KILIÇDAROĞLU MUĞLA’DAN SESLENDİ “85 MİLYONA SÖZÜM VAR”

KILIÇDAROĞLU MUĞLA’DAN SESLENDİ “85 MİLYONA SÖZÜM VAR”

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muğla'da halka seslendi. Kılıçdaroğlu, "85 milyona sözüm var dolayısıyla Muğla’ya da sözüm var.


85 milyonun Cumhurbaşkanı olacağım, bu ülkeyi ayağa kaldırıp, barışı getireceğim" diye konuştu.
CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Muğla'nın merkez ilçesi Menteşe'de düzenlenen 'Millet Buluşması'nda halka seslendi. Atatürk Bulvarı'ndaki Açık Oto Pazarı'ndaki mitingde Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da yer aldı.
Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Siyasette kalıcı olmak gibi bir düşüncem yok. Bu ülkeyi ayağa kaldıracağız, bu ülke büyüyecek, bu ülke huzur içinde olacak; barış, huzur, kardeşlik gelecek.” dedi.
“Parolamız İlk Turda Bitiriyoruz”
Kılıçdaroğlu, konuşmasında, Türkiye'nin değişime, kucaklaşmaya, beraber olmaya ihtiyacı olduğunu belirterek, "Hep beraber bu güzel ülkede huzur içinde yaşamak istiyoruz. Bu yüzden parolamız “ilk turda bitirmek” olacak ifadeleri kullandı. Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti 85 milyona sözüm var. 85 milyonun cumhurbaşkanı olacağım. Hiçbir ayrım yapmayacağım. Herkesi kucaklayacağım. Bunlar gibi olmayacağız. Toplumu ayrıştırmayacağız. Ahlakı, devlette adaleti egemen kılacağız. Kadın, erkek eşitliğini sağlayacağız. Kadına yönelik şiddeti engelleyeceğiz. 5 milyon 300 bin genç ilk kez oy kullanacak ve demokrasiyi bul ülkeye getirecek. Otoriter yönetim değiştirecek. Gençlerin Türkiye ve dünya siyasi tarihine bırakacağı çok önemli bir armağan olacak. Millet İttifakı'na vereceğiniz bir oyun ne kadar değerli olduğunu unutmayın. Milli Kurtuluş Savaşı sonrası verdiğimiz demokrasi mücadelesini sizler pekiştireceksiniz" diye konuştu.
Kul hakkı yemediğini ve kimseye kul hakkı yedirmeyeceğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
"Benim saraylara oturma gibi bir merakım yok. Ben sizler gibi mütevazı yaşıyorum zaten. Bir evim var ve mutfağımı hepiniz biliyorsunuz. Mutlu bir evimiz var huzur içerisinde yaşıyoruz. Millet açlıktan kıvranırken mutfaklarda yangın varken sarayda mı oturulur? Sizler nasıl yaşıyorsanız, inanın Bay Kemal de öyle yaşayacak. Mütevazı yaşayacak. Siyasetçi topluma örnek olmak zorundadır. Allah nasip eder Cumhurbaşkanı seçildiğimde saraya değil Gazi Mustafa Kemal'in Çankaya'sına gideceğim. Beraber gideceğiz. Kendi tarihimize uygun olarak ülkenin şanını şerefini koruyarak cumhurbaşkanı koltuğuna oturduğunuzda ülkenin itibarını korumak zorundasınız."
Yaklaşık 50 bin kişinin katıldığı mitingde Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından CHP li milletvekilleri ve Milletvekili adayları, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün tekrar sahneye çıkarak halkı selamlamalarının ardından tezahüratlar ve alkışlarla uğurlandı.

Muhabir: Fulya Aybat

whatsapp-image-2023-05-05-at-18-44-47.jpeg

whatsapp-image-2023-05-05-at-23-33-30-4.jpeg

whatsapp-image-2023-05-05-at-23-33-30-3.jpeg

whatsapp-image-2023-05-05-at-23-33-30-2.jpeg

whatsapp-image-2023-05-05-at-23-33-30-1.jpeg

whatsapp-image-2023-05-05-at-23-33-29.jpeg

whatsapp-image-2023-05-05-at-23-33-21-1.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum