SİTEMİZ YAZARLARINDAN CEMAL KÖYÜK'TEN DOLUNAY FOTOĞRAFI

SİTEMİZ YAZARLARINDAN CEMAL KÖYÜK'TEN DOLUNAY FOTOĞRAFI

Marmarishaber.net sitemiz yazarlarından, ulusal ve uluslararası gazetelerde foto muhabirliği yapmış Cemal Höyük, evinin balkonundan dolunay fotoğrafı çekti.

Cemal Köyük kendi kaleminden, kendi objektifi ile çektiği dolunayı yorumladı;

Gecenin güzeli...

Ayın tam halinin dünyaya dönük parlak şekilde görünmesine dolunay denir. Ayın evrelerinin en güzel hallerindendir. Parlak görünmesinin yanı sıra etrafına ışık saçarak muazzam bir görüntü oluşturur. Dolunay pek çok şair ve yazarın eserlerine konu olmuştur.

Öyle güzel ışık saçar ki etrafına bakmaya doyum olmaz. Kimi zaman minarenin arkasında, kimi zaman boğazın incisi köprünün üstünde, kimi zaman da boğazın eşsiz güzelliğine ışıl ışıl doyumsuz bir görsel şölen sunar. Onu gören illaki fotoğraf çekip paylaşır. Profesyonel foto muhabirlerinin de vazgeçmediği kareler arasındadır hep..

Güzelliği ve etrafına saçtığı ışığı kadar bazen de korkutur insanı. Akla hemen depremler mi olacak, doğa felaketleri mi olacak gibi düşünülürse de, onun muhteşem görüntüsü bunları unutturur.

O gökyüzünde yalnız olsa da herkes aşık olur ona dolunay zamanında.. İzlemeye seyrine doyamaz kimse, bir kaç gün süren gizemi ve görsel şöleni işe bulutların arasından kaybolur gider
Şairin dediği gibi, "Sen yok desen de… Ay dolunay işte… Ve ben vazgeçip her şeyden hayatlardan bir gölge gibi çekiliyorum uzaklara.
Oğuz Atay

whatsapp-image-2023-06-06-at-13-16-16.jpeg

whatsapp-image-2023-06-06-at-12-42-22-1.jpeg

whatsapp-image-2023-06-06-at-12-42-22.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.