İYİ PARTİLİLER MARMARİS'TE OTEL İNŞAATINI TBMM TAŞIDI

İYİ PARTİLİLER MARMARİS'TE OTEL İNŞAATINI TBMM TAŞIDI

İYİ Parti Muğla Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkanı Prof. Dr. Metin Ergun, Marmaris’in Kızılbük Koyu’nda devam eden otel ve devre mülk inşaat projesi ile ilgili olarak Çevre Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması talebiyle TBMM’de soru önergesi verdi.

İYİ Partili Ergun verdiği önergede, Kızılbük Koyu’nda devam eden inşaat çalışmalarının yarattığı çevre tahribatının başta Marmaris halkı olmak üzere, çevreye duyarlı tüm vatandaşlarımızın tepkisini çektiğini ifade etti.

Milli Park sınırları içerisinde olmasına rağmen, söz konusu projeye Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından “ÇED (Çevresel Etki Değerlendirmesi) Gerekli Değildir” kararı verildiği anımsatan Ergun, Marmaris Kent Konseyi’nin ‘“ÇED Gerekli Değildir” kararının iptali için açtığı davanın bilirkişi raporunda, projeyi yürüten şirketin Kızılbük Koyu’ndaki inşaat çalışmalarının Milli Park’a, kıyıya, ormana ve endemik türlere zarar verdiğinin tespit edildiğini ve projede bazı hukuka aykırılıkların bulunduğunu söyledi.

Ayrıca son günlerde sosyal medya aracılığıyla kamuoyuna yansıyan bazı görüntülerde şirketin inşaat çalışmaları esnasında patlamaların gerçekleştiğini belirten Ergun, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın söz konusu proje ile ilgili olarak bazı hususları açıklığa kavuşturması gerektiğini ifade ederek şu soruları sordu:

1. Bakanlığınız tarafından, Marmaris Kızılbük’teki proje konusunda verilen “ÇED Gerekli Değildir” kararı hangi bilimsel dayanaklara göre verilmiştir?

2. Bakanlığınız tarafından, bu projenin inşaat sürecinde doğaya ve çevreye yönelik etkileri ile ilgili olarak şimdiye kadar herhangi bir denetim yapılmış mıdır, yapılmış ise hangi bulgulara ulaşılmıştır?

3. Bakanlığınız tarafından, söz konusu projenin inşaat sürecinde sosyal medya aracılığıyla kamuoyuna yansıyan patlama görüntüleri ile ilgili olarak herhangi bir soruşturma veya denetim yapmış mıdır, yapıldıysa projeyi yürüten şirkete hangi yaptırımlar uygulanmıştır?

4. Marmaris Kent Konseyi tarafından açılan davanın bilirkişi raporunda vurgulanan hukuka aykırılıklarla ilgili olarak Bakanlığınız tarafından bugüne kadar herhangi bir soruşturma yapılmış mıdır, yapıldıysa hangi sonuçlara ulaşılmıştır?

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum