MARMARİS BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI HELVACI KİM?

MARMARİS BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI HELVACI KİM?

31Mart yerel seçimleri öncesi 5 Aralık'ta sona eren başvurularda sessiz sedasız Cumhuriyet Halk Partisi ilçe binasına giderek belediye başkanlığı için adaylığa başvuran Perrin Helvacı kim? Neden belediye başkanlığına aday oldu?

Yaklaşık 30 yıldır Marmaris'te yaşayan Sosyolog ve yazar Perrin Helvacı 'Amaçlarımın arasında, ‘’elini masaya vurdu’’, ‘’erkek sözü verdi’’, ‘’delikanlı kadınmış’’ söylemlerine uzak kadınca siyaseti geliştirmek, belediye binasından yürütülmeyen, aksine arazide, temizlik araçlarında, sokak aralarında halkla iç içe aynı zamanda bir anne duyarlılığında yürütülen bir siyaset yaratmak hedefim ve çabuk, korkusuz ve keskin kararlar alabilecek bir örgütlenme kurma azmim ile birlikte Marmaris Belediye Başkanı Adayı olmaya talibim.'' sözleri ile Belediye Başkanı seçildiği zaman hayata geçireceği projelerini kaleme aldı.

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Marmaris Belediye Başkanı Aday Adayı olarak; Sorun tespitlerim ve bununla birlikte gelen çözüm projelerim, cinsiyet eşitliği düzleminde, turizm yatırımcıları, turizm emekçileri, esnaflar, STK'lar ve en önemlisi halkın katılımında yönetim değil, yönetişim anlayışında hayata geçecektir.

İyi bir iletişimci, proje geliştirici ve bölgenin sosyolojisini bilen biri olarak ana başlıklar altında özetle;

TEMİZLİK: şu an Marmaris'in ivedilikle çözülmesi gereken, halkın gündelik hayatını etkileyen sorunu. Seçimden sonra yapılacak ilk taarruzumuz şehri temizlemek olacaktır. Çukurlarla dolu sokaklar, sivrisinek nedeniyle bahçelerinde, balkonlarında oturamayan insanlar, bir şehre ve insan topluluğuna yakışmayan kirlilik, ben ve ekibimle tarihe karışacaktır.

ÇEVRE: Marmaris'in yıllardır süregelen toplum sağlığını etkileyen, arıtma ve kanalizasyon sorununu acilen çözüme kavuşturacağız. Lağım kokusu artık şehrin tamamında etkili durumda. Sokaklarda çukurlardan, içi boş çöp haline dönüşmüş çiçek saksılarından tutun, koylardaki atıkların sezon sonunu beklemesi, bahçe ve caddelerdeki düzensizlik, yaya yollarını kapamış düzensiz bitkiler vb. yüzlerce problem ilk senemizde son bulacak.

İMAR: Marmaris'in sadece bugünü için değil çocuklarımızın da yaşayacağı, 20 yıl sonrası için hazırlık yapıyoruz. Barınma krizi yaratan ve yeni, sağlıklı, sağlam konutların üretimini engelleyen imar plan problemini mutlaka çözeceğim. Bunun için özel, çok donanımlı ekibim ön çalışma içinde. Marmaris'in mahallerinde yaşayan sakinlerimizin bu bağlamdaki sorunları da karşılıklı konuşarak çözüme kavuşturulacaktır. Marmaris'in kamu ekonomisinin sadece turistlere göre değil, Marmarislilere göre de düzenlenmesi sağlanacaktır. Bu bir seçim vaadi değil, ülke vatandaşı için bir gerekliliktir.

TURİZM: Turizm yatırımcılarıyla şehrin sıklığı, zarafet içinde yaşana bilirliği konusunda kesintisiz bir iletişim, proje paylaşımı, fikir teatisi ve yönetişim düzleminde kenti modernize etmek amacındayım. Misafirlerimizin, ağırlandıkları şehrin belediye hizmetlerinden yana bir şikayetleri olmayacağı konusunda içleri rahat, sezonlarını geçirmelerisağlanacak, küçük esnaf, bireysel çalışanlar, mahallelerdeki turizm yapan kent sakinleri ile de düzenli iletişim halinde olunacak. Çevre kirliliğine yol açacak, hayvanları telef edecek, arıcılığı, hayvancılığı, tarım alanlarını yıpratacak tutumlara belediye yetkileri dahilinde izin verilmeyecektir. 2019 yerel seçimlerinde, ilçemizde 68.515 seçmen kayıtlı gözüküyor. Bunların yüzde seksen ikisi oy kullanmış. Toplam 54.751 kişi oy kullanmış. Bu seçmen aynı zamanda Marmaris’e altı ay içinde gelen milyonlarla ifade edilecek sayıda insanın konforu için de oy kullanıyor ve bu gelen milyonlarca insanın en büyük yükü belediyelerin hizmet alanlarında oluşuyor. Çevre tahribatı, koylardaki tonlarca atık, fosseptik, su tüketimi, ulaşım, gıda sağlığı kontrolü ve onlarca sorun. Turizm bölgelerindeki belediyelerin bu konuda ciddi projeler geliştirmesi için kaynak yaratma konusunda çözüm gelişiminin altını çizmesi gerekiyor.

MAHALLELER: Mahalleler düzenli bir şekilde başkan tarafından gezilecek, muhtar ve halk dinlenecek. Onların problemleri dışında belediyenin aslı görevi olan ulaşım, altyapı, imar konuları çözümleri ile mahallelilerin hayatları kolaylaştırılacak. Topraklarını satma gereği duymadan kendilerinin; hayvancılık, butik turizm, tarım ile zenginleşmelerine, bölgenin topraklarının verimliliğinin sürdürülmesine katkı sunulacak. Sadece turizm değil aynı zamanda, tarım, hayvancılık, arıcılık, Marmaris Balı, kantaron yağı, zeytin yağı gibi ürünlerin tanıtımına katkı sunulacak. Ev ziyaretlerinde yardıma muhtaç aileler tespit edilip, sosyal politikalar kapsamında yardım edilecek. Mahalleler ve çevredeki imarsız alanlardaki prefabrik konutlaşmanın önüne geçilecek ve çözüme ulaştırılacak. Orman alanlarına bitişik konut ve işletmelerin, yangıları önleme konusunda bilgilenmeleri sağlanacak, insandan kaynaklı yangın çıkışlarının önlenmesinde çok ciddi ve kesin kararlar alınacaktır.

GENÇLİK: Belediye başkanı seçilmem halinde acilen Marmaris Gençlik Merkezini hayata geçireceğim. Matematik, kodlama, yazılım, müzik, spor, edebiyat, drama, kısa film çekme, dans, yabancı dil eğitimleri içerecek ve gençlerin ayrıca talep edeceği alanlar açılacak. Bunun için proje çalışmalarım belirli bir aşamadadır, seçildikten sonra Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile Marmaris’te yaşayan alanında uzman kişilerle diyaloğa geçip bu olmazsa olmaz projeyi hayata geçireceğim. Çok farklı kültürlerle tanışan geçlerimizin en iyi donanımlı hale gelmeleri ve enerjilerini sağlıklı, çağa uygun olgulara harcamaları sağlanacaktır. Gençlerle bir anne, sosyolog ve yazar olarak düzenli bir şekilde toplantılar yapılıp, onların şehir hakkındaki düşünceleri, gözlemledikleri eksikler gündemimize alıp hayata geçirilecektir. Bu merkez her yıl sonunda bir çalıştay düzenleyecek duruma getirilecektir. Benim seçilmemle birlikte ‘’her şeyi ben biliri’’ düşüncesi de tarihe karışacaktır. Bu ülkenin geleceğinin sahibi geçlerdir ve kendi ülkelerinde birinci sınıf vatandaş olmanın, gelecek kaygısı duymadan yaşamalarını sağlamak hepimizin aslı görevidir.

SOSYAL POLİTİKALAR:

1- Marmarisliler için uygun yapı alanlarında, ulaşılabilir, sağlıklı ve sağlam konut üretimi, barınma krizinin hat safhaya çıktığı şehrimiz için bir elzem haline gelmiştir. Sadece belirli bir sosyoekonomik sınıftaki ailelerin değil tüm Marmarislilerin faydalanabildiği, kreş, sosyal alanlar, yeşil alanlar, eğitim ve öğretim alanları vb. yapıların da içinde bulunduğu bu konut üretimi hedefi, Cumhuriyet Halk Partisi’nin önceliklerinden olan Sosyal Demokrasi hedefi için, şehrimizde atacağım ilk adımım olacaktır.

2- İç göç yoluyla gelen ve çalışamayan kadınlarımızın farkında olunan bir belediyecilik anlayışı ile, iş imkanları ile birlikte, kendilerini geliştirme şansları bulacakları sosyal alanlar ve kurslar açılacaktır.

3- Engelliler için 13 ilçe belediye başkanı ve büyükşehir belediyesi ile koordineli çalışma teklifiyle, bugüne kadar ülkemizde eşi olmayan bir tatil köyü hayata geçirmek çabası içinde olunacaktır.

4- Kadına şiddet konusunda belediyelerin açtığı sığınma evleri ile birlikte, sorunu kaynağından çözmek amacıyla, şiddet uygulayanları rehabilite etme amacı güden merkezler kurulacaktır.

5- Kentimize yakışır bir şekilde bütün STK'ların ve derneklerin kültür programlarına katkı sunarak yaz, kış Marmarislilere keyifli zamanlar yaşatmak amacında olacağız.

Amaçlarımın arasında, ‘’elini masaya vurdu’’, ‘’erkek sözü verdi’’, ‘’delikanlı kadınmış’’ söylemlerine uzak kadınca siyaseti geliştirmek, belediye binasından yürütülmeyen, aksine arazide, temizlik araçlarında, sokak aralarında halkla iç içe aynı zamanda bir anne duyarlılığında yürütülen bir siyaset yaratmak hedefim ve çabuk, korkusuz ve keskin kararlar alabilecek bir örgütlenme kurma azmim ile birlikte Marmaris Belediye Başkanı Adayı olmaya talibim.

Perrin Helvacı Sosyolog, Yazar

whatsapp-gorsel-2023-12-12-saat-20-38-08-94dc26b4.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.