Su taşkınları mağdurların sorunları el birliği ile çözülüyor

Su taşkınları mağdurların sorunları el birliği ile çözülüyor

Marmaris İlçesinde, sağanak yağmur sonrası meydana gelen ev, iş yeri, sokak, tarla ve bahçelerin su taşkınların temizliği imece usulü devam ediyor.

Marmaris'in İçmeler Mahallesi'nde, geçen 4 Aralık Cumartesi günü saat 22.30 sıralarında başlayan kuvvetli sağanak yağmur, Pazar sabah gün saat 07.15’e kadar zaman zaman etkili oldu. 24 saat içinde metrekareye 155 kilogram yağmur düştü. Sağanak yağmurun neden olduğu sel suları nedeniyle 5 sokak ve 2 cadde sular altında kaldı. Yazın yanan yüksek kesimlerdeki ormanlık alanlardan gelen çamurlu ve küllü sular alçak kesimlerde bulunan toplam 63 ev ve işyerinde su baskınlarına neden oldu. Ayrıca ilçenin 23 kilometresinde bulunan Hisarönü ve 35 kilometre mesafedeki kırsal Orhaniye Mahallesi’nde çok sayıda tarla ve bahçe sular altında kaldı. İçmeler Mahallesi Asparan Mevkii arasındaki 17 kilometrelik karayolunda çökmeler meydana geldi. Asparan Mevkii’nde bulunan Gökbel Köprüsü’nde hasar oluştu.

Geçtiğimiz hafta pazar günü sabah saatlerinden itibaren Marmaris Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü (MUSKİ), jandarma, polis, Kızılay, İlçe Esnaf ve Sanatkârlar Odası, siyasi partilerin gençlik ve kadın kolları su basan ev, cadde ile sokakları imece usulü temizlemeye başladı.

200 KAMYON BALÇIK, 150 TON ATIK TEMİZLENDİ

Muğla Büyükşehir ve Marmaris Belediyesi’nden toplam 174 personel, 20 kamyon, 14 traktör, 7 kepçe, 24 araç, 5 adet 5’er tonluk ve 1 adet 18 tonluk su tankeri, 1 vinç, 1 grayder, 2 kanal kazıcı küreyici, 4 vidanjör, 1 tane mini ekskavatör sel alanlarında çalışmalarını sürdürdü. Ayrıca Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı 5 arazöz karayollarının temizlenmesi için su takviyesi yaptı. DSİ ve Karayolları ekipleri çöken yollar ile köprülerde tadilatını sürdürdü. Pazar günü sabahtan bugüne kadar yaklaşık 200 kamyon balçık sokak ve caddelerden temizlendi. Ayrıca yanan alanlarda kesilen ağaç dalları, su baskını yaşanan konutlardan çıkartılan eşyalar, pet-cam şişe ve benzeri olmak üzere 150 ton çöp toplandı.

HASAR TESPİTLER DEVAM EDİYOR

Marmaris Belediyesi Halk Masası’na tarla, bahçe ve evine su giren 97 talep geldi. Marmaris Defterdarlık Müdürlüğü, Marmaris Kaymakamlığı’na bağlı Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve belediye ekipleri hasar tespit çalışmalarına devam etti. Belediye gezici araçlarıyla çorba ve çay dağıttı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.