İYİ PARTİ MUĞLA MİLLETVEKİ ERGÜN DIŞİŞLERİ BAKAN FİDAN'A SORU ÖNERGESİ VERDİ

İYİ PARTİ MUĞLA MİLLETVEKİ ERGÜN DIŞİŞLERİ BAKAN FİDAN'A SORU ÖNERGESİ VERDİ

İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, Türkiye'ye gelirken İtalya'da yakalanan uyuşturucu gemisi ile ilgili soru önergesi verdi.


Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın yanıtlaması istemiyle verilen önergede, İtalya Mali Polisi’nin (Guardia di Finanza) 18-19 Temmuz 2023 tarihleri arasında Palau bayraklı ‘Plutus’ isimli yük gemisine yaptığı uyuşturucu operasyonunda, piyasa değeri 946 milyon dolar olduğu belirtilen 5,3 ton civarında kokain ele geçirildiğini duyurduğunu belirten Ergun, geminin 15 kişilik mürettebatından 8’inin Türk olduğu ve geminin Venezuela’dan Türkiye’ye ulaşmak üzere yola çıktığının tespit edildiğini vurguladı. Son yıllarda Güney Amerika ülkeleri ile Türkiye arasındaki uyuşturucu trafiğinde artış olduğunun altını çizen Ergun, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'a şu soruları sordu:

1. Şu ana kadar söz konusu operasyonla ilgili olarak, Bakanlığınız ve İtalyan makamları arasında yapılmış olan görüşmeler neticesinde; Türk vatandaşlarının soruşturma içerisindeki konumu nedir? Soruşturma kapsamında Türk vatandaşları ile ilgili hangi deliller elde edilmiştir ve haklarında uygulanmış koruma tedbirleri mevcut mudur?

2. İtalya’da yakalanan uyuşturucunun Türkiye’deki hangi şahıs veya organize suç örgütüne gittiği konusunda Bakanlığınızın ulaştığı bilgiler nelerdir?

3. Bu hadise çerçevesinde, Bakanlığınızın Türkiye’de uyuşturucu ile mücadelede görev ve yetkisi bulunan kurumlar ile birlikte koordineli bir çalışması var mıdır ve bugüne kadar uluslararası uyuşturucu trafiğinin engellenmesi konusunda hangi adımlar atılmıştır?

4. Güney Amerika ülkeleri ile Türkiye arasındaki uyuşturucu trafiğinin ortadan kaldırılması konusunda bugüne kadar yapılan ortak çalışmalar nelerdir?

5. Bakanlığınız, Güney Amerika ülkeleri ile Türkiye arasındaki uyuşturucu trafiğinin ortadan kaldırılması için çok daha etkin bir mücadeleyi hedef alan yeni bir diplomatik girişimde bulunacak mıdır?

whatsapp-image-2023-08-07-at-14-05-28-1.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.