SEKTÖR TEMSİLCİLERİ KAPTANLAR İLE GÖRÜŞMEK İÇİN SIRAYA GİRDİ

SEKTÖR TEMSİLCİLERİ KAPTANLAR İLE GÖRÜŞMEK İÇİN SIRAYA GİRDİ

Türkiye Yat Kaptanları ve Çalışanları Derneği tarafından organize edilen “4. Uluslararası Yatçılık Sektörü (İnternational Yachting Sector) kongresi ‘ dün Marmaris'te başladı.

Marmaris’te beş yıldızlı Turban otelde düzenlenen ve iki gün sürecek etkinliğe Dünya’nın ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden 25 firma ile Türkiye’den 432 yat kaptanı katıldı. İki günlük eğitim boyunca hukuksal, teknik, deniz temizliği ve sağlık konularında eğitimlere katılan kaptanlar sektörün sorunlarını da değerlendirdikten sonra bir rapor hazırlayarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yetkilileri ve paydaşlara sunulacağı belirtildi.

Türkiye Yat Kaptanları ve Çalışanları Derneği Başkanı 41 yıllık kaptan Yusuf Ziya Karagöz ‘ bu yıl dördüncüsünü düzenlediğimiz bu sektör çalıştayında Türkiye içinden ve yurt dışından gelen kaptanlarımız ile sektörde görev yapan firmaları bir araya getirdik. Deprem dolayısı ile eğlencesiz olarak düzenlediğimiz etkinlerde kaptanlarımız sigortaları ile ilgili, sağlık ilk yardım konularında, teknik konularda eğitimlere katılıp çalıştay gibi bir organizasyon içinde bir araya geldik. Bizlerin hem sosyalleşmesi hem de sektörün sorunlarını dile getireceğimiz bir etkinlik yaptık. Türkiye yat kaptanları derneği olarak deprem bölgesinde de çalışmalar yaparak tekne aşçılarımız orada yemekler yapıyor depremzedelere yardımcı olmak için elimizden gelen maddi ve manevi tüm imkanları kullandık ve kullanmaya devam edeceğiz ‘’ şeklinde konuştu.

Sektör buluşmasında eğitim veren Dr. Mehmet Aziz Tunç ‘’ Kaptanlarımıza deniz ilk yardım konularında eğitimler veriyoruz. Kalp krizi, denizde boğulma, travma, düşme ve bunlara göre ilk müdahele nasıl yapılmalı eğitimleri veriyoruz. Teknelerde hangi ilaç ve malzemelerin kullanılacağını anlatıyoruz ‘’ dedi.

Bu akşam bir gala ile son bulacak sektör buluşmasında yapılacak olan etkinliklerden elde edilecek olan gelirlerin deprem bölgelerine aktarılacağı bilgisi verildi.

dsc05308.jpg

dsc05296.jpg

dsc05298.jpg

dsc05309.jpg

Didim’den sektör buluşması için gelen Kaptan Erkan Küçük ‘’ ben 27 metrelik bir yatta kaptanlık yapıyorum. 24 yıldır denizlerdeyim 12 yıldır da kaptanlık yapıyorum. Geçen yılda katılmıştım, her yıl yeni şeyler öğreniyoruz mesela boya ve teknik malzeme anlamında yeni gelişmeler olmuş benim en çok dikkatimi o çekti ‘’ şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.