YAĞMURLAR GELİYOR DERE YATAKLARI SAHİPSİZ

YAĞMURLAR GELİYOR DERE YATAKLARI SAHİPSİZ

İçmeler mahallesi sakinleri geçtiğimiz kış yaşanan sel felaketinin tekrar yaşanmaması için önlemlerin alınmasını istiyor, dere yataklarının temizlenmesi ile dağlardan inen suların evlere ve işyerleri yerine derelerden tahliye edileceğini belirtiyorlar.

ja.jpgGeçtiğimiz yaz çıkan büyük Marmaris yangınında ormanlarının neredeyse tamamı yanan Marmaris’e 11 kilometre mesafedeki İçmeler mahallesi kışın da yağan sağanaklardan en çok zarar gören mahalle olmuştu. Yüzlerce ev ve işyeri dağlardan inen balçıklı sular ile dolmuş milyonlarca liralık zarar görmüştü.

ismailbayr-001.jpg

‘Kış yaklaşıyor bizler tedirdiginiz’’

İçmeler Mahallesi yaşayanlarından 74 yaşındaki İsmail Bayri çok tedirgin olduğunu belirterek ‘’ geçen sene bu sel felaketine gördüm, yangından sonra tabii ki yaşadıklarımızı anlatmaya kelimeler yetmez çok zarar görenler oldu, Yağmurlar gelecek, dere yataklarımızdaki bu köprünün alt kısmının 20 metre kadar uzunluğundaki yeri temel üzerine askıda kaldığını söylüyorum, çok seli olacağını tahmin edin,d ağlardaki seller, kesilen siterli odunlar, dere yataklarında hep, sel olduğu zamanda bütün bu dereye gelecektir. Dere almayınca, kenara taşacak. Hep kum yığınları kayalar doldurmuş dereleri önlem alınmazsa çok iş var burda yine felaket olacak. Kışta yaklaştı artık ‘’ dedi ve yetkililerden bir an önce yardım istedi.

alis-001.jpg

‘’Alınan önlemler milyonlarca zararın önüne geçer’’

Marmaris Ağaçlandırma ve Doğa Gönüllüleri Derneği Başkanı ve İçmeler Mahallesi yerlisi Ali Demirtaş, yangından sonra belediye ve devlet kurumlarının yaptıkları incelemelerde bulunduğunu ancak şu ana kadar hiçbir önlemin alınmadığını belirtti. Demirtaş ‘’ çalışmaların neticesinde bir yere gelemedik ve biz korktuğumuz da 4 Aralığı 5 Aralığa bağlayan gece başımıza geldi. Derelerin taşması sonucu büyük bir sel oldu. Bizimde kendi işyerlerimizi birçok vatandaşımız evini işyerini sel bastı ve milyonlarca bir zararımız oldu. Gerekli makamlara biz zararımızı bildirdik tabi şu anda hala sonuç almayı bekliyoruz. Herhangi bir arayan soran yok bizi. Özellikle şu bölgede derenin neredeyse tamamı dağdan inen toprak ve kaya dolu şu anda yüzde 40'ı da kapalı durumda. İlk selden sonra, ilk yani yağmurdan sonra bu dere yine taşacak. Çünkü hala dağlarda ağaç oluşmadı. Yine buradan sel gelecek ve bu sefer geçen selde bunlar olmadığı halde bu bir önünde bir tıkanıklık olmadan sel basmıştı. Eğer önlem alınmayıp bir tıkanıklık olursa ve buralar tamamen yerleşim alanı yine buraları sel basacak. Burada küçücük alınan bir önlem de Türkiye Cumhuriyeti devletinin sırtına olan milyonlarca liralık zarar giderilebilir. Ama ne bunu yetkililer nedense duymuyor ‘’ dedi.

Vatandaşlar derelerin kimin kontrolünde olduğunu hala çözemediklerini belirterek can kaybı olmadan önlemlerin alınmasını istiyor.

icmm-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.