KARAYALÇIN"KAMU HİZMETLERİ META OLMAKTAN ÇIKMALI"

KARAYALÇIN"KAMU HİZMETLERİ META OLMAKTAN ÇIKMALI"

Başbakan yardımcılığı, dış işleri bakanlığı ve bir çok önemli siyasi görevde bulunmuş Murat Karayalçın bu sabah geldiği Marmaris'te önce CHP Marmaris ilçe binası, sonra belediye başkanı Mehmet Oktay'ı ziyaret etti. Bu akşam 20. 00 de konferansa katıldı.

Marmaris Kent Konseyi'nin daveti üzerine, eski Devlet Bakanı, Başbakan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevlerinde bulunan ünlü siyasetçi ve devlet adamı Murat Karayalçın, Armutalan Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Kent Hakkı" konulu konferansta konuştu.

Konferansa, Marmaris Belediye başkan yardımcısı İhsan Öztürk, Kent Konseyi belediye temsilcisi Hakan Öner, Rotary Marmaris Başkanı ve Belediye Meclisi üyesi adayı Ayşe Nurdan Aras, CHP Marmaris İlçe Başkanı Ömer Bozdemir, Marmaris CHP Belediye Başkan aday adayı Acar Ünlü, CHP üyeleri ve vatandaşlar katılım sağladı.

Karayalçın, konferansta yaptığı konuşmada, kamu hizmetlerinin meta olmaktan çıkarılması gerektiğini vurgulayarak, "Kent Hakkı" ilkesini insan hakları kavramına eklenmiş bir hak olarak değerlendirdi. Gezi direnişini en önemli örnek olarak gösteren Karayalçın, kent hakkının kolektif bir hak olduğunu, mülkiyete dayanmadığını ve bireysel kullanılmadığını, hep birlikte kullanılması gerektiğini belirtti.

Karayalçın, halkın projelere etkin katılımının önemine vurgu yaparak, kamunun ve halkın birlikte gerçekleştirdiği başarılı örneklerden biri olarak Batıkent projesini öne çıkardı. Projenin toplumsal temellere dayalı olduğunu belirten Karayalçın, halkın bu tür projelerde sahibi olmasının başarıyı getirdiğini ifade etti.

Konuşmasını 2024 yılında seçilecek belediye başkan adaylarına yönelik önerilerle tamamlayan Karayalçın, kentsel dönüşüme önem verilmesi gerektiğini ve projelerin demokratik, kamusal ve halka açık bir anlayışla yürütülmesinin önemine dikkat çekti.

whatsapp-gorsel-2023-12-16-saat-22-29-15-69425c73.jpg

whatsapp-gorsel-2023-12-16-saat-22-28-47-ba09dffd.jpg

whatsapp-gorsel-2023-12-16-saat-22-28-47-f47218c4.jpg

F.Muhabir: Yaren Özdemir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.