Turizm Tanıtım ve Geliştirme Kurulu Toplantısı Muğla’da yapıldı

Turizm Tanıtım ve Geliştirme Kurulu Toplantısı Muğla’da yapıldı

Muğla İl Turizm Tanıtım ve Geliştirme Kurulu Toplantısı Vali Orhan Tavlı Başkanlığında yapıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) bünyesinde, Muğla’nın ulusal ve uluslararası alanda daha etkin tanıtımını sağlamak, tanıtıma yönelik sürdürülen iletişim süreçlerini güçlendirmek ve yürütülen faaliyetlerde koordinasyon sağlamak amacıyla oluşturulan İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu’nun 6. toplantısı Muğla Valisi Orhan Tavlı Başkanlığında yapıldı.

Asrın felaketi olarak tanımlanan 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralılara acil şifa, yakınlarına ve aziz milletimize geçmiş olsun dilekleri ile konuşmasına başlayan Vali Orhan Tavlı depremin ilk saatlerinden itibaren Muğla’nın tek yürek olarak müthiş bir dayanışma örneği sergilediğini söyledi.

Turizmciler, Oda Başkanları ve üyeleri başta olmak üzere bölgenin yaralarını sarmak ve bölgeden Muğla’mıza gelen afetzede misafirlerimizin ihtiyaçlarının en üst düzeyde karşılanması için el birliği ile çözümler üretildiğini, çözüm üretilmeye devam ettiğini belirten Vali Orhan Tavlı Gıda’dan barınmaya, giyimden ilaca ve hijyen malzemelerine kadar, insani yardım malzemelerinin toplanması, AFAD ve Valiliğimiz koordinasyonuyla bölgeye ulaştırılmasında odalarımızın, oda başkanlarımızın, yönetim kurulları ve üyeleri ile hep birlikte seferber olduğunu ifade etti.

Vali Orhan Tavlı konuşmasına şöyle devam etti. “Bir yandan bölgeye yardım malzemelerimiz hızla ulaşırken diğer taraftan da Muğla’daki otelciler birliklerimiz, üyeleri ve çalışanları otellerinin kapılarını depremzedelere açtılar. Depremden etkilenen illerden Muğla’mıza gelen misafirlerimize en üst düzeyde konaklama imkânı sağladılar. Kendilerine ve emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyorum.”

Muğla’mızdaki 5 oda ile borsamızın Ramazan ayı öncesinde ve Ramazan boyunca kuru gıda, ramazan kolisi ve kahvaltılık malzemenin bölgeye gönderilmesi için Valiliğimizin koordinasyonuyla harekete geçtiğini 4 tır malzemenin dün yola çıktığını ve bugün Hatay ilimize ulaştığını belirten Vali Orhan Tavlı “Deprem bölgesine yardımlarımız devam ediyor. Yardım seferberliğine can-ı gönülden katkı sunan odalarımıza ve borsamıza, başkanlarına, yönetimlerine, meclis başkanlarına ve meclislerine, iş insanlarımıza ve emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Yaptıkları çalışmalardan dolayı Türkiye Turizm tanıtım ve Geliştirme Ajansına (TGA) teşekkür ederek konuşmasına başlayan Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş turizm sezonundan beklentinin yüksek olduğunu belirterek 2023 turizm sezonunun ve ramazan ayının hayırlı olmasını diledi.

Uluslararası tur operatörlerinin Türkiye’ye ve Muğla’ya olan ilgisinin artarak devam ettiğini kaydeden Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) Ürün Pazarlama Direktörü Ceylan Şensoy 2023 yılında hep birlikte yaralarımızı saracağız 2023 turizm hedefimizde bir değişiklik yok bu yıl ülkemizde 60 milyon turist ağırlamayı hedefliyoruz” dedi.

Muğla'nın turizm potansiyelinin artırılması ve turizm sektörünün geliştirilmesi konularının da ele alındığı toplantıda Fethiye Deniz Ticaret Odası Başkanı İlkay Tugay Su Altı Resim Çalıştayı Projesi ile ilgili, Bodrum Deniz Ticaret Odası Başkanı Orhan Dinç Uluslararası Bodrum Yat Festivali projesi ile ilgili, Karya Bisiklet Kulübü Başkanı İlker Cömert ise Uluslararası Bodrum Gran Fondo Bisiklet yarışları ile ilgili sunum yaptı

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Ürün Pazarlama Direktörü Ceylan Şensoy tarafından gerçekleştirilen tanıtım faaliyetleri ile markalaşma çalışmaları, dijital PR çalışmaları, kültürel rotalar ve sürdürülebilir turizm çalışmaları hakkında sunum eşliğinde bilgi verdi.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda yapılan toplantıya Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın yanı sıra Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Özgür Akdağ, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Prof. Dr. Ali Sülün, Cafer Topaloğlu, Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Toprak, Güney Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Özgür Akdoğan, Ece Gölükçetin, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş, Muğla Turist Rehberleri Odasından (MUTRO) Feriştah Ölmez Şölener, Fethiye Deniz Ticaret Odası Başkanı İlkay Tugay, Bodrum Otelciler Birliği (BODER) Başkanı Ömer Faruk Dengiz, Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı Mustafa Deliveli, Fethiye Otelcileri Birliği (FETOB) Başkanı Bülent Uysal, Dalaman, Ortaca ve Köyceğiz Turizm Otelciler ve Turistik İşletmeciler Birliği (DOKTOB) Başkanı Yücel Okutur, Erol Akkuş, Milas Bodrum Havalimanı Genel Müdürü İclal Kayaoğlu, Oğuzhan Karatürk, Dalaman Havalimanı Temsilcisi Ahmet Orçun Songur, Türkiye Turizm tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) Ürün Pazarlama Direktörü Ceylan Şensoy, Bölge Destinasyon Koordinatörü Eli Köseoğlu, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden H. İlker Cömert, Muğla Ticaret Borsası Başkanı Hurşit Öztürk, Bodrum Ticaret Odasından İbrahim Akkaya, Milas Ticaret Odası Başkanı Reşit Özer, Marmaris Ticaret ve Sanayi Odasından Zekiye İpci, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı, Bodrum Deniz Ticaret Odası Başkanı Orhan Dinç, Marmaris Deniz Ticaret Odası Başkanı Halil Bağlı katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.