VALİ TAVLI İLE GEKA BİR ARAYA GELEREK TOPLANTI YAPTI

VALİ TAVLI İLE GEKA BİR ARAYA GELEREK TOPLANTI YAPTI

GEKA 156. Yönetim Kurulu Toplantısı Muğla Valisi ve GEKA Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Orhan Tavlı başkanlığında Muğla'da gerçekleştirildi.

Güney Ege Kalkınma Ajansının 156. Yönetim Kurulu Toplantısı Muğla’da GEKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıya Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Aydın Sanayi Odası Başkanı Gökhan Maraş, Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş, GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan ve Ajans yetkilileri katıldı.

Toplantının ilk gündem maddesi, GEKA’nın geçtiğimiz 2022 yılı Kasım ayında ilan ettiği “Yenilikçi Genç Girişimcilik Mali Destek Programı” ve “İmalat Sanayinde Dijitalleşme Faizsiz Kredi Desteği” programları oldu. Toplantıda değerlendirme aşamasını geçerek uygun şartları sağlayan projeler Yönetim Kurulu tarafından gözden geçirilerek değerlendirildi. Vali Orhan Tavlı nihai sonuçların GEKA Genel Sekreterliği tarafından en kısa sürede kamuoyu ile paylaşılacağını söyledi.

Güney Ege Bölgesi’nin kalkınmasına katkı sağlayacak yatırımların fizibilite çalışmalarının desteklendiği “Fizibilite Desteği” programı ilanı toplantının ikinci gündem maddesi oldu. Ajansın geçmiş yıllarda da yürüttüğü fizibilite desteği programının 2023 yılı ilanı kapsamında programın içeriği, başvuru şartları vb. hususlar Yönetim Kurulu tarafından incelendi. Fizibilite Desteği Programı’na yönelik ilan sürecinin Genel Sekreterlik tarafından başlatılarak kamuoyunun bu konuda bilgilendirileceği ifade edildi.

Toplantının son gündem maddesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Sosyal Gelişmeyi Destekleme programı (SOGEP) kapsamında destek almaya hak kazanan 2023 yılı projeleri oldu. Buharkent İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün “İş’te Ben de Varım! Benim Geleceğim, Benim Atölyem”, Çal Belediyesinin “Kırsal Kalkınmanın Öncüsü Kadınlar” ve Köyceğiz Belediyesinin “Üretime Değer Katan Kadınlar” projeleri hakkında Genel Sekreterlik tarafından Yönetim Kurulu’na detaylı bir bilgilendirme sunumu yapıldı.

Toplantıda bir önceki toplantıdan bu yana Ajansın gerçekleştirdiği çalışmalar gözden geçirilirken gelecek dönem çalışmalarına yön verecek faaliyet ve programlar değerlendirildi. Ayrıca Ajans tarafından yürütülen projeler Yönetim Kurulu tarafından incelenerek toplantı sonlandırıldı.

geka-2-1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.