SCOOTER KULLANICILARI YAYALARI TEHLİKEYE SOKUYOR

SCOOTER KULLANICILARI YAYALARI TEHLİKEYE SOKUYOR

Şehirlerde özellikle yakın mesafelerde toplu taşımaya alternatif olarak kullanılmaya başlanan elektrikli araçlar pratikliği ile ilgi toplarken kullanıcıların yaya alanlarında ve trafikte tehlike saçmaya devam ediyor.

Şehirlerde özellikle yakın mesafelerde toplu taşımaya alternatif olarak kullanılmaya başlanan iki tekerlekli araçlar, kullanım kolaylıkları ve her yere girebilme özellikleri nedeniyle pratik araçlar olarak nitelendiriliyor. Özellikle yoğun trafik bölgelerinde bu araçlar ciddi avantajlar sunuyor.

Diğer taraftan bu araçları kullananların ciddi bir trafik eğitimi almaması, hem trafiği hem de yaya güvenliğini sürekli ihlal ediyor olması ve scooter işletmecilerinin araçları kaldırımlara, meydanlara park ediyor olmaları şikayetleri beraberinde getiriyor. Bu araçları kullananların yayalar gibi davrandığını belirten vatandaşlar, “ Kaldırımlarda araçlarını sürüyorlar. Kavşaklarda yaya yolunu kullanarak karşıdan karşıya geçiyorlar. Hatta yolda ters istikamette bile gidiyorlar. Ne yazık ki bu kuralsız kullanımlara gereken yaptırımlar yapılmıyor. Bu nedenle araçlar oldukça kullanışlı olsa da, hatalı kullanım nedeniyle tartışılıyorlar” şeklinde görüş belirtiyorlar. Motosikletler motorlu araçların yönetmeliğine tabii olmasına rağmen trafikte bu kurallara genellikle uymuyorlar. Elektrikli scooter (e-scooter) yönetmeliği ise 14 Nisan 2021'de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın, İçişleri Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte hazırladığı yönetmelik ile trafikte elektrikli scooter kullanımı yasal zemine oturtulmaya çalışıldı. Uygulamada ise birçok sürücünün yönetmelikten bile haberi yok

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.