Sağlıkçılar isyanda

Sağlıkçılar isyanda

Sağlık emekçileri yurt genelinde iş bırakma eylemi başlattı. Kimi yerlerde polisin engellemesi ile karşılaşan sağlıkçılar, mevcut ücretlerle geçinemediklerini belirterek "Hakkımızı ödeyin" dedi.

Sağlık-Sen, Marmaris İlçe Teşkilatı Devlet Hastanesi önünde, Sağlık Bakanlığı’nın ayrımcılığa neden olan zam uygulamasına tepki gösterdi. Sağlık Sen üyelerini temsilen Muğla İl Sekreteri İsmail Zengin açıklama yaptı, “Yetkili sendika olarak zam yapılmasına asla karşı değiliz, olamayız da. Zamma karşı olmamız, sendikal kimliğimizi ve mücadelemizi inkâr manasına gelir. Biz yapılan zamda sağlık çalışanlarının yok sayılmasına karşıyız” dedi. Zengin “Biz, bizi görmezden gelen, istişareyi ortadan kaldıran, başına buyruk bürokratik oligarşiye sonuna kadar karşıyız. Seçilmiş iradeyi yanlış bilgiyle yanıltıp kanun düzeyinde ayrımcılık yapılmasına karşıyız. Yüz binlerce sağlık çalışanının üvey evlat görülmesine, yok sayılmasına, emeklerinin hor görülmesine karşıyız. Vicdan sahibi herkesi de karşı olmaya, tepki göstermeye davet ediyoruz.”

Sözlerini şu cümlelerle bitiren Zengin, "Biz sağlık emekçileri olarak, yıllardır ekip içerisinde sağlık hizmeti veren temizlik görevlisinden hasta bakıcısına, teknisyeninden laborantına, hemşiresine ve hekimine kadar sistemin bütün açıklarını kapattık. Her türlü olumsuzluğa rağmen nitelikli sağlık hizmeti vermeye devam ediyoruz. Pandemide hastanenin kapısından girmeye korkanlar varken hastaları biz ellerimizle besliyorduk. Refakatçi gelmiyordu, hastalara dokunamıyorlardı ama biz onlara temizlikten tut yemeğine kadar her türlü hizmeti veriyorduk. Birçok arkadaşımızı kaybettik, hastalandık iyileştik tekrar sağlık hizmeti vermeye devam ettik. Bu süre içerisinde ne aldık, dediler ki hakkınız ödenmez, ödemediler de. Sağlık Bakanı'nın Meclis'te alkışlatması var, balkonlarda alkışlamalar ama hemen akabinde hepimiz zılgıt yemeye fırça yemeye devam ettik. Tehdit edildik, fiziksel şiddete uğradık. Haklarımız için bugün Sağlık-Sen katılmasa da Türk Sağlık-Sen ile iş bırakma kararı aldık. İktidarın dikkatini çekmek istiyoruz, yeter artık diyoruz. Ocak ayında aldığımız maaşı aralık ayında almıyoruz. Zam yapıyoruz diyorlar, gelen zamlarla cebimizdeki para erimeye devam ediyor."dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.