VANDALLAR YİNE PRENSES HEYKELİNE SALDIRDI MUHTAR İSYANDA

VANDALLAR YİNE PRENSES HEYKELİNE SALDIRDI MUHTAR İSYANDA

MARMARİS’in Orhaniye Mahallesinde dünyaca ünlü Kızkumu Plajının “Prenses” heykeli yine kimliği belirsiz kişi ve kişilerin saldırısına uğradı.Heykel üzerine dini yazılar yazıldı.

Orhaniye Mahallesi'nde, kızıl kumların oluşturduğu 3 metre genişliğinde, 600 metrelik sığlık alanı nedeniyle denizin ortasında yürüyor hissi uyandıran Kızkumu Plajı, doğal güzelliğiyle dikkat çekiyor. Kızkumu Plajı'nın simgesi olan Prenses heykeli iki yıl boyunca kişi ve kişilerin saldırısına uğramış, kolu kırılarak küllük yapılmış ve hatta havlu koymak için de kullanılmıştır. Orhaniye Mahalle Muhtarı Cem Dinç’in Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ile yaptığı görüşme sonrası yenileme kararı alınmıştı. Prenses heykelinin perişan halini yerinde gören Başkan Oktay, verdiği talimatla kısa sürede “Prenses” heykelini tamir ettirerek eski görünümüne kavuşturdu.

BU SEFER DİNİ YAZI YAZIP ELLERİNE ZARAR VERDİLER

Önceki gün heykel yine kimliği belirsiz kişi ve kişilerin saldırısına uğradı. Heykelin kol ve boyun bölgesine keçeli kalem ile “Ey kullar bana inanmayın yaratana tapın” ve “Yüce rabbim kızar, ben bir simgeyim, kırmayın kalbimi bende ağlarım” yazıldı. Heykelin ellerine zarar verilerek göğüs bölgesinde delik açıldı. Prenses heykelinin yine Vandallar tarafından zarar verildiğini fark eden Orhaniye Mahalle Muhtarı Cem Dinç yaşanılanlara isyan etti. Prenses heykeline yazılan yazıları sildirdiğini söyleyen Dinç, “ Artık isyan etmemek elde değil. Bu dünyaca ünlü kızkumunun bir simgesidir. Ellerini kırdılar, küllük ve havluluk olarak kullandılar. Belediye Başkanı Mehmet Oktay’ın desteği ile yeniden yapılarak eski görünümüne kavuştu. Ne yazık ki kendi bilmez kişi ve kişiler yine zarar verdi. Heykele kısa sürede temizleyerek eski görünümüne kavuşturacağız” dedi.

whatsapp-image-2022-04-15-at-21-09-19.jpegwhatsapp-image-2022-04-15-at-21-09-20.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.