Yatağan Belediyesi’nden 3 Aralık’ta farkındalık etkinliği

Yatağan Belediyesi’nden 3 Aralık’ta farkındalık etkinliği

Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, ilçedeki iki özel eğitim merkezinde eğitim gören engelli öğrencilerle buluştu.

Yatağan Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Yatağan Termik Enerji Üretim AŞ Enerji Direktörlüğü Sosyal Tesislerinde, kahvaltı ve eğlence programı düzenledi.

Belediye Başkanı Mustafa Toksöz ve eşi Ümmühan Toksöz’ün ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe, Kaymakam Mustafa Emre Kılıç, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Halil Fevzi Aktaç, Yatağan Belediyesi’nin engelli çalışanları ve aileleri ile ilçede faaliyet gösteren iki özel eğitim merkezinin idareci, öğretmen ve öğrencileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, “Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık, engelli vatandaşlarımızın sorunlarına ve ihtiyaçlarına dikkat çekmek, farkındalık yaratmak açısından büyük önem taşımaktadır. Yaşama sevinci ile hayata tutunan bütün engelli kardeşlerimizin sadece bir gün değil her gün yanındayız. Sevgi, dayanışma ve empati ile engelsiz bir yaşamı hep birlikte sağlayacağız” dedi.

Kaymakam Mustafa Emre Kılıç ise, “Onların azmini, başarılarını ve mutluluğunu görmek bizleri de çok mutlu ediyor, doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Engelsiz bir gelecek için mücadele eden tüm hemşehrilerimizin, önündeki engelleri azimle, inançla aşan tüm engelli kardeşlerimizin ve ailelerinin her zaman yanında olacağız” diye konuştu.

Kahvaltı programının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılarak, engelli öğrencilerin gösterileri sunuldu.

Program, engelli öğrencilerin gönüllerince eğlenmesiyle sona erdi.

dsc-9011.jpg

dsc-9006.jpg

dsc-8955.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.