Yatağan Belediye Başkanı Mesut Günay‘dan basın açıklaması

Yatağan Belediye Başkanı Mesut Günay‘dan basın açıklaması

Yatağan Belediye Başkanı Mesut Günay hakkında ve belediye ile ilgili çıkan iddialar hakkında basın açıklaması yaptı.

Son zamanlarda bazı yerel ve genel basında şahsım ve belediye ile ilgili bir takım haberler yapılmaktadır. Bu haberler tek bir odak tarafından organize edilip basına servis edilmektedir. Şahsımı yıpratma amacı güden, art niyetli, gerçeklerin büyük oranda çarpıtıldığı haberler ile kamuoyunu yanıltıcı algı operasyonları yapılmaya çalışılmaktadır.

Bunların kim olduklarını da çok iyi biliyoruz. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki basın yayın organların da tek taraflı demeçler ile bu haberlerin yapılması habercilik etiğine uymaz. Her şeyden önce bu, objektif habercilik anlayışı ile bağdaşmaz. Bu çamur at izi kalsın mantığıdır. Tabi ki bunları söylerken işini tarafsız, doğru ve dürüst yapan basın mensubu arkadaşları tenzih ediyorum. Benim basın emekçisi arkadaşlara saygım sonsuz, kapım her zaman açıktır.

Böyle haberleri yaparken gelip benden görüş almalarını bekliyorum zira ben bugüne kadar hesabını veremeyeceğim hiçbir durumun içinde yer almadım ve bundan sonra da yer almam.

Yeter ki işin aslı astarı nedir gelip sorsunlar.

Değerli Dostlar

Basında çıkan 1. Konu

Belediye personeli olan bir şahıs için ‘kadrosunun basın yayın ve gazetecilik olduğu halde çöpe verildi’ iddiası

Değerli Yatağanlılar bu şahsın belediye ile olan iş akdi iddia edildiği gibi basın yayın ve gazetecilik değil sözleşmesinde yazıdığı üzere temizlik işçisidir. Verilen görev iş akdine uygun ve kadrosu gereğidir. ‘Gazeteci çöpe gönderildi ‘ haberi tamamen mesnetsiz ve çarpıtılmış bir haberdir

Keza bahsi geçen personel de seçimlerden bu yana malum çevrelerin referanslarıyla rapor üstüne rapor alarak bir türlü iş başı da yapmamıştır.

DEĞERLİ DOSTLAR ;

2. Konu ise ‘Kuzenini belediye başkan yardımcısı yaptı’ iddiası

Kuzenim olduğu iddia edilen Fehmi Günay İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi Mezunudur ve 2012 yılından itibaren belediyenin Fen İşleri bünyesinde hizmet veren bir personelimizdir.

Altını çizerek söylüyorum Fehmi Günay ile kuzenlik derecesinde bir yakınlığım yoktur ve benim dönemimde de benim tarafımdan işe alınmamıştır. 12 senedir belediyede inşaat mühendisi olarak görev yapmaktadır.

‘Soyadlarımızın aynı olması’ kullanılarak sanki, 2. Derece yakınım kuzenimi belediyeye başkan yardımcısı olarak atadığım şeklinde yanlış bir algı yaratılmaya çalışılmaktadır.

Şunun bilinmesini isterim ki iddia edildiği gibi Fehmi Günay ile yakınlık derecem kanun nezdinde ne 1. ne 2. ne 3. Ne 4. Dereceden bile değildir

Ancak;

Basında benim kuzenimi işe aldırdığım ve başkan yardımcısı yaptığım algısı yaratılmaya çalışılmıştır.

Tekrar ediyorum ; Fehmi Günay benim dönemimde işe girmemiştir ve basında bahsedildiği gibi kuzenlik derecesinde bir yakınlığım da yoktur, uzaktan hısımımdır.

Ve bunu tekrar altını çizerek söylüyorum.

Görevlendirmesi tamamen liyakat esas alınarak yapılmıştır. Beni tanıyanlar işi, eş, dost, akraba ve ahbap çavuş ilişkisiyle değil işin ehline teslim edeceğimi gayet iyi bilir.

Değerli Yatağanlılar

3. Bir diğer konu ise Ramazan davulcularının, belediyemizden 100 bin Tl ödeme talep ettikleri ve buna ,karşın benim 'davulu kim çaldırdıysa onlar ödesin’ şeklinde yanıt verdiğim iddiasıdır ki , bu iddia külliyen yalandır.

Açıkcası birçok il ve ilçelerde davulcular Ramazanda davul çalmak için ihaleye girip para öderken, Yatağan Belediyesinde nedense tam tersine üstüne para ödeyeceği bir anlaşma içine girmiştir. Bunun sebebini anlamak gerçekten çok zor . Tüm bu duruma rağmen devlet kurumlarında devamlılık esastır anlayışı gereği bu borcu ödeyeceğimiz de taahhüt ettik.

Bahsi geçen şahıs, belediye başkanlığı makamına gelerek, 100 bin tl alacaklı olduklarını beyan etmiş, bende kendisine şuan 20 bin tl ödeyebileceğimizi üstünü de daha sonra tamamlayacağımı söylememe rağmen bu ödemeyi kabul etmeyeceğini söylemiş ve uygunsuz bir uslüpla bağırarak şahsıma ve temsil ettiğim belediye başkanlığı makamına tehdit ve hakaretlerde bulunmuştur.

Bu olaya o esnada makam odasında bulunan diğer misafirlerde şahittir.

Yatağan halkının iradesini temsil eden bu makama hiç kimsenin saygısızlık yapmasına asla müsaade etmem. Bu konu da yasal süreci de başlatmış bulunmaktayım.

Değerli Yatağanlılar , Değerli Hemşehrilerim

Belediyemizin mali bilançosunu sizlerle daha önce paylaşmıştım. Şuan yaptığımız kısa, orta ve uzun vadeli ödeme planlarımız doğrultusunda bir takım kararlar aldık. Bu karalar neticesinde belirli bir mali disiplini hedefleyerek yürüyoruz. Bu çerçevede kısa vadeli ödemelerimizi gerçekleştirmek için belediye meclisinden bir takım taşınmazların satış yetkisini aldık. Belediye meclisinde söylediğim gibi bu taşınmazların hepsinin satışı gerçekleşmeyecektir.

Acil ödenmesi gereken, ödenmediği takdirde alacaklıların belediyemiz hakkında hukuki süreci başlatabilecekleri tabiri caizse kapıya dayanacak alacaklılar nedeniyle kaynak bulmak adına hiç istemeyerek de olsa zorunda kalınarak alınmış bir karardır.

Belediye meclisinde satış kararı alınan 28 taşınmaz içinde Bozüyük Vakfından Belediyeye geçen, Yeni Mahalle sınırları içinde bulunan tarlalarda mevcuttur. Bunların da satış listesinde bulunma sebebi 3. Tekil şahıslara satış gayesiyle değil büyükşehir belediyemize tarım amaçlı kullanmak üzere tahsis edilmesi amaçlıdır. Tekrar ediyorum ; 3. Tekil şahıslara satış gayesiyle değil büyükşehir belediyemize tarım amaçlı kullanmak üzere tahsis edilmesi amaçlıdır. Yani halka ait olan yine halkın olmaya devam edecektir.

Değerli Yatağanlılar ;

Müsterih olun, emanetiniz emin ellerdedir belediyemize giren çıkan her kuruşunuz bize emanettir. Biz bunun hassasiyeti ile hareket ediyoruz ve edeceğiz. Kısa , orta ve uzun vadeli yapılan programımızla hedeflediğimiz doğrultuda adım adım ilerliyoruz. Şeffaf, hesap verebilir, sosyal bir belediyecilik anlayışı ile çıktığımız yola devam edeceğiz. Sizlerden sadece zaman istiyor ve hakkımızda ki art niyetli kara propagandalara itibar etmemenizi bekliyorum.

Hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.