sorumluluğunda olan derenin önünde açıklama yapan CHP Marmaris İlçe Başkanı Zekican Balcı, “ Yeni yılın son günlerinde kuvvetli yağmurlardan dolayı maalesef bazı ve ev iş yerine su bastı. Olay yaşandığı andan itibaren hepimiz haberdar ve teyakkuzdaydık. Marmaris Belediye ve MUSKİ ekipleri su taşkınlarına anında müdahale etti. Sizlerinde gördüğünüz gibi taşkına neden olan derenin önünde DSİ amblemi mevcut. Arkada temizlenmeyen sazlık ve dereyi görüyorsunuz. Görevime başlayalı 2 yıl oldu. Marmaris Belediyesi 2 yılda tüm mahallerdeki derelerle ilgili rapor çıkartarak DSİ’ye gönderdi. Bu derelerin temizlenmesi ve ıslah edilmesi söylenmesine rağmen tahmni ettiğim gibi cevap planlama dâhilinde oldu. Bu dereler DSİ tarafından ıslah edilmemesine rağmen bazı siyasi parti yönetimi koştura koşturan buraya gelip Marmaris Belediyesi görevini yapmıyor ve halkın yanında değilalgısı yaratmış. Sizler buraya gelip vatandaşlarımızın mağduriyetinden oy devşirmeye çalışacağınıza DSİ başta olmak üzere kamu kurum kuruluşlarına görevlerini yaptırın. Marmaris ve Bozburun halkının akıl ile mantıkları ile oynamayın. Halkımız kim ne olduğunu, ne yaptığını çok iyi şekilde görmektedir. Bu yaptığınız girişimleri ne Marmaris ne de Bozburun halkı yer. Marmaris ve Bozburun’da DSİ sorumluluğundaki dereleri ıslah ettirin ki halkımız bir daha sel felaketi yaşamasın. Marmaris Belediyesi, büyük orman yangını araksından İçmeler sel olayında halkın yanında seferber olmuştur. Başkanlarımız ve belediye personelleri uyumadan yaraları sarmak için koşturdu. Bozburun Mahallesi’nde de yaşanan üzücü olay haberi geldiği andan itibaren personel orada müdahale ediyordu. Yalan algılar yaratmakla,halkı karşı karşıya getirmekle bir yere varılamaz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.