USTA FOTOĞRAFÇI CEMAL KÖYÜK ÖĞRENCİLERE MESLEKİ BİLGİLERİ AKTARIYOR

USTA FOTOĞRAFÇI CEMAL KÖYÜK ÖĞRENCİLERE MESLEKİ BİLGİLERİ AKTARIYOR

Türkiye'nin sayılı ödüllü foto muhabirlerinden emekli gazeteci CEMAL KÖYÜK, fotoğrafçılık deneyimleri ile meslek öğretilerini üniversiteli öğrencilerle paylaşmaya devam ediyor.

MUĞLA Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne bağlı Ula Ali Koçman Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ve Öğretim Görevlisi Tülin Bacaksız, fotoğrafçılık mesleğinin sihirbazlarından Türkiye’nin sayılı ödüllü foto muhabirlerinden emekli CEMAL KÖYÜK ile turistik Akyaka Mahallesi’nde bir araya geldi. Öğrenciler ve öğretim görevlisi, Köyük ile dünyanın sakin şehir olarak kabul ettiği Akyaka Mahallesi’nin en eşsiz manzaralarının hâkim olduğu alanları gezdi. Gezi sırasında fotoğraf çeken öğrencilere bilgiler aktaran Köyük, profesyonel tecrübelerini aktardı. Eşsiz bir dokusu olan Azmak Deresi’nde öğrencilerle dolaşan usta gazeteci, çekilen doğa,hayvan ve manzara resimlerini inceledi.Öğrencilerin çektikleri fotoğrafları tek tek bakan ve eksiklerini ileterek bakış acılarını geliştiren duayen fotoğrafçı Cemal Köyük, “ Açık hava'da ders niteliğinde geçen eğlenceli gezi turunda öğrenciler bol bol doğanın içinde birbirinden güzel fotoğraflar çektiler. Doğanın muhteşem güzelliği, rengarenk çiçekler, azmak nehri, önümüze çıkan şirin kaplumbağa, ormanın içinden denize doğru inen 72 basamaklı merdivenli koy, Albay koyu, orman kampı içindeki masmavi denizi ile koyların buluştuğu bol oksijenli keyifli bir gezi oldu. Öğrenciler açık hava da ışığı da en iyi şekilde kullanarak doğru fotoğraf teknikleri konusunda da önemli bir bilgi sahibi oldular. Bir yandan fotoğraf çekip bir yandan da gazetecilik konusunda bol bol sorular sordular. Ben de meslek bilgilerimi ve deneyimlerimi onlarla paylaştım. Mesleğimizi gelecek nesillere doğru şekilde aktarmak kadar gurur verici bir şey olamaz.Hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi.

whatsapp-image-2022-04-22-at-20-00-28-001.jpegwhatsapp-image-2022-04-22-at-20-00-29-1-001.jpegwhatsapp-image-2022-04-22-at-20-00-29-001.jpegwhatsapp-image-2022-04-22-at-20-00-30.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.