KÜTLETME NEDİR?  EKLEM AĞRILARI GEÇER Mİ?

KÜTLETME NEDİR? EKLEM AĞRILARI GEÇER Mİ?

Bir çoğumuzun muzdarip olduğu sırt,boyun, bel, eklem ağrıların tedavi yöntemlerinden biri olan Manipülasyon halk arasındaki Kütletme tedavisini Fizyoterapist Gül Sabahat Demirtaş anlattı.

Eklemlere ve omurgalara bağlı sırt, kalça ve bel ağrıları, eklem iltihaplanmalarına bağlı rahatsızlıkların ve boyun, omuz, kalça bölgesindeki şikayetlerin giderilmesi amacı ile uygulanan Manipülasyon hakkında Fizyomaris Marmaris ekibinden Fizyoterapist Gül Sabahat Demirtaş sorularımızı yanıtladı.

Manipalüsayon – Kütletme nedir?

Gül Sabahat Demirtaş : Manipülasyon yani diğer adıyla kütletme bir terapi yöntemidir. Fizik tedavi yöntemleri arasında yer alan manuel tedavi diğer adıyla el ile tedavi yönteminde ilaç, ameliyat, herhangi bir cihaz kullanılmamaktadır. Tamamen el ile manuel terapi, ortopedik manipülatif fizyoterapi, veya kayroprakti tedavisi şeklinde eklemlere uygulanarak ağrı, rahatsızlık şikayetleri geçirilir.

Manipalüsayon – Kütletme sağlıklı mıdır?

Gül Sabahat Demirtaş : Kütletme eğer doğru yapılırsa sağlıklıdır. Aslında bir tedavi yöntemidir. Belirli güvenlik testleri yapıldıktan sonra eğer ihtiyacınız var ise ve siz manipülasyona uygunsanız ağrılarınızın azalmasını ve rahatlama hissedebilirsiniz.

Manipalüsayon – Kütletme nerelere uygulanır?

Gül Sabahat Demirtaş: Hemen hemen her ekleme uygulanabilir, ama daha çok omurgada yapılan manipülasyon teknikleri karşımıza çıkar.

Manipalüsayon – Kütletme kimlere uygulanmaz ?

Gül Sabahat Demirtaş : o bölge ile ilgili travma, kaza öyküsü var ise, sorunlu bölgede tümör, kanser durumu var ise eklemlerin aşırı hareketliliği dediğimiz hiper mobilite durumu var ise ve Tıp Doktoru tarafından uygun görülmeyen kişilere uygulanmaz.

Manipalüsayon – Kütletme sırasında çıkan ‘Küt ‘sesi nereden çıkıyor?

Gül Sabahat Demirtaş : Manipülasyon esnasında yapılan uygulamalarda eklemlerin arasında biriken gazın açığa çıkması ile oluşur ‘Küt’ sesi. Bu ses sizi hem psikolojik olarak rahatlatır aynı zamanda orada bir fizyolojik süreç başlar ve ağrılarınızın azalmasına ve rahatlamanıza yönelik kimyasallar salınır ve bununla beraber siz rahatlamış olursunuz.

Tek seans yeterli midir?

Gül Sabahat Demirtaş : Tek seans yeterli değil özellikle televizyonlarda gördüğünüz kütletmeden sonra çok iyi oldum her şey çok güzel oldu durumlarına çok aldanmamak gereklidir. Bu bir tedavi tekniğidir ve tedavi bütündür bu kütletme seanslarında yani manuel terapi seanslarından sonra eğer siz tedavinize devam ederseniz, egzersizlerinizi yaparsanız, hayatınızı buna göre düzenlerseniz çok başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz.

‘Bilinçsiz yapılan İşlem tehlikeli olabilir ‘

Fizyoterapist Gül Sabahat Demirtaş, Kütletme işleminin sadece uzman kişiler tarafından yapılması gerektiğini belirterek, sağlık testleri yapılmadan ve yanlış teknikler ile uygulanan yöntemlerin tehlikeli olabileceğini hatta felç riskine kadar gidebileceği açısından uyardı.

Marmaris Datça yolu üzerindeki Fizyomaris fizik tedavi, egzersiz ve sağlıklı yaşam merkezinde sorununuza doğru çözümler bulmak için alanında uzman Fizyoterapistler sizi bekliyor. Kendinizi ve sağlığınızı işinin uzmanlarına eğitimli kişilere teslim edin


Adres : Armutalan, Mustafa Kemal Paşa Blv. no:15 Z/2, 48706 Marmaris/Muğla


İletişim : 0552 589 48 48


Web: www.fizyomaris.com

dscf3598.jpgdscf3514.jpggsd2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.