YANGININ MARMARİS’E ULAŞMAMASI İÇİN BELEDİYELER SEFERBER

YANGININ MARMARİS’E ULAŞMAMASI İÇİN BELEDİYELER SEFERBER

Muğla Büyükşehir ve Marmaris Belediyesi Ayın koyu’na doğru hızla ilerleyen orman yangının önüne geçmek için çöplük civarında yol genişletme ile ağaç kesme çalışması başlattı.

MARMARİS’te üç gün önce akşam saat 19.58’de başlayan orman yangını büyüyerek yayılmaya devam ediyor. Şiddetli rüzgâr ve türbülanslar nedeniyle sönen alanların tekrar alevlenmesi korkuttu. Havadan ve karadan müdahalelere rağmen yangın söndürülmedi. Rüzgarın etkisiyle yönünü Marmaris’e yönelten yangının ilerlemesi durdurulması için çalışma başlatıldı. Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Marmaris Belediyesi iş makineleri ve personelle çöplük yolu civarındaki Ayın koyun karayolunda ağaç budama yapmaya başladı. Karayolu genişletilerek karşı tarafa geçmemesi için çalışma başlatıldı.Çalışması itfaiye ekipleri ile birlikte yerinde takip eden ve destek veren Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay çalışmalar hakkında açıklama yaptı. Başkan Oktay, “ Yangın rüzgâr nedeniyle büyümeye ve yayılmaya devam ediyor. Ekiplerimizle birlikte Ayın Koyu yolunda genişletme çalışması yapıyoruz. Amacımız, alevlerin buraya ulaşması durumunda karşı tarafta ki ormanlık alana ulaşmamasını sağlamaktır” dedi.

whatsapp-image-2022-06-23-at-18-21-57-1.jpegwhatsapp-image-2022-06-23-at-18-22-00-2.jpegwhatsapp-image-2022-06-23-at-18-22-00-3.jpegwhatsapp-image-2022-06-23-at-18-21-59.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.