YASADIŞI YOLLAR İLE YURT DIŞINA KAÇMAK İSTEYEN 127 GÖÇMENİ JANDARMA YAKALADI

YASADIŞI YOLLAR İLE YURT DIŞINA KAÇMAK İSTEYEN 127 GÖÇMENİ JANDARMA YAKALADI

Muğla’dan deniz yolu ile yasa dışı yollardan yurt dışına çıkış yapma hazırlığında olan 24 ü Marmaris'ten, 127 düzensiz göçmen Muğla İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yakalandı.


Muğla’da göçmen kaçakçılığı olaylarının engellenmesi ve düzensiz göç hareketlerinin kontrol altına alınması amacıyla, Muğla İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan istihbari çalışmalar sonucu Ortaca İlçesi Mergenli Mahallesi Marmaris Hisarönü Mahallesinde düzensiz göçmenler bulunduğu bilgisi alındı. Jandarma ekipleri belirlenen adreslere operasyon düzenledi.

Cumhuriyet Başsavcılığı talimatları ile düzenlenen operasyon sonucu; Ortaca'da 103, 24 ü Marmaris'te olmak üzere toplam 127 düzensiz göçmen ve 2 organizatör yakalandı. Yakalanan 2 organizatör ile ile ilgili adli ve idari işlemlere başlatıldı.
Meydana gelen olaylarda yakalanan düzensiz göçmenler arasında bulunan ve olumsuz hava ile arazi şartlarından etkilenen kadın, çocuklara jandarma ekipleri tarafından gerekli insani yardımlar yapılarak güvenli bir yere alınmaları sağlandı.

whatsapp-image-2022-12-04-at-13-17-18-1.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.