Tatbikata gelen Pakistanlı askerler Atatürk Anıtının fotoğrafını çekmek için yarıştı

Tatbikata gelen Pakistanlı askerler Atatürk Anıtının fotoğrafını çekmek için yarıştı

Marmaris İlçesi’nde, çarşı iznine çıkan Pakistanlı askerlerin Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk sevgisi şaşırttı. Kordon Caddesi’ndeki Atatürk Anıtı önüne gelen Pakistanlı askerler, cep telefonlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Milli Savunma Bakanlığı’nın, Doğu Akdeniz’de, 1-12 Kasım tarihlerinde 11 ülke ile müşterek icra ettiği “Doğu Akdeniz-2021” tatbikatına gelen Pakistanlı askerler ülkelerine dönüş öncesi çarşı iznine çıktı. Askerler, Atatürk Caddesi sahil yolu, Kapalı Çarşı ve Yat Limanı’nda dolaştı. Kordon Caddesi’ndeki Atatürk Anıtı’na gelen Pakistanlı askerler, ellerinde cep telefonu ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Kimi askerler ise öz çekim yaparak uzunca seyretti.

İsimlerini vermeyen Pakistanlı iki asker DHA kamerasına konuştu. Türkiye ile Pakistan’ın kardeş olduğunu söyleyen askerler, “ Tatbikat için Marmaris’te bulunuyoruz. Bugün son günümüz ve ülkemize güzel anılarla geri döneceğiz. Marmaris çok güzel ve arkadaş canlısı insanlar. Atatürk’ü ülkemizde çok duyuyoruz. Kendisi Türkiye’nin kurucusu ve modernleşmesi sebebi olduğunu biliyoruz. Türkiye çok modern bir ülke. Hem Avrupalı Hem de gelenek görenekleri çok sağlam. Türkiye, birçok kültürü bir arada yaşatan bir ülke. Mustafa Kemal Atatürk ülkenizin kurucusu. Ortak yanlarımız çok olduğu için Pakistanlılar Türkiye’de yaşasaydı zorlanmazlardı. Yanımıza birçok hatıraları alarak ülkemize geri döneceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.