“YEŞİL VATAN TIR’I ÇOCUKLARI HEM EĞLENDİRDİ HEM DE BİLİNÇLENDİRDİ

“YEŞİL VATAN TIR’I ÇOCUKLARI HEM EĞLENDİRDİ HEM DE BİLİNÇLENDİRDİ

Orman Genel Müdürlüğü’nün “Yeşil Vatan Tır’ı” adıyla başlattığı tanıtım aracı Marmaris’te çocuklarla buluştu. Çocuklara hem doğa sevgisi öğretildi hem de orman hakkında bilgiler anlatıldı.

Marmaris Kordon Caddesi Atatürk Anıtı önünde konumlandırılan “Yeşil Vatan Tır’ı”, alanında uzman ormancılarla çocuklara bilgilendirmede bulunarak çeşitli yarışmalar düzenlendi. Orman yangınların yoğun olduğu Muğla ve ilçelerinde bilgilendirme ve bilinçlendirmek için dolaşan Tır’da çeşitli ağaçlardan oluşan maketler sergileniyor. Temsili oluşturulan temsili toprak havuzunda fidan dikimi uygulamalı olarak çocuklara gösteriliyor. Ayrıca orman ve doğa sevgisi konulu filmler öğrencilere izletilerek çeşitli yarışmalar ile çocuklar eğleniyor. Marmaris’te ailelerin çocuklarıyla yoğun ilgi gösterdiği Tır’da çeşitli hediyeler de veriliyor.Muğla Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak, Yeşil Vatan Tırı’nın Muğla’dan sonra Aydın, Köyceğiz ve Fethiye’de de program gerçekleştireceğini söyledi. Muğla Orman Bölge Müdürlüğünden sonra Antalya, Mersin, Adana, Hatay ve Kahramanmaraş’ta program yapacak olan Yeşil Vatan Tırı daha sonra tüm ülkeyi dolaşacağı ifade edildi.
ORMAN SEVGİSİNİ TEMELDEN AŞILIYORUZ

Muğla Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak “Orman Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulan ‘Yeşil Vatan’ tanıtım tırımız Türkiye turuna Bölge Müdürlüğümüzden başladı. 25 Mart ve 5 Nisan arasında Bölge Müdürlüğümüz bünyesinde çeşitli ilçelerde, özellikle geçen yıl yaşadığımız yoğun orman yangınlarının bulunduğu ilçelerde tanıtımlarına devam edecek. Bu çerçevede öncelikle ilkokul çağındaki öğrencilerimiz ile tanıtımlarımızı devam etmekteyiz. Buradaki amacımız öğrencilerimize, gönçlerimize orman sevgisini anlatmak, geçen yıl yaşadığımız sıkıntılı orman yangınları nedeniyle farkındalık oluşturmak için dikkatleri bu yöne çekmek amacımız. Burada yaptığımız çalışmalar öğrencilerimize orman ile ilgili sunumlar yapmak ve orman sevgisini anlatan film gösterimlerinde bulunmak, alanda oluşturduğumuz toprak havuzunda fidan dikimini öğrencilerimize anlatmak, öğretmek ve onlarla birlikte fidan dikimi yapmak. Öğrencilerimize çeşitli hediye vererek Orman Haftasını hem kutlamış oluyoruz, ayrıca farkındalık oluşturup öğrencilerimizin orman yanını karşısında nasıl davranmaları gerektiğini, hangi numaraları aramaları ve aradıklarında ihbarı nasıl vermeleri gerektiğini kendilerine anlatıyoruz. Tanıtımlarımızı bu şekilde revam edeceğiz. Bu tanıtımları önemsiyoruz. Bu tanıtımlar sonucunda da ormanlarımızı daha iyi koruyacağız ve orman ile ormancılık ile yaptığımız faaliyetleri gençlerimize anlatmış olacağız” dedi.

20220404-162244.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.