KADEM METE MARMARİSLİLERE MÜJDELER GETİRDİ

KADEM METE MARMARİSLİLERE MÜJDELER GETİRDİ

Marmaris ilçesi Ak Parti Binasında İl Başkanı Kadem Mete bir basın toplantısı düzenledi. Özellikle Marmarisli turizmcilere yönelik sevindirici haberler veren Mete muhalefet ile ilgili de çarpıcı açıklamalarda da bulundu.

Marmaris ilçe Ak Parti Binasında İl Başkanı Kadem Mete bir basın toplantısı düzenledi. Özellikle Marmarisli turizmcilere yönelik sevindirici haberler veren Mete muhalefet ile ilgili de çarpıcı açıklamalarda da bulundu.

Marmarisli Turizmciler 350 Milyon Liralık krediden yararlanabilecek

Marmaris Ak parti İlçe Başkanı Ceyhun Gökmen ve ilçe yönetim kurulu üyelerinin katıldığı basın toplantısında önce ilçe Başkanı söz alarak yerel yönetim ve maruz kaldıkları eleştirilere cevap verdi. Ceyhun Gökmen'in konuşmasının ardından söz alarak konuşmasına başlayan ve daha önceki dönemlerde bahsi geçen geçen Kredi Garanti Fonu (KGF ) ile ilgili yeni gelişmelerin olduğundan söz eden İl Başkanı Kadem Mete ‘’ daha önce pandemi, yangın ve ardından zarar görmüş afet bölgesi ilan edilmiş Marmaris’teki turizmciler için 150 Milyon Liralık bir kredi desteği oluşturulmuş ancak bazı durumlardaki turizmciler yararlanamamıştı. KGF genel müdürü ile tekrar görüştük bu rakam 350 Milyon Liraya çıkarıldı ve öncekinde olan yangından etkilenme şartı ve 2021 yılının kazancı oranları vardı bunlara yeniden düzenleme getirildi. Şu anda herhangi bir limite, ciroya bakılmaksızın Kobiler ve KOBİ dışı olmak üzere KOBİ'ler dışı olan işletmeler bu krediden yararlanacak. Kobi̇ olanlar 5 milyona kadar, KOBİ dışı olanlar da 15 milyona kadar kredi KGF kullanabilecekler. Kimi kapsıyor? Marmaris'te esnaflık yapan herkesi kapsıyor tabi ki bunlar. Eğer devlete vergi borçları varsa, SGK vergi borçları varsa, öncelikle bu vergi borçlarını kapatmakla mükellefler’’ dedi. Mete ayrıca Rus tur operatörleri içinde ayrı bir kredi paketi açıldığının da müjdesini verdi.

Deniz dibi temizlikleri için çalışmalar devam ediyor

Ak Parti İl Başkanı Kadem Mete , yangın ve aşırı yağışlardan sonra dağlardan inen suların denizin kirletmesi ve özellikle İçmeler Plajının sular ile gelen kum ve çakılın temizlenmesi için çalışmaların devam ettiğini, İçmeler sahilindeki kum birikimleri ile çalışmaları Bakanların yakından takip ettiğini belirterek ‘’ Bakan Murat Kuzum burayla ilgili normalde kendilerinin görevi olmamasına rağmen bize hizmet etme, turizme katkı sağlamak amacıyla ne yapılabilecek ise yapmaya hazır olduklarını söylediler. Bununla alakalı olarak denizdeki bu malzemenin alınarak başka bir yere transferi konusunda adımlar attık ve çeşitli görüşmeler yaptık. Bunun sonucunda yaklaşık olarak 16 bin ila 20 bin kamyon malzemenin oradan taşınması demek. Bu kamyonların taşınma süresinin çok uzun olabileceği. Geçecekleri güzergâhta gelişmeler içerisinden geçmek zorundalar. Ayrı bir sorun oluşturabileceği sezona girilmiş olmanın verdiği bir gerçek de transferin o şekilde değil de oradan alınarak daha derin bir yerde ki sonuçta bunlar biliyorsunuz lağım artığı falan değil denizi kirletecek bir malzeme değil. Kum ve çakıl dan oluşan böyle bir malzeme daha uygun bir yere boşaltılarak sahilin kurtarılması söz konusu. Bununla ilgili de İstanbul'dan bu hafta içerisinde bir ekip gelecek ‘’ dedi.

Arıcıların dışında Pastane ve tatlı gıda üreticileri de ucuz şeker alabilecek

Başkan Mete, Yangınlardan sonra zarar gören arıcılara yapılan Bin 350 ton şekeri indirimli olarak aldıklarını belirterek ‘’ arıcılarımızın yararlandığı şeker indiriminden tatlı gıda işi ile uğraşan, pastaneler, restoranlar ve oteller de yararlanabilecek. Çuvalı 980 Liradan özel sektörde satılan şekeri Türk şeker A.Ş ‘den indirimli bir şekilde alabilecek. İndirimli şeker alacak olanlar önce Marmaris Ticaret odasına giderek başvuru yapacak Ticaret odasında görevli ekip başvuruları değerlendirerek bir belge verecek ve bu belge ile yaklaşık yüzde 40 indirimli şekeri alabilecekler ‘’ diyerek ‘’devlet kendi ürettiği şekeri icabında kar marjı gütmeden masraflarını çıkartarak satış yapabiliyor, şeker yok diye bazı kesimlerin çığırtkanlık yaptığı dönemlerde bile şekerimiz vardı, özel sektör kendi kar marjını düşünmek zorunda olduğu için fiyat farkları tabii ki olacaktır’’ şeklinde konuştu.

Müzik saatlerinde yeni bir güncelleme geliyor

Kendisin de turizmci olduğunu söyleyen Kadem Mete son dönemlerin en çok konuşulan konularından olan eğlence merkezlerindeki müzik saati kısıtlamalarına ilişkin zaten bir takım çalışmaların yapılmış olduğunu ve yeni düzenlemeler üzerine de devam eden görüşmelerin olduğu belirtti. Ak Parti İl Başkanı Mete ‘’ Kapalı mekanlarda ses izolasyonu yapılan mekanlarda müzik sınırlandırması ile alakalı yeni bir düzenleme yapmakta. Bakanlar Kurulu toplantısında Sayın Cumhurbaşkanımıza bu arz edilecek. Umuyorum ve benim de beklentilerim bu yönde. Milleti rahatsız etmeyecek, yerinden emin olunan yerlerde herhangi bir sınıflandırmanın olmaması gerektiği yönünde şahsi düşüncem var. Bende bir turizmciyim, burada yapılan açıklamalarda eleştirildim. Oysaki benim bu bölgeyle alakalı ne kadar, hangi konularda ne kadar değişik konularda çalışma yaptığımı vatandaşlarımız biliyorlar. O arkadaşlar sadece eleştiri yapmak üzere bu konuda konuşuyorlar. Biz bu müzikle alakalı da yapılacak olan en kısa zamanda yapılacak olan düzenlemenin bu işten ekmek kazanan, emek sarf eden vatandaşlarımızı da rahatlatacağı gibi, evlerinde gece 12'de bir de yatıp sabahleyin erkenden işine gidecek olan vatandaşlarımızı da rahatsız etmeyecek bir düzenlemenin inşallah kısa sürede hayata geçirileceğini düşünüyorum’’ dedi.

CHP li Belediye ve yöneticiler şikayet yerine icraat yapsın

Başkan Mete Marmaris Belediyesinin farklı mahallelerde ve işletmelerde aldığı müzik saatleri ile ilgili encümen kararlarını da eleştirerek ‘’kısıtlamayı biz değil onlar getiriyor ‘’ dedi. Laf ile bir şey olmayacağını da sözlerine ekleyen Kadem Mete ‘Ya arkadaş bir kez de çıkın bu yöneticiler, bu esnafa, bu vatandaşa yaptığınız bir hizmeti anlatın. Hizmeti anlatabilmek için bunu yapmak lazım, emek lazım, çaba lazım o çabayı sarf etmek için, böyle elimizi taşın altına koyduk, su fiyatlarında şu kadar indirim yaptık, çöp vergisinde şu kadar indirim yaptık, emlak vergisi de şu kadar deyin. Bir kez de çıkın bu vatandaşın karşısına yaptığınız bir hizmeti, verdiğiniz bir hizmeti söyleyin. Sadece iktidar partisi eleştirmeyin, Eleştirin ama haklı olduğunuz yerlerde eleştirin ‘’ dedi.

Yangından zarar gören evleri Toki yapacak

Geçtiğimiz yaz çıkan orman yangınlarında evleri zarar gören ve oturulmayacak durumda olan vatandaşlara ilk anda 35 Bin lira nakdi destek yapıldığını sonrasında bu yardımların devamının geldiğini, evlerindeki beyaz eşyalara kadar devlet tarafından desteklendiğini aktaran Kadem Mete ‘’ yangınlarda evleri zarar gören vatandaşlarımıza Toki yeniden ev yapıyor. Toki’nin yaptığı evlerin maliyet fiyatının yüzde 50 si vatandaş tarafından ödenecek. Bu yüzde 50 için devletimiz 20 yıllık kredi verecek ve bu kredi evi teslim ettikten 2 yıl sonra ödenmeye başlayacak. Evleri tamamen yanmamış vatandaşların da tamir masrafları devlet tarafından ödeniyor zaten ‘’ diyerek evlerin 1 yıl içinde teslim edileceğini belirtti.

‘Hiç kimse ortak değerlerimizi siyasete alet etmesin ‘

Ak Parti Muğla İl Başkanı Marmaris ilçe yönetim binasında yaptığı toplantıdaki konuşmasının sonunda ‘’ hiç kimse ortak değerlerimizi siyasete alet etmesin, edenleri de kınıyorum. Vatanın bölünmez bütünlüğüne saygı duymaları karşılığında görüşlerini bildirmelerine saygı duyuyorum elbette. Ve biz bu topraklarda yaşayan insanlar kurtuluş mücadelesinde dedelerimiz veya dedelerimizin babalarının omuz omuza mücadele edip yan yana koyun koyuna aynı topraklarda mezar sız bir şekilde yatan insanların torunları olarak ortak. Değerlerimiz üzerinden siyaset yapmayı son derece yanlış buluyorum. Bizim ortak değerlerimiz var, bu bizim dinimizdir bu bizim bayrağımızdır bu bizim vatanımızdır. Bu bizim cumhuriyetimizi kurarken ömürlerini feda etmiş, başta bu ülkenin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere onun silah arkadaşlarıdır. O dönemde yaşayan her bir insandır. Sırtında mermi taşıyan annemiz cephede savaşan dedemizdir. Biz bu mücadelelerden geçtik. Dört bir tarafımız ateş çemberi olan bu ülkede yaşamak kolay değil. Etrafımızda görüyoruz Ukrayna'nın düştüğü durumu, Gürcistan'ın, Suriye'nin, Mısır'ın, Irak'ın düştüğü durumu görüyoruz. Libya'nın düştüğü durumu görüyoruz. Bu topraklarda her şey para değil. Bu topraklarda özgürce yaşayan biliyorsak, bu vatanımıza kimsenin yan gözle bakmasına dahi müsaade etmiyor isek bu bile çok büyük bir velinimettir ki, etrafında adeta Türkiye kadar özgür, demokratik, sağlam ve adeta dosta güven, düşmana korku veren başka bir ülke kalmamıştır. Bu topraklardaki ortak değerlerimiz üzerine siyaset yapmayalım’’ şeklinde konuşarak Milli ve dini değerlerin devletin tartışmayacak hassas noktası olduğunu vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.