YUNAN ZULMÜ BİTMİYOR ÖLEN ÇOCUKLARIN BABASI DAVA AÇACAK

YUNAN ZULMÜ BİTMİYOR ÖLEN ÇOCUKLARIN BABASI DAVA AÇACAK

İki gün önce Türk sahil güvenlik ekiplerinin kurtardığı düzensiz göçmenlerden baba ölen ailesi için dava açacağını söyledi.

whatsapp-image-2022-09-15-at-13-45-56.jpeg

13 Eylül 2022 tarihinde saat 00.10’da, Marmaris Kızılburun açıklarında can salları içerisinde bir grup düzensiz göçmen olduğu bilgisinin alınması üzerine olay mahalline giden 2 Sahil Güvenlik Botu 3 can salı içerisinden toplam 66 düzensiz göçmen kurtarılmış ve içlerinde bebeklerinde olduğu 6 cansız bedene ulaşmıştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da tepki göstererek sosyal medya üzerinden paylaştığı olayda çocukları ölen Suriye uyruklu bana Muhammed Berjar isyan etti.

adsiz2-001.jpg

‘’Dövdüler değerli eşyalarına el koyup denizin ortasında havası inik can salına bıraktılar’’

Biri 9 aylık biri 4 yaşında iki çocuğunu eşini, baldızını ve yeğenlerini kaybeden Berjar ‘’ Lübnan’dan İtalya’ya gitmek üzere 15 metrelik bir tekne ile ben ve akrabalarım ile yola çıktık. Rodos açıklarında yakıtımız bitince Yunan sahil güvenliği yanımıza geldi ve bizi döverek tekneden kendi gemilerine aldılar. Değerli eşyalarmıza el koydular bizi saatlerce gemide dolaştırdılar. Gruplara ayırıp can sallarına koyarak denize bıraktılar. Bizim can salımızın havası tam olarak şişirilmemiş tıpası bile kapatılmamıştı. Gemiyi aniden çalıştırıp büyük dalganın bizi devirmesini izlediler. Eşim ve çocuklarım sabaha kadar bana tutundular ama çok su yuttukları için dayanamadılar hayata veda ettiler ‘’ dedi.

babdan.jpeg

‘’Yunanistan’a dava açacağım ailemi yok ettiler bize kabusu yaşattılar’’

Acılı baba kabusu anlatırken ‘’ eşim, baldızım, 9 aylık ve 4 yaşındaki oğullarım, eşimin yeğeninin cansız bedenlerini Türk askerleri çıkardı, 18 kişi bindiğimiz salda içlerinde amcam ve amcamın oğlunun da bulunduğu 5 kişi kayıp. Yunanistan ailemi yok etti bizi havasız sala bindirip boğulmaya itti dava açacağım ailemin canlarının hesabını soracağım ‘’ şeklinde konuştu.


Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığı, 1 Sahil Güvenlik Helikopteri, 2 Sahil Güvenlik Botu ve dalış timleri ile kayıp göçmenleri aramaya devam ediyor.

whatsapp-image-2022-09-15-at-11-59-28.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.