İNGİLTERE’DE MUTASYONLU VİRÜS MARMARİSLİ TURİZMCİLERİ KORKUTTU

İNGİLTERE’DE MUTASYONLU VİRÜS MARMARİSLİ TURİZMCİLERİ KORKUTTU

Marmaris, İngiltere’den gelen mutasyonlu virüs salgını artışı ile ilgili tedbirlerin artırılması haberlerini endişeyle izlemeye başladı. İngiltere’de olan bitenleri dikkatlice takip eden turizmciler, "Çok talep aldıklarını kapanırsa vahim"dedi.

Marmarisli turizmciler, Avrupa ve İngiltere’den gelen mutasyonlu virüs salgını artışı ile ilgili tedbirlerin artırılması haberlerini endişeyle izlemeye başladı. İngiltere’de olan bitenleri dikkatlice takip eden Marmarisli turizmciler en çok talep aldıkları destinasyon kapanırsa sektör için çok büyük yıkımlar olacağı endişesi sardı.

İngiltere'de korona virüs Omicron mutasyonu hızla yayılmaya devam ederken, günlük vaka sayısı 100 bin üzerine çıktı. İngiltere’nin başkenti Londra'nın Belediye Başkanı Sadiq Khan, vaka sayılarındaki artışın ardından olağanüstü durum çağrısı yaptı. İngiltere yanı sıra Almanya, İtalya, Hollanda, Fransa, İskoçya, Kuzey Avrupa ülkelerinde mutasyonlu virüsün hızla yayıldığı, ek tedbirler alınması için yetkililerin çağrıda bulunduğu öğrenildi. Tüm bu kötü gelişmeler yaşanırken Marmarisli turizmcileri endişe sardı. Çoğunluğu İngiltere pazarıyla çalışan Marmaris’te sessizlik hâkim oldu. Otel ve acente işletmecileri “ Bekleyip görmenin en iyisi olduğunu, Nisan sonuna kadar alınacak tedbirlerle düzelebileceğini” vurguladı.

ERKEN ALINACAK ÖNLEMLER SEYAHAT KISITLAMASINI ORTADAN KALDIRIR

İngiltere’de yaşanan Ahmet Toparcan ile whatshap üzerinden yaptığımız görüşmede ilginç bilgiler verdi. Birleşik Krallığın ana şehirlerinde ve başkentinde vaka sayılarının arttığını iddia eden Toparcan, “ Kırsal kesim ve nüfusu az olan şehirlerde vaka sayısı az. Hükümet erken tedbir alırsa seyahat kısıtlaması gibi karar ortaya çıkmaz. İngilizler tatil planlamasını çok iyi yapan, hatta bir yıl önceden organizasyon yapanlardır. Türkiye’de döviz kurlarının yüksek olması bir fabrika işçisini bile tatil yaptırır durumda. Üç çocuklu bir işçi aile bile şu anda Muğla’nın turistik ilçelerinde tatil yapabilecek durumda. Endişe büyük. Fakat Mayıs başı gibi ortadan kalkar diye düşünüyorum. İngilizler Mayıs ayı ortasından önce Marmaris ve diğer turistik kentlere gelmez” dedi.

Marmarisli otel ve acente işletmecileri ise İngiltere 'de yaşanılanları sık takip ettiklerini ve umutlu haberler beklediklerini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.